Ubuntu açıyorum Xbmc açılıyor

Başlatan Yusuff, 23 Mart 2010 - 22:08:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yusuff

Arkadaşımın bilgisayarına Ubuntu 9.10 kurdum. xp kurulu alanı gparted ile böldüm ve açtığım alana Ubuntu kurdum. Bir sürü de araç yükledim çünkü onun internet bağlantısı yok.

Kaffeinle Vcd açtık, vcd çalışırken Televizyona tıkladık. Vcd duracak ve bir kanal açılacaktı ama sistem dondu. Sonra sisteme reset attık ama artık açılan Ubuntu değil Xbmc oldu.

Sistem açılıyor gibi oluyor ortadaki beyaz logo yok olduğunda Xbmc media center başlıyor. Kapatınca da bildiğimiz tty1 çııkıyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Mart 2010 - 23:02:29

Herhangi bir çözüme gerek kalmadı. Ubunt yerine Mandriva kuruyorum. Vakit olmadığı için bekleyemedim. İnşallah bu da böyle bir sorun çıkarmaz.
Linux Registered User #493230  Ubuntu User #28068

heartsmagic

İlginç bir sorunmuş. Merakımdan soruyorum, hangi aşamada XBMC devreye giriyordu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Yusuff

Sistem şifresiz açılıyordu zaten. Hani 9.10'u açınca ortada beyaz bir logo çıkıyor ya, o logo kaybolunca masaüstü geliyor; işte o masaüstü yerine Xbmc açılıyordu.

Nasıl becerdim bilmiyorum ama bir şekilde Xp'yi de bozmuşum. Mandriva kurdum tıkır tıkır çalışıyor ama Xp yine açılmıyor.

heartsmagic

XP konusunu bilemem :)
Ancak XBMC için sanırım başlangıç uygulamalarına eklenmiş diyebilirim. Hani olur da tekrar yaşarsan aklında bulunsun ~/.config/autostart gizli dizini altında olur bu uygulama kısayolları.

Yusuff

Hani dedim ya Xbmc'yi kapatınca konsol ekranına düşüyordu. Yani X açılmıyordu. İşte ben o konsol ekranında sudo apt-get remove xbmc dedim. Xbmc kaldırıldı dedi ama yeniden başlattım yine Xbmc açıldı. Yani beni çok aşan bir durumdu. :)

heartsmagic

O zaman XBMC kaldırılmamıştır muhtemelen :) Zira emin ol olmayan uygulama çalıştırılamaz sistemde. Kökünü kazıyamamışsındır sen muhtemelen, gözünden kaçan bir şey olmuştur. Neyse, Mandriva ile yola devam sanırım :)

Yusuff

Teşekkür ederim Heartsmagic dediğim gibi o arkadaşım içindi. Kasasını verdim aradı memnun olduğunu anladım konuşmalarından. :) Kde biraz ağır Gnome'a göre ama Mandriva yeni başlayanlar için daha kolay olabiliyor. Üstelik daha Türkçe.