En çok hangi Ubuntu sürümünü sevdiniz?

Başlatan heartsmagic, 11 Haziran 2008 - 21:15:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

En çok hangi Ubuntu sürümünü sevdiniz?

Ubuntu 4.10 (Warty Warthog)
2 (0.5%)
Ubuntu 5.04 (Hoary Hedgehog)
0 (0%)
Ubuntu 5.10 (Breezy Badger)
0 (0%)
Ubuntu 6.06 (Dapper Drake)
4 (0.9%)
Ubuntu 6.10 (Edgy Eft)
1 (0.2%)
Ubuntu 7.04 (Feisty Fawn)
1 (0.2%)
Ubuntu 7.10 (Gutsy Gibbon)
26 (6%)
Ubuntu 8.04 (Hardy Heron)
109 (25.3%)
Ubuntu 8.10 (Intrepid Ibex)
64 (14.8%)
Ubuntu 9.04 (Jaunty Jackalope)
76 (17.6%)
Ubuntu 9.10 (Karmic Koala)
46 (10.7%)
Ubuntu 10.04 (Lucid Lynx)
55 (12.8%)
Ubuntu 10.10 (Maverick Meerkat)
47 (10.9%)

Toplam Oy Verenler: 190

Yusuff

Kullandığım tek sürüm 9.04 :) Oyumu ona verdim.
Linux Registered User #493230  Ubuntu User #28068

slayerbadcat

haklısınız 9.04 açılıs ve kapanıs açısından farkedilir derecede hızlı. yalnız biraz kullanınca sistem sapıtmaya basladı.özellikle compiz acıken pc bi tıkanma yasadıgında ya compizi kapatıyor yada mouse harıcınde hıc bır işlem yapmıcak şekılde donuor. hatta ctrl+alt+del bile işe yaramıor. makınem toshiba u 300 13 m. sorunun ekran kartı drverından kaynaklandıgını düşünüyorum.umarım bu sorunu çözumlerım,yoksa ya kompizden vazgececegım yada ubuntudan

hasanyılmaz

9.04'te işe yarayan, önemli birçok gelişme var. 7.10'dan beri en sevdiğim sürüm bu oldu.

eXSiR

Dapper ile doruk yapan Ubuntu, Edgy ile bence en kötü sürümünü yayınlamıştı ve Hardy'deki iyileştirmelere rağmen bir türlü Dapper seviyesine ulaşamamıştı. Şimdiye kadar...
Dün Jaunty'yi deneme fırsatı buldum. Tek kelime ile diyebilirim ki Jaunty "harika". Sorunsuz kurulum, hızlı bir açılış, düzenli geri plan hizmetleri, programların hızlı bir şekilde başlaması ve daha bir sürü iyileştirme. Kanaatimce Jaunty ubuntunun "tam olarak" olgunlaştığı şimdiye kadar ki en iyi sürümü olmuştur (ilerde daha iyisi olmazsa).

patalojik

9.10 alpha kullanıyorum ve mutluyum. Görsel olarak daha renkli geldi fakat daha da renklenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Osman Üngür

maxxblade

Alıntı yapılan: patalojik - 15 Mayıs 2009 - 17:10:49
9.10 alpha kullanıyorum ve mutluyum. Görsel olarak daha renkli geldi fakat daha da renklenmesi gerektiğini düşünüyorum.
çıktımı?  :o
şok oldum  :)
yine o şeytan...

aks

Ubuntuya ilk 8.10 ile başladım. İlk kurulumda ekran kartım ile sorunlar yaşadım. Daha sonra 9.04'e yükselttim Şu anda 9.04 kullanıyorum ve hiç sorunum yok bu yüzden oyum 9.04'e.

patalojik

Alıntı yapılan: maxxblade - 15 Mayıs 2009 - 18:09:54
Alıntı yapılan: patalojik - 15 Mayıs 2009 - 17:10:49
çıktımı?  :o
şok oldum  :)
yine o şeytan...

Biliyorsunuzdur fakat ben tekrar yazmakta fayda olacağını düşünüyorum.
9.10 Alpha yükseltmek için (9.04 ->9.10 "yanlızca") alt + f2 yaparak gereken çalıştır kutusuna "update-manager -c -d" (tırnaklar yok) girişi yapıp güncelleme penceresiyle yükseltebilirsiniz.

Not:Hatalar ile karşılaşabilirsiniz! (Ben karşılaşmadım)

xwes

Bır haftaya karmic ipi goğüsler heralde :)

raspacı

Alıntı yapılan: xwes - 30 Ekim 2009 - 15:03:49
Bir oy da benden Karmic karmic karmic!
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

kozanibo

Alıntı yapılan: levi - 30 Ekim 2009 - 15:32:16
Alıntı yapılan: xwes - 30 Ekim 2009 - 15:03:49
Bir oy da benden Karmic karmic karmic!

karmic henüz kurmadım ama cdden çalıştırdım. 9,04 ile kıyasladığımda

başlangıçta dolan çubuğun olmaması
ekle kaldır bölümünde hızın ve inen dosyaların görüntülenmemesi gibi değişiklikleri sevmedim.
pidgini yüklememişler

9.1 i en kısa zamanda kurup kullanmmaya başlayacağım ama oyum şimdilik 9.04e:)

biricik jauntim benim :)

Sherlock Holmes

7.10'u işaretledim.  :D
ilkleri onunla yaşadığım içindir.  ;)

komoL

yeni bir kullanıcı olarak Ubuntu 9.10 (Karmic Koala) çok beğendim tabi daha acemiyim ama tam benim istediğim şekilde çalışıyor

comeooon

Bana ubuntu yu ve linux u sevdiren, her yanini değiştirdiğim kendime göre yaptığım üzülerek 8.10 a geçip 1 haftada tekrar geri döndüğüm 8.04 benim için 1 numaradır.
Eee pc 701(4G) 1GB RAM [Sandisk ExtremeIII CLASS6 SDHC card (8GB)]-UNE 10.04
IBM Lenovo ideapad s10-2 Netbook-Ubuntu 10.04

sdincsoy

ilk ubuntu versiyonum 8.04 idi. surekli yeni cikan versiyonlari denedim.
Sonunda anladim ki hepsi guzel. :)
Benim icin makinemin performansi onemli. Benim notebook da en hizli calisan 8.04. (daha eski versiyonlari denemedim...)
oyum 8.04 e.

canosayan

ilk 7.10 denemiştim sanırım. ama gönlümde yatan 8.10 dur. karmic. eh işte.
Chmod bizim işimiz.

empax

9.10 demeyi cok isterdim ancak 3 gunluk kotu birlikteligimizin sonucunda 9.04'e geri dondum.
9.10 cikmadan once cok beklentilerim vardi 9.04'e kiyasla. Kursagimda kalan hevesle 10.04'u bekliyorum simdi.
Oyum 9.4'e.
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

MyUbuntu

Bazı işletim sistemlerinin aksine her zaman için en iyi Ubuntu en yeni Ubuntu'dur

Fazla söze gerek yok.Oyum 9.10'a

XRumer

Oyum 9.04'e. Daha önceki sürümlerden daha gelişmiş olup, pek çok yazılım sorunu çözülmüş, oldukça kararlı çalışan, hızlı ve basit bir sürümdü. Önceki sürümlerden memnun kalmayan arkadaşlarım da 9.04'ü çok sevmişlerdi.
9.10 ise beni hayal kırıklığına uğrattı. Donanım tanımada başarılı olsa da çok hızlı açılıp kapansa da yazılımlar son sürümde olsa da bence pek iyi değil. Yeterince kararlı değil, 9.04 kadar hızlı değil, bazı yazılımlar sorunlu, Emphaty'iyi de sevmedim. Ayrıca xorgda da bazı sorunlar var. Bundan sonra Mandriva kullanacakmışım gibi geliyor, ha 10.04'ü de elbette deneyeceğim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Kasım 2009 - 08:40:57

Alıntı yapılan: empax - 08 Kasım 2009 - 00:46:52
9.10 demeyi cok isterdim ancak 3 gunluk kotu birlikteligimizin sonucunda 9.04'e geri dondum.
9.10 cikmadan once cok beklentilerim vardi 9.04'e kiyasla. Kursagimda kalan hevesle 10.04'u bekliyorum simdi.
Oyum 9.4'e.

Katılıyorum. 6 ay boyunca hevesle bekledikten sonra karşımıza böyle bir şey çıktı.

kahraman masa esat

8.10'dan 9.10'a aşıdım oyumu. 9.04 benim için felaketti ama 9.10 bence çok iyi. Keşke demokrasilerde de böyle oy değiştirebilsek kafamıza göre (:

heartsmagic

Oyumu çok öneceleri 9.10'a vermiştim. En hızlı Ubuntu sürümü olması, sorun yapmayan kararlı duruşu, görsel alandaki daha hoş yapısı, yeni, projeleri ile beğenimi kazanmış durumda.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

6ng4n

ubuntu olarak 7.10 kurmuştum ilk ama 8.04 benim ubuntuya inılmayacak kadar çok sempati kazanmamı sağladı.
Ama 9.10 hoşuma giden bir çok özelliği var özellikle açılış hızı hayatımda tam kurulu bir sistem hiç bu kadar hızlı açılmadı diyebilirim... bundan dolayı karmic

komoL

yeni bir kullanıcı olarak, 9.10 karmic diyorum. çok sevdim :)