Ynt: [Nasıl] Grub Açılış Ekranını Değiştirme

Başlatan erginemr, 11 Haziran 2008 - 12:41:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kemistiri

ben de gözümü karartıp yazıyı uygulamaya çalışayım ;)

erginemr

Bir önceki sayfadan:

Alıntı yapılan: erginemr - 29 Kasım 2008 - 22:23:40
Arkadaşlar,
Üzgünüm ama Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex'e GFXBoot yüklenmiyor (en azından kendi sistemimde böyle). Sanırım artık versiyon uyuşmazlığı var.

Alıntı yapılan: erginemr - 04 Aralık 2008 - 23:17:08
Söylediğim gibi; üzgünüm ama Intrepid'de GFXBoot paketi çalışmıyor.

erginemr

Kurulu sistemde orijinal Grub'u geri yüklemeli:
sudo apt-get remove grub-gfxboot
sudo apt-get install grub

ve bu işlemden sonra standart Grub yükleme komutlarını uygulamalısınız.

engin_dlk

Linux> windows & Ubuntu windos işletim sistemlerini döver :)

kemistiri

evet "remove grub" demeden önce şöyle bir durdum ve devamında yazılanları okuduktan sonra o komutu vermedim;
fakat şu anda gfxboot kurulu sanırım onu kaldırmak için de "remove gfxboot" işe yarayacak mı?

erginemr

sudo apt-get remove grub-gfxboot
sudo apt-get install grub

komutlarını verin. Ardından Grub ön yükleme komutlarını yeniden uygulayın:
Alıntı Yapsudo grub
grub> find /boot/grub/stage1
grub> root (hdx,y)
grub> setup (hdx)
grub> quit

sudo fdisk -l
sudo grub-install /dev/sdX

Eskiden çalışan bu uygulama Intrepid'de desteklenmediği ve sisteminiz bozulduğu için üzgünüm. Bari başka arkadaşlar etkilenmesin diye, ilk mesajıma bu yöntemin artık geçerli olmadığına dair bir uyarı notu yazdım.  :-[

kemistiri

izlediğim adımlar

2. Dosyaları içine atacağınız ve kurulumu yapacağınız yeni bir klasör oluşturun.
Kod:

mkdir gfxkur
cd gfxkur

3. Aşağıdaki komutlarla GFXBoot kurulum paketini ve örnek olarak kuracağımız SuSE GFXBoot ekran paketini indirin:
Kod:

wget http://quasarfreak.googlepages.com/grub-gfxboot_0.97-5_i386.deb
wget http://quasarfreak.googlepages.com/message.suse

Yukarıdaki gfxboot paketi 32 bit sistemler içindir. Eğer sisteminiz 64 bit ise:
Kod:

wget http://www.kanotix.com/files/debian/pool/main/g/grub-gfxboot/grub-gfxboot_0.97-11_amd64.deb
wget http://quasarfreak.googlepages.com/message.suse

bu aşamaya kadar yapmıştım..

gfxboot u sisteme yüklemiş oluyor muyum? yani buraya kadar yaptıklarım eğer sadece dosyaları indirme işlemiyse sanırım verdiğiniz remove komutuna gerek kalmayacak ? sadece gfxkur dosyasın silmek yeterli midir ?

erginemr

@kemistiri,

Hayır, henüz kurmamışsınız. Ev dizininizdeki gxfkur klasörünü ve içerisindeki gfxboot'a ait dosyaları silmeniz yeterli olacaktır.

mete13

ben her komutu yaptım ama beceremedim galiba ben message.ultimate seçtim ama ben en sonda verilen menulistte yazın diyor ama denildigi gibi en üste yazdıp kaydettim ama olmadı yardım edermisiniz yazdığım yazı

#  gfxmenu /boot/grub/message.ultimate   

yazdım ama olmadı yardım lütfen ben linux alışmak istedikçe zorlanıyorum yardım

mete13

@erginemr 

zaten ilkj sayfadan beri bütün direktifleri aynen uyguladım linux kurulu disk bölümüne kadar sda4 tü onu yazdım dediğim gibi menü listi açtım ve ilk satırına o komutu yazdım olmadı sizde bana 4 sayfanın adresini vermişsiniz olmadı hatta o ilk sesu onuda denedim olmadı nerde yanlış yaptım anlamadım ama beceremedim yardımlarınızı bekliyorum ve çıldırmak üzereyim

erginemr

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,1753.msg58947.html#msg58947

Alıntı yapılan: erginemr - 29 Kasım 2008 - 22:23:40
Arkadaşlar,
Üzgünüm ama Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex'e GFXBoot yüklenmiyor (en azından kendi sistemimde böyle). Sanırım artık versiyon uyuşmazlığı var.

Alıntı yapılan: erginemr - 04 Aralık 2008 - 23:17:08
Söylediğim gibi; üzgünüm ama Intrepid'de GFXBoot paketi çalışmıyor.

Daha nasıl anlatabilirim, bilemiyorum.

yasars

Mete arkadaşımız.Ubuntu 8.10 da  GFXBoot işe yaramıyor.Eğer bütün mesajları okusaydın farkına varırdın.Ama eğer biraz uğraşırsan Startup-Manager yazılımı ile atayabilirsin.Bende GFXBoot yöntemini çok denedim ama olmadı en sonunda Startup-Manager ile grub açılış ekranını değiştirmeyi başardım.

Tanshaydar

Ubuntu 8.10 x64'e GFXBoot yükledim ve mükemmel oldu. Açılıştaki XP'yi de kendimce isimlendirdim ki çok komik oluyor :)
Anlatım için teşekkürler.

Exodus

Alıntı yapılan: Tanshaydar - 09 Ocak 2009 - 08:07:11
Ubuntu 8.10 x64'e GFXBoot yükledim ve mükemmel oldu. Açılıştaki XP'yi de kendimce isimlendirdim ki çok komik oluyor :)
Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex'de GFXBoot duzelmis mi ?
Arch Linux FTW!

raskolnikov

Alıntı yapılan: Exodus - 09 Ocak 2009 - 11:51:49
Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex'de GFXBoot duzelmis mi ?
ben de merak ettim işmdi  :D deneyen var mı başka ???
"Sevginin gücü, güce olan sevgiyi yendiğinde, dünya barışı tanıyacak..."
-Sri Chinmoy Ghose-

mete13

Alıntı Yap9.5. http://www.gnome-look.org/content/show.php/GFXBoot+message.Snaiya++?content=71735
(Ben bunu koymazdım, bizim hanım kızar Göz kırpan ama siz bilirsiniz.)

bu resim yazısız hali varmı ayrıca

ayrıca arkadaş anatırsan seviniriz bizde yapalım dimi yani

erginemr

@mete13,

Şu adresten, temanın kaynak kodunu indirip arşiv yöneticisi ile açarsanız, içindeki "back.jpg" dosyası aradığınız arkaplan resmi. Ancak boyutu biraz küçük; 800x600 piksel...

Bakrep

Alıntı yapılan: erginemr - 11 Haziran 2008 - 12:36:43
İlk olarak SuSE tarafından geliştirilen ve Linux Mint'in de açılış ekranında kullandığı GFXBoot programını yüklemek isterseniz yapmanız gerekenleri bu yazının devamında bulabilirsiniz.
erginemr arkadaşımız ilk başta yazmış ben linux mint kullanıcısıyım önceden başlat kısımda bir prog. ile ayarlıyorduk.Ama 6.0'da onu bulamadım anladığım kadarı ile GFXBoot programını yüklemem gerekecek doğru mu?Yoksa ben mi?Bulamadım

mete13

Alıntı yapılan: erginemr - 27 Ocak 2009 - 13:03:35
@mete13,

Şu adresten, temanın kaynak kodunu indirip arşiv yöneticisi ile açarsanız, içindeki "back.jpg" dosyası aradığınız arkaplan resmi. Ancak boyutu biraz küçük; 800x600 piksel...

teşekkürler dostum güzel masaüstü oldu

ayrıca bu açılış grubu nasıl olacak bu 8.10 hala söylenmedi

Çağlar

Gfxboot Mint 6 ile çalışıyor ama neden 8.10 da çalışmıyor? Bildiğim kadarıyla Mint 6, Ubuntu 8.10 based. Deneyen var mı son zamanda?
We got a badass over here!

Tanshaydar

Arkadaşlar ben yaptım oldu. Ubuntu 8.10 x64 kullanıyorum, ilk sayfadaki anlatımı yaptım, çok da güzel çalıştı. Demek ki düzeltmişler.

raskolnikov

Alıntı yapılan: Tanshaydar - 04 Mart 2009 - 08:40:16
Arkadaşlar ben yaptım oldu. Ubuntu 8.10 x64 kullanıyorum, ilk sayfadaki anlatımı yaptım, çok da güzel çalıştı. Demek ki düzeltmişler.
bildiğim kadarıyla 64bit ile ilgili zaten sıkıntı yoktu. Asıl mesele 32bit ile çalışması
"Sevginin gücü, güce olan sevgiyi yendiğinde, dünya barışı tanıyacak..."
-Sri Chinmoy Ghose-

Good False

Alıntı yapılan: Tanshaydar - 04 Mart 2009 - 08:40:16

Evet ben de 32 bit de kurdum(1. sayfada anlatılanlardan başka bir şey de yapmadım). Çalışıyor

boyrazza

öncelikler herkese selamlar!

arkadaşlar 8.10 kullanıyorum, sistemi kurduktan sonra malumunuz sistemi güncelledim, yine malumunuz grub giriş ekranında iki tane "kernel" görünüyor, eski kerneli nasıl kaldırırım?

not: konuyla alakasız olduğunu biliyorum ama arkadaşlar forumda arama yaptım (en azından arama yaptığımı düşünüyorum) istediğim cevabı bulamadım, o yüzden rahatsızlıktan dolayı özrü dilerim. "kernel" işini hallettikten sonra "açılış ekranını değiştirme" işini de halledeceğim, hepsini okudum ve baya hoşuma gitti. sanırım son mesajdan anladığım kadarıyla; 32-bit sistemlerde de sıkıntı yaşanmayacak bundan sonra.

arkadaşlar!
ilginiz, samimiyetiniz ve çalışkanlığınız için hepinize teşekkür ederim....
sevgiyle....