3. işletim Sistemi olarak Ubuntu 9.10 sürümünü nasıl kuracağım ?

Başlatan UniCorNx, 23 Mart 2010 - 09:03:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

UniCorNx

Slm arkadaşlar aşağıdaki resimde görüldüğü gibi hdd 4 bölümden oluşuyor. G sürücüsünü ubuntu 9.10 kurmak için bölmüştüm bir kaç ay önce ve şuan G sürücüsüne ubuntuyu kurmaya çalışıyorum ve kurulumun hdd bölümlemesine geldiğimde başarılı olamadım.  G sürücüsüne sorunsuzca nasıl kurabilirim. Yardımcı olurmusunuz ?

heartsmagic

Çalışan CD ile sistemi açıp Ubuntu'nun kurulu olduğu bölümü daraltmayı, ardından ortaya çıkacak boş bölüme de istediğin dağıtımı kurmayı deneyebilirsin. Gparted ile yapacaksın bunu.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

UniCorNx

Alıntı yapılan: heartsmagic - 23 Mart 2010 - 09:31:13
Çalışan CD ile sistemi açıp Ubuntu'nun kurulu olduğu bölümü daraltmayı, ardından ortaya çıkacak boş bölüme de istediğin dağıtımı kurmayı deneyebilirsin. Gparted ile yapacaksın bunu.
Kardeş Ubuntu kurulu değil bende. G sürücüsüne kurmak istedigim için sürücünün ismini ubuntuuuuuu die yazmıştım. Ben G sürücüsünü bölümlemeden G sürücüsünü tamamen ve tek parça halinde Ubuntu kurulu olarak kullanablirmiyim ? O Bölümleme kısmında birincil-mantıksalda birincil kısmı, balangıc-son kısmında baslangıc kısmı olarak secmıstım dıger sectıklerımını hatırlayamıyorum ve ılerı dedıgımde birşeyleri belirtmemi istemişti yarım saat ugrastım yapamadım. Birde bağlama noktasında ben "/" işaretini seçmedim sanırsam bundan kaynaklanıyor olabılır mı ?

heartsmagic

Bu durumda kuruluma geçtiğinde son bölümü biçimlendirip Ubuntu kurulumuna devam edebilirsin. Fakat, sende şu an dört bölüm olduğu için takas alanı ayırmak için beşinci bir bölüm açamazsın zira uzatılmış bölüm oluşturman lazım. Önerim:

Ubuntu Çalışan CD ile sistem açıp Gparted ile dikkatlice Ubuntu için ayırdığın bölümü sil. Ardından önce bir tane uzatılmış bölüm oluşturup altına Ubuntu için bir tane kök bölüm, bir tane de takas alanı oluştur. Ardından forum ve wikideki bilgilere bakarak kuruluma devam et.

Bu işlemleri yaparken dikkatli olan gerektiğini biliyorsundur.

canosayan

Alıntı yapılan: heartsmagic - 23 Mart 2010 - 10:03:29
Bu durumda kuruluma geçtiğinde son bölümü biçimlendirip Ubuntu kurulumuna devam edebilirsin. Fakat, sende şu an dört bölüm olduğu için takas alanı ayırmak için beşinci bir bölüm açamazsın zira uzatılmış bölüm oluşturman lazım. Önerim:

Ubuntu Çalışan CD ile sistem açıp Gparted ile dikkatlice Ubuntu için ayırdığın bölümü sil. Ardından önce bir tane uzatılmış bölüm oluşturup altına Ubuntu için bir tane kök bölüm, bir tane de takas alanı oluştur. Ardından forum ve wikideki bilgilere bakarak kuruluma devam et.

Bu işlemleri yaparken dikkatli olan gerektiğini biliyorsundur.

şuna uzatılmış değil mantıksal diyelim. malum ubuntu kurulumu öyle diyordu.
Chmod bizim işimiz.

UniCorNx

ben sabredemedım. Kurmaya çalıştım ve kurmadan önce

kurulumdan sonrada aşağıdaki resimlerdeki gibi bi görüntü cıktı ortaya

Sonuç olarak kurulum oldu ama nereye kurdu anlamadım. ben G sürücüsünü seçmiştm kurulumda şuan G sürücüsü bilinmeyen bölüm olarak değişmiş. diğer bölümler oldugu gibi duruyor ve ubuntu onların ıcınde bıyerde de kurulu degıl. ilk başta G sürücüsü şuan bilinmeyen bölüm olarak değişip o bölüm içerisinde oldugunu dusunorum ubuntunu ve bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim. ŞUan ki kurulumda bilinmeyen bölümleri nasıl düzeltebilirim yada heartsmagic nickli arkadasım senın dedıgın gıbı Gparted ile tekrar kurayım mı ?

heartsmagic

@UniCorNx, kurulumu sağlıklı bir şekilde yaptıysan Ubuntu'yu seçebileceğin bir menünün gelmesi lazım başlangıca.

UniCorNx

Alıntı yapılan: heartsmagic - 23 Mart 2010 - 13:42:49
@UniCorNx, kurulumu sağlıklı bir şekilde yaptıysan Ubuntu'yu seçebileceğin bir menünün gelmesi lazım başlangıca.
Sağlıklı yaptım bir problem olmadı sadece dedıgım gıbı G sürücüsü bilgisayarımda gözükmüyor ama disk yöneticisinde listede var. Bilgisayar açılışında ilk başta aşağıda resımdekı gıbı seçim menüsü geliyor. resimin  üstündeki satır seçili oldugundan ordaki yazı gözükmüyor. Eğer resimin en altındaki Windows 7 seçenegini secersem tekrar win7 ve XP için seçim menüsü geliyor orada problem yok :) Bu G sürücüsüne giremezmiyim artık ?
açılıştaki ilk ekran

windows 7 yı secınde xp ve win 7 ıcın tekrar seçim menüsü geldikten sonra 3 işletim sistemindede açabiliyorum.

birde kurulumda windows 7 yi görüyor sadece ve yanına kur gibi bi secenek vardı o sekılde yapsaydım eger Windows 7 nin oldugu sürücüye Ubuntuyuda kurup ıkısını tek sürücüdemi kullanıcaktım ?

Yardımcı olan herkese gönülden Teşekkür ederim.
r

bytan

@UniCorNx, Win bölümlerinden G olarak adlandırdığın ve Ubuntu'yu kurduğun bölümü göremezsin. Ancak ilk seçeneği seçerek açabiliyorsan 3 işletim sistemi de sorunsuz diyebiliriz.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

canosayan

ben minte geçeli grup ekranını unutmuşum. ne çirkinmiş.

içimden bir his aslında windows 7 ve xp'yi grub a taşıyabilirsiniz diyor.
Chmod bizim işimiz.