Driverlarım yüklü mü?

Başlatan mensch, 26 Mart 2010 - 01:31:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mensch

ÜStadlar benim ubuntum çok yavaş belki  bunda compizinde etkisi vardır. Forumda dolaşırken şu soru aklıma takıldı; "Benim driverlarım yüklümü?" Ben ubuntuyu kurduktan sonra hiç bir driver yüklemesi yapmadım, sistem menüsünden driverlar başlığını aradım ve kurcaladım ama sonra zaman içerisinde unuttum gittiiiii.... Driverlarımın yüklü olup olmadığını ubuntunun anakartımı, ekran kartımı vs... tüm donanımları tanıyıp tanımadığını nasıl öğrenebilirim. Ayrıca bu sistemin bende driver cd'ler yok(ofis bilg.) bu driverların ubuntu kurulumlarına nasıl ulaşabilirim. Driver hakkında bana yardımcı olursanmız sevinirim. Bide ben opengl'yi kurmaya çalıştığında kodlamayı desteklemiyor gibi bir hata verdi bu ne hatasıdır, opengl'yi nasıl kurabiilirim ve nerden indirebilirim. (Opengl'yi web sitesinden indirdim, uzantısı .run'du yukarıda bahsettiğim hatayı verdi.)
(Benim ubuntum usb hard diskimde kurulu.)

sema

Ubuntu'da driverlar yüklü gelir (ayrıca tanıtmaya gerek yok) ama isteğinize bağlı olarak başka da yükleyebilirsiniz. Şu an Ubuntu kullanmıyorum ama Sistem >> Yönetim >> Donanım Sürücüleri'nde kurulu sürücüler görünüyordu sanırım (ya da uygun donanım sürücüleri, daha önce açtığımda bende 3 etkinleştirilmemiş sürücü gözüküyordu mesela ama etkinleştirmedim çünkü ihtiyaç duymadım).

OpenGL için de uygun başlıklar altında (programlama bölümünde) ayrı olarak sorarsanız bilgisi olanlardan daha çabuk cevap alabilirsiniz.
susema

iRoNMaSTeR

eğer sisteminiz sahipli sürücüye ihtiyaç duyarsa bunu donanım sürücüleri programı size bildirir veya yukarıda verilen yolu kullanarak siz kurabilirsiniz
Genelde modem ve Ekran kartı sürücüleri için ihtiyaç duyulur onun dışında sürücü sıkıntısı pek yaşanmaz.

heartsmagic

OpenGL ile ne işin var?
Grafik kartı sürücüsü için şunlar lazım bize:

lspci
glxinfo | grep render
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mensch

Hepinize çok teşekkürler. Wine ile 3d çizim programı kullanıyorum. Ayrıca compiz yüklü OpengL daha ile performans almayı umuyordum. heartsmagic verdiğin kod ne işe yarıyor?

agritux

Ekran kartının kurulu olup olmadığını söylüyor

mensch

Alıntı yapılan: heartsmagic - 26 Mart 2010 - 14:19:05
OpenGL ile ne işin var?
Grafik kartı sürücüsü için şunlar lazım bize:

lspci
glxinfo | grep render

Çıktı olarak bunu aldım

mensch@mEnscH-MyPassport:~$ glxinfo | grep render
direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: Mesa DRI Intel(R) 945G GEM 20090712 2009Q2 RC3 x86/MMX/SSE2

ne anlama geliyor  ::)

bytan

3d desteğin var, çıktısı görünen sürücü sisteminde kurulu durumda.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

ebubekirs

Ekran kartınızın tanındığı ve doğru olarak yapılandırıldığı anlamına geliyor.
Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

mensch

Ya üstadlar var ya hepinize çok teşekkürler ben bu forumu cidden çok seviyorum. Tekrar çok teşekkürler.

agritux