Güç Kablosunu taktığımda internetin yavaşlaması?

Başlatan barakli, 31 Mart 2010 - 18:56:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

barakli

Merhaba arkadaşlar. Dün itibariyle ubuntu 10.04 beta ile linux kullananlar arasına katıldım. İnternette bulduğum kadarıyla kendi problemlerimi çözmeye çalışıyorum.

Problemimize gelelim. Ben güç kablosu takılı değilken internete normal hızda bağlanabiliyorum. Ama güç kablosunu takınca internette aşırı bir yavaşlama oluyor. Yerimlerimdeki tüm sitelerde denedim. Güç kablosu takılı iken aşırı bir yavaşlama var. Sadece sitelere girerken de değil. Torrent kullanıcısıyım. Güç kablosu takılı değil iken 3 mb ile indirirken, kabloyu takıyorum, ekran parlaklaşıyor yani taktığımın belirtisi, torrenti takibe alıyorum hız 15 saniye içerisinde hız sıfıra iniyor. Bu da beni kesin olarak güç kablosu ile ilgili bir problem olacağına inandırdı. İnternet kablosu ile güç kablosunun laptopa girişi yanyana. Acaba bunun mu etkisi var diye düşünürken, windowsla açtım pcyi. Windowsta normal hızla bağlanabiliyorum. Nasıl garip bir problem bu yaa?   >:(

ebubekirs

Çok ilginç bir problem olmakla beraber beta sürümü olmasına da bağlanabilir, kabloyu taktıktan sonra internet bağlantısını kesip tekrar bağlandığınızda hızda değişme oluyor mu? Bir de kablo takılıyken ve değilken

acpi -a

acpi -b

çıktılarını görebilir miyiz?  Tabii önce

sudo apt-get install acpi

ile yüklemeniz gerekiyor.
Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

barakli

takılı iken:

Adapter 0: on-line

takılı değilken:

Battery 0: Discharging, 18%, 00:12:58 remaining

Edit: Bu arada yazmayı unutmuşum. Kabloyu taktım. Neti kestim, tekrar bağlandım. Sitelere yeniden girmeye çalıştım, çok yavaş. Ardından kabloyu çıkardım. Yeniden hızlandı.

ebubekirs

barakli

ebubekirs

HP olup olmadığını sormamın sebebi, aratırken benzer bir probleme HP forumlarında rastlamamdı. Gerçi orada windows altında sorundan bahsedilmiş ancak benzerlik olabilir diye düşündüm. Fikir yürütemiyorum.

btermeli

Enerji kablosu takılı iken CPU davranısı ne oluyor?

Yani powersave moda filan geçiyor olabilr mi? Normalde sistem enerji kablosu takınca performans moduna geçer ama sende belki  tersi bir durum oluyordur.
Duvarları olmayan bir dünyada, neden pencerelere ihtiyaç duyayım ki???

barakli

Sanırım herhangi bir mod değişikliği olmuyor. Tam emin olmak için nasıl öğrenebilirim?

btermeli

Panele sağ tıklayıp > panele ekle > CPU Frequency Scaling Monitor ekleyebilirsin.
Duvarları olmayan bir dünyada, neden pencerelere ihtiyaç duyayım ki???

barakli

Enerji kablosu takılı iken de takılı değil iken de ondemand modunda. Powersave ve performance moduna herhangi bir geçiş yok.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Nisan 2010 - 00:18:15

3 saat önce batarya biraz şarj olsun diye hibernate moduna aldım. Ardından yeniden açtıktan sonra internete normal hızla bağlanmaya başladı. Belki yine problem çıkar diye buraya yazmadım ki yine aynı problem oldu. Yine hibernate moduna aldım. Sonra hemen açtım, çünkü batarya doluydu. Yine bağlanmaya başladı. Böyle bir sorun yaşayan olursa bu yöntemi denesin. Ama endişelenmeyin. Böyle garip şeyler hep beni bulur 8)

Sherlock Holmes

Kablosuz internette durum aynı şekilde'mi.?
sudo iwconfig wlan0 rate 1Mb/s
Kabloluda
sudo iwconfig eth0 rate 1Mb/s
Mb/s kısmını bağlantınıza göre değiştirmeyi deneyiniz.
:)

barakli

Hocam şöyle söyliyeyim. Artık kabloludan hiç nete girmiyor.(Windows XPden giriyor) Mesela önceden enerji kablosunu çıkarıp kablolu bağlantıyı aktifleştirdiğim zaman internete giriyordu. Şimdi ise enerji kablosu takılı iken kablolu bağlantıyı aktifleştirmeye çalışıyorum. Sürekli bağlanma çabası içinde ama bağlanmıyor. Hani diyorum bari eskisi gibi devam ediyordur, sonra enerji kablosunu çıkarıyorum. Bu sefer enerji kablosu takılı halin aksine connection established diyor ama sitelere girmiyor. İşte önceden giriyordu. Şimdi o da yok.

İnternet kablosu takılı halde iken, enerji kablosu hem takılı hem de takılı olmadan verdiğiniz 2. komutu terminalde yazdım. Sonuç:

Error for wireless request "Set Bit Rate" (8B20) :
SET failed on device eth0 ; Operation not supported.

Sherlock Holmes

10.04 Beta'dan farklı bir sürüm denemişmiydiniz.?
ifconfig
çıktısı ne diyor.?
@ebubekirs'in yazdıklarını uygulamışmıydınız.?
'evet' ise bir hata ile hiç karşılaştınız'mı.?