Kernel sorunu

Başlatan divahome, 23 Mart 2010 - 09:57:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

divahome

Arkadaşlar merhaba konu burayamı açmam gerekiyor ama bilmiyorum ubuntuyu çok seviyorum ama yeni aldığım netbook (lgx110) uzun süren uğraşlardan sonra nihayet ubuntuyu kurdum.Fakat güncelleme yapınca kernel 2.6.32-20 çıktı grubta onu seçtiğimde kernel panic çıkıyor fakat kernel 2.6.32-16 seçtiğimde normal nasıl çözüm yapacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Dediğim gibi ubuntuyu gerçekten çok seviyorum.

heartsmagic

Güncelleme yarım kalmış olmasın? Çalışam kernelle sistemi açıp tekrar güncelleme deneyebilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

divahome

güncelleme yapmaya çalıştığım zaman 45 dosyadan 44 de durup kalıyor iptal ettiğimde aşağıdaki uyarı alıyorum

http://dl.google.com/linux/deb/dists/stable/main/i18n/Translation-tr.bz2  getirilmesi başarısız oldu
http://dl.google.com/linux/deb/dists/stable/Release  getirilmesi başarısız oldu
Bazı indeks dosyaları indirilemedi, dosyalar gözardı edildi veya eski dosyalar kullanıldı.

heartsmagic

Google'a ait depoyu kaynak listenden çıkart. Ardından depoları güncelleyip sistemi de güncellemeyi dene.

divahome

yine aynı sorun verdi
o kernelleri silsek olurmu

heartsmagic

Depo güncellemesi mi aynı sorun verdi kernel mi?
Depoları güncelleyip sistemin güncellemesini kontrol ettin mi?

Eğer bunları yaptıysan ve yine de kernel sorun yapıyorsa durum biraz sıkıntılı. Zira yeni seri kernelde senin donanımla uyuşmayan bir şey var demektir. Bundan sonraki kernel serisinde de aynı sorunu yaşayabilirsin. Kernelleri silmene gerek yok dursunlar öylece. Yeni sürüm kernelle umarım sorun yaşamazsın. Ancak sakın Ubuntu Tweak veya benzer bir uygulama ile kernel temizliği yapma. Eski kernelleri silersen elinde açılmayan bir kernel kalır.

Not: Açılmayan kernel görünmesin istiyorsan grub.cfg dosyanan elle silebilirsin ilgili girişleri.

divahome

ama daha önce güncelleme yaptığımda sorun olmamıştı inşallah bundan sonrakilerde sorun olmaz

heartsmagic

Son sorularıma cevap alamadığım için detaylı yorum yapamıyorum. Normalde güncelleme sorun olmadıysa kernel başlangıca yerleşir. Fakat sağlıksız bir güncelleme ya da uyuşmazlık nedeniyle problem yaşamış/yaşıyor olabilirsin.

divahome

dediğin her şeyi yaptım ama yine de olmadı inşallah bundan sonraki kernel de sorun olmaz