Yeni Mozilla Firefox (3.6.2) sürümünü nasıl kurabilirim?

Başlatan leventfb, 23 Mart 2010 - 18:47:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

leventfb

arkadaşlar firefox-3.6.2.tar.bz2 sürümünü indirdim bunu nasıl kuracam tüm forumu araştırma rağmen bi sonuç elde edemedim yeni linux kullanıcısıyım. şimdiden teşekkürler..

eribol

@leventfb; linux'ta işler bu şekilde yürümüyor. Firefox gibi önemli bir paketi kendin kurmaya kalkarsan sistem hafiften afallar. O yüzden tavsiyem linux konusunda paketin depoya düşmesini bekle. Hem kararlı olur hem de sisteme uygun olur. Ama yine de kullanmak istiyorum dersen bu paketi masaüstüne aç klasörün içinde firefox diye bir paket olacak. Çift tıkla aç.

leventfb

peki bütün programlar opera.deb gibi kolay kurulum şeklinde niye çıkmıyor en kolay o şekilde kuruyoruz.linux sistemi gerçekten harika driver yazıcı ses kurulum vs tık tık kendisi kuruyor ama program kurma işlemleride bu kadar kolay olsa kullanıcı sayısı yüksek bi şekilde artacağı kesin

eribol

Uzun bir yazı yazmak istemiyorum bu başlıkta, konu sapması olur zira. Kısacası linuxu kullandıkça bu paketlerin nasıl yapıldığı nasıl deb haline geldiği mantığı felsefesi kullanıldıkça anlaşılır.

barış

Ubuntuzilla ile yüklemeni tavsiye ederim. Forumda anlatımı var.

heartsmagic

Alıntı yapılan: leventfb - 23 Mart 2010 - 19:01:46
peki bütün programlar opera.deb gibi kolay kurulum şeklinde niye çıkmıyor en kolay o şekilde kuruyoruz.linux sistemi gerçekten harika driver yazıcı ses kurulum vs tık tık kendisi kuruyor ama program kurma işlemleride bu kadar kolay olsa kullanıcı sayısı yüksek bi şekilde artacağı kesin

Depolarımız varken sanırım bu yorum biraz haksız oluyor :) Bizler ne kadar rahatız halbuki bu konuda. Synaptic'i açıyoruz, programı aratıyoruz ve kur diyoruz. Hepsi bu kadar. Sen hariçten bir istekte bulunuyorsun, 3.6 hemen depolara girmez. Beklemen gerekir, ancak standart depolarımız için. Eğer illa kurarım ben diyorsan @ironic güzel bir alternatif vermiş. @barışubuntu da ayrı bir alternatif vermiş. Kaldı ki en başta @eribol da nasıl olacağını anlatmış sana.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.