Ubuntu açılmıyor!

Başlatan AzerRail, 23 Mart 2010 - 08:52:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

AzerRail

Akşam her zamankı gibi kapattım. Bu sabah ise açmak istediğimde açılmadı. Bir garip yazılar çıkıp orada donuyor. Neyki 10gb'lık yer ayırıp bir köşesine Vindovs kurmuşum. Şuan öyle yazıyorum.

Sorun ne olabilir? Nasıl düzeltebilirim?

heartsmagic

Sorunun ne olduğunu ne yazık ki söyleyemeyiz zira o garip yazıları bize iletmemişsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

AzerRail

Alıntı yapılan: heartsmagic - 23 Mart 2010 - 09:34:06
Sorunun ne olduğunu ne yazık ki söyleyemeyiz zira o garip yazıları bize iletmemişsin.

Telefon kamerası ile çekmeyi denedim; niteliksiz oldular ama sizin sorunu tahmin edebileceğinizi düşünüyorum.

heartsmagic

Bölümlerle ilgili bir sorun var. Öncelikle sistemi Çalışan CD ile açmalısın. İlk yapacağımız şey fsck olsun. Diyelim ki Ubuntu sda1'de kurulu:

1.
sudo fsck /dev/sda1

Bu işlemi yapmak için Ubuntu kurulu bölümün bağlı olmaması lazım. Eğer herhangi bir şekilde /media altına bağlanmışsa önce ayırmalısın:

sudo umount /media/ubuntu_hangi_dizine_bağlıysa

2. Bu işlemden sonra bir de Ubuntu kurulu bölümdeki ayarlarına bakalım.
sudo mkdir /media/ubuntu
sudo mount /dev/sda1 /media/ubuntu
cat /media/ubuntu/etc/fstab
cat /media/ubuntu/boot/grub/grub.cfg
sudo fdisk -l
sudo blkid

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

AzerRail

Yalnızca Ubuntu'nun çalışan CD'si mi olamalı? Elimde Pardus'unki var, onu kullanarak çözüme ulaşamayız mı?

eribol

AzerRail

eribol

Aynı komutlar pardus içinde geçerlidir. Sistem temeli aynıdır ikisinde de. Ayrıca o komutları terminalden vermeniz gerekir. Pardusta bu terminali Alt+F2; açılan pencereye konsole yazıp enter tuşuna basın. Terminal açılır komutları girersiniz.