Kubuntu kurdum. Uçbirimden ve KPackageKit' ten bir şey yükleyemiyorum.

Başlatan vebaaa, 25 Mart 2010 - 17:50:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

vebaaa

uc birimden  sudo aptitude install ubuntu-restricted-extras komutunu verince
edi@edi:~$ sudo aptitude install kubuntu-restricted-extras
[sudo] password for edi:
E: /var/lib/dpkg/lock kilit alınamadı - open (11: Resource temporarily unavailable)
E: (/var/lib/dpkg/) yönetim dizinini kilitlenemiyor, başka bir işlem tarafından kullanılıyor olmasın?
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı inşa ediliyor.
Durum bilgisi okunuyor... Bitti
Geniş durum bilgisi okunuyor
Paketlerin durumu güncelleniyor... Bitti
E: /var/lib/dpkg/lock kilit alınamadı - open (11: Resource temporarily unavailable)
E: (/var/lib/dpkg/) yönetim dizinini kilitlenemiyor, başka bir işlem tarafından kullanılıyor olmasın?
edi@edi:~$

Ayrıca KPacgeKitten bişi aratınca :
Alıntı YapBir paket bağımlılığı bulunamadı.
Detaylı raporda daha fazla bilgi mevcut.
There are broken dependecies on your system. Please use an advanced package manage e.g. Synaptic or aptitude to resolve this situation
gibi bişiler çıkıyor..bunu nasıl çözebiliriz acaba????

vebaaa

edi@edi:~$ sudo rm /var/lib/apt/lists/lock
rm: '/var/lib/apt/lists/lock' silinemedi: No such file or directory

edi@edi:~$ sudo apt-get install -f

hala aynı şeyı yapıyor..forumu araştırdım ama hala çözumunu bulamadım

vebaaa

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,952.0.html burdakileri sırayla uygulamaya çaılşmştım.
sudo aptitude install kubuntu-restricted-extras bu komutu verince asağıdakı ppaketlerı yuklememı istiyor..nasıl bulacam yada yukleyecem..valla kafam çok karıştı artık :( :( bır suru  komut istiyor.
sun-java6-bin [6-15-1 (karmic)]
sun-java6-jdk [6-15-1 (karmic)]

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 25 Mart 2010 - 18:47:45

ironic kusura bakma seni çok uğraştırdım ama bir türlü çözemedim ya..

ironic

Önceki hatayı hâlen alıyor musun?

Java için;

sudo aptitude install openjdk-6-jre

sudo aptitude install sun-java6-jre sun-java6-plugin

komutlarını sırasıyla ver. İkinci komutta Java Lisans Sözleşmesi çıkacak. Tab tuşuyla "OK" bölümüne gelip onayla.

vebaaa

ironic sagol kardes ilgilendıgı için ama aynı hataları yine verdi... :(sora da KDE Plasma çöküşü tarzında bi iki hatada daha verdi ve masaüstü simsiyah oldu: :(Menü simgeleride kayboldu.Biraaz daha foruma baktım ama bişi bulamadım.Beta sürümu yuklyecem az sonra...
  Daha önceki yukledığmde böyle olmuştu.:plasma ekranı çöktğümde ne yapama gerekir acaba bi fikrin var mı?Benmı yuklemede yanlış yapıyrum anlamıyorum.Şu sınavım gecsın forumu bi hatim edecem... :D

darkship

Saygılarımla;

Uzakyol Vardiya Zabiti;  FATİH

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.