Ynt: [Nasıl] Grub Açılış Ekranını Değiştirme

Başlatan erginemr, 11 Haziran 2008 - 12:41:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bytan

Grub menüsünde, eski kerneline ait olan kısımların başına # karakterini ekleyerek gizleyebilirsin.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

erginemr

Alıntı yapılan: boyrazza - 14 Mart 2009 - 00:19:15
arkadaşlar 8.10 kullanıyorum, sistemi kurduktan sonra malumunuz sistemi güncelledim, yine malumunuz grub giriş ekranında iki tane "kernel" görünüyor, eski kerneli nasıl kaldırırım?

Bytan'a ek olarak; yeni çekirdeğin sorunsuz çalıştığından emin olduktan sonra eski çekirdeğe ait dosyaları da kaldırmak isterseniz, Synaptic'ten o çekirdeğe ait sürüm numarasını, örneğin 2.6.27-9 ibaresini arattırarak bulduğunuz paketleri sistemden kaldırabilirsiniz. Bu işlem sonucunda Grub menüsü de otomatik olarak güncellenecektir.

boyrazza

"yeni çekirdeğin sorunsuz çalıştığından emin olduktan sonra..."
tam olarak nasıl emin olacağımı bilmiyorum -malum acemilik ;)- yine de sağolun...
sevgiyle....

bytan

Bilgisayarınızı bir kaç gün tüm donanımlarıyla beraber (örneğin kamera, usb disk vs) kullanıp, bir sorun yaşamazsanız, yeni kernel sizi sevmiş demektir.  ;)

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

eskidefter

benim isteğim biraz değişik :)
mint6 kullanıyorum.
isteğim şu ki mint6 daki grub ekranı yerine ubuntudaki o siyah grub ekranını nasıl yapabilirim.
enteresandır o çok hoşuma gitti benim.

Çağlar

@kvstb /boot/grub/menu.lst dosyanı düzenleyebilirsin. Orada graphical menu tarzı bir kısın olacak onu silersen normal açılır.
We got a badass over here!

eskidefter

lacivert olmaz mı hani bildiğimiz debian grubu gibi?
ben ubuntudakini istiyorum siyah beyaz güzeldi o :)

boyrazza

Alıntı yapılan: bytan - 14 Mart 2009 - 00:34:46
Grub menüsünde, eski kerneline ait olan kısımların başına # karakterini ekleyerek gizleyebilirsin.

nasıl?

geçen sefer ne yaptımsa artık, grub'da düzensizlikler oldu..
bilgisayarı win ile başlatınca  win açılmadan kendiliğinden "memtest86"nın çalışmaya başlaması gibi...

biraz daha ayrıntı verirseniz sevinirim....
sevgiyle....

bytan

Grub menünü buraya aktarırsan üzerindeki hataları düzeltebiliriz.

PF @ ST

bytan

İlgili kısımları aşağıdaki hale getirirsen, grub ekranında eski kerneline ait seçim alanlarını kapatmış olursun:

#title      Ubuntu 8.10, kernel 2.6.27-7-generic
#uuid      87cbcd19-e24d-4638-a081-57f772a1907d
#kernel      /boot/vmlinuz-2.6.27-7-generic root=UUID=87cbcd19-e24d-4638-a081-57f772a1907d ro quiet splash
#initrd      /boot/initrd.img-2.6.27-7-generic
#quiet

#title      Ubuntu 8.10, kernel 2.6.27-7-generic (recovery mode)
#uuid      87cbcd19-e24d-4638-a081-57f772a1907d
#kernel      /boot/vmlinuz-2.6.27-7-generic root=UUID=87cbcd19-e24d-4638-a081-57f772a1907d ro  single
#initrd      /boot/initrd.img-2.6.27-7-generic

PF @ ST

boyrazza

sevgiyle....

deadking

verdiğiniz bilgiler ve emeğiniz için teşekkürler
KAFANDA 500 PLANLA GÖMÜVERİRLER BİGÜN...

raskolnikov

@ugurarslan ekle/kaldır'dan startup menager'ı kurduktan sonra ayarlardan başlangıca istediğiniz bir şey atayabilirsiniz. Örneğin ben eskiden bu açılış ekranını kullanıyordum http://gnome-look.org/content/show.php/Usplash+BlackChrome?content=60249

Diğerleri için http://gnome-look.org/index.php?xsortmode=down&page=0&xcontentmode=160 bu başlıktaki usplash isimli dosyalar işini görecektir
"Sevginin gücü, güce olan sevgiyi yendiğinde, dünya barışı tanıyacak..."
-Sri Chinmoy Ghose-

ugurarslan

Sorunumu çözdüm.

Konu "bilgisayar açılırken çıkan yazılar" bölümünde anlatılmış.

Teşekkür ederim.
One for all, all for the future...

raskolnikov

Jaunty'de GFXBoot kuran var mı acaba? Ben 1 defa denedim ama beceremedim. Birazdan tekrar bakacağım. Fazladan yapmamız gereken bir şey var mı arkadaşlar ?
-Sri Chinmoy Ghose-

Postacinedim

Peki bunları yapmadan paket yöneticisinden sadece gfxbootu yüklesek olur mu?

erginemr

Alıntı yapılan: Postacinedim - 26 Nisan 2009 - 14:03:31
Peki bunları yapmadan paket yöneticisinden sadece gfxbootu yüklesek olur mu?

Paket yöneticisindeki gfxboot paketi aynı şey değil, sadece gfxboot temaları oluşturmaya yardımcı olan bir araç.

raskolnikov

grub> find /boot/grub/stage1

Error 27: Unrecognized command

Böyle bir hata veriyor yapılacak bir şey var mı?
-Sri Chinmoy Ghose-

erginemr

@peligom,

Bu hatayı "grub" paketini kaldırarak yerine "grub-gfxboot" paketini kurduktan sonra alıyorsanız, ne yazık ki Jaunty de GFXBoot ile uyumsuz demektir.

raskolnikov

Alıntı yapılan: erginemr - 26 Nisan 2009 - 18:07:06
@peligom,

Bu hatayı "grub" paketini kaldırarak yerine "grub-gfxboot" paketini kurduktan sonra alıyorsanız, ne yazık ki Jaunty de GFXBoot ile uyumsuz demektir.
32bit ile denemiştim onda da aynı hatayı aldım. Şimdi 64bit ile denedim yine aynı hata var. Dediğiniz gibi gfx-boot yine uyumsuz  :(
-Sri Chinmoy Ghose-

erginemr

Sanırım GFXBoot bir evrim geçirdi ve yeni bir yapıya büründü. Zira son denediğim dağıtımlarda hep bu yeni tema kullanılıyor.

Farkı görebilmeniz için, bu eski tema:

Bu da yeni tema:

(Her iki ekran görüntüsündeki saniye sayacının yerlerine dikkat edin.)

Bu durumda, Linux Mint'in depo adresini bulup, grub-gfxboot paketini oradan da -sanırım- başarıyla yükleyebiliriz. Ancak bu yeni GFXBoot formatına uygun temalar bulmamız gerekecek, zira bu yeni GFXBoot paketi, ilk ekran görüntüsünde ve benim ilk sayfadaki mesajımdaki eski temalar ile uyumsuz olacaktır.

raskolnikov

Ergin sanırım mint ile gelen program usplash çünkü depolarında usplash teması ile ilgili program var. Bunun gibi bir tema olduktan sonra usplash'e bile razıyım  :D

Edit depoda gfx-boot'da var ama 32bit için var sadece http://packages.linuxmint.com/pool/community/g/grub-gfxboot/
-Sri Chinmoy Ghose-

erginemr

Yok, GFXBoot olduğundan eminim. Usplash teması, siz bu ekrandan Mint'i seçtikten sonra devreye giriyor. Aynı Ubuntu'nun logolu ve turuncu ilerleme çubuklu ekranındaki gibi...

raskolnikov

Ergin haklısın biraz kurcaladıktan sonra gfx-boot buldum. http://packages.linuxmint.com/pool/import/g/grub-gfxboot/ Şimdi deniyorum bakalım sonuç ne olacak. Yapmam gereken sadece anlatımdaki .deb paketini değiştirmek olacak sanırım.
-Sri Chinmoy Ghose-

raskolnikov

Mint'in gfx-boot'u ile denedim ama sonuç hüsran. Neyseki arch'ın grub'u kolay yükleniyor. Tekrar yükleyebildim grubu  :D
-Sri Chinmoy Ghose-