Grub 2hdd'yi açamıyor

Başlatan rakuba, 27 Mart 2010 - 23:49:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rakuba

Arkadaşlar, Linux ile yeni tanıştım 2 adet hard dikim var 1 sinde Pardus 2. sinde ise Ubuntu var. Açılışta Ubuntu Grub 1hdd için "no such device" hata mesajı veriyor. Bu sorunu nasıl çözerim.

heartsmagic

Diski açmıyor derken ne demek istiyorsun? Pardus'u mu açamıyor yani? Eğer böyleyse bizlere:

sudo fdisk -l
sudo blkid
cat /boot/grub/grub.cfg
çıktıları lazım. Tabii Grub hangi sisteme aitse o sistemin grub.cfg dosyasını aktaracaksın.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

rakuba

1 diskte (master) pardus var. 2. diskte (slave) ubuntu var. Ubuntu grub Pardusu açamıyor "no such device" hata mesajı veriyor. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.
sudo fdisk -l
sudo blkid
cat /boot/grub/grub.cfg
komutlarını nasıl vereceğimi de bilmiyorum. Bilmezlik çok zor. Adım adım ne yapacağımı yazarsanız çok sevinirim.  Teşekkürler

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 28 Mart 2010 - 12:40:45

1 diske (master) Pardusu yeniden kursam sorun cözüleblirmi? Kurulumda bir hata mı yapıyorum acaba?

bytan

Komutları uçbirimden vereceksin. Tekrar kurmana gerek yok, yapılandırma dosyasının içini düzenlemeye çalışarak sorununu çözmeye çalışırız.

Uygulamalar -> Donatılar -> Uçbirim

Forumun Acemiler Bölümünde biraz vakit geçirirsen, ilk dönemlerini daha rahat ve sıkıntısız atlatırsın.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST