vlc player'da fps sorunu

Başlatan umurcan, 28 Mart 2010 - 00:40:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

heartsmagic

Bu durumda ATI sürücüleri ve Compiz uyuşmazlığı var gibi ne yazık ki. Depolardan mı kurmuştun sürücüyü?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Lullabye

AMD resmi sitesinden indirmiştim sürücüyü. Compizi de zaten bu sorundan sonra kurdum, o açık bile değildi bu yavaşlama olduğunda. Her film izlemek için log out/dual boot yapmak can sıkacak ama bakalım. Yine de teşekkürler.
Dünya malı uçan halı bin ve de düş, bitecek ol emin kurduğun her düş.

heartsmagic

Compiz'i nasıl sonradan kurdun? 12.04 kullanıyorsan Compiz Unity ile beraber kurulu gelir.

Lullabye

CompizConfig Setup Manageri forumda gösterilen şekliyle sonradan kurdum, efektler için.

heartsmagic

Compiz'i değil, yöneticisini kurdun haliyle.

ATI için sitesinden kurduysan bir de depodakilere yönelebilirsin. Gerçi fark edecek mi bilmiyorum. Ne yazık ki burada top biraz bizden çıkıyor. ATI+Compiz gibi bir mesele var ortada. Belki, ATI Catalyst üzerindeki ayarları kurcalayarak durumu değerlendirebilirsin.

Lullabye

Yalnız şöyle bir durum ortaya çıktı: Sistemi sıfırdan yüklediğimden dolayı ekran kartı da kurulu değil ve o donma sorunu (lag) ortadan kalktı. Bu çok garip bir durum değil mi acaba? :) Emin olmadığımdan dolayı, aşağıdaki çıktıyı aldım, yüklü değil gözüküyor ama 1080p dahil hiç bir kasma yok. Hakikaten çok garip bir durum mevcut, ekran kartını yükleyince tekrar sorun olacak gibi geliyor. Ayrıca depodaki sürücüyü yükledikten sonra yazı fontlarının kaydığını belirtmeliyim, o hiç iyi bir çözüm değil. Sistemde ekran kartı yüklü olmadığı halde performans kaybı yaşanmıyor şimdilik, böyle devam etsem olur değil mi? Sonuçta gimp, photoshop veya sony vegas gibi bir program kullanmıyorum.

sudo jockey-text --list
xorg:fglrx_updates - ATI/AMD proprietary FGLRX graphics driver (post-release updates) (Proprietary, Disabled, Not in use)
kmod:wl - Broadcom STA wireless driver (Proprietary, Enabled, In use) [auto-install]
xorg:fglrx - ATI/AMD proprietary FGLRX graphics driver (Proprietary, Disabled, Not in use)

if

@Lullabye, böyle devam edin. Her zaman kapalı kaynak sürücüler iyi verim vermeyebiliyor. Ben de açık kaynak sürücüleri kullanıyorum ve gayet memnunum.