[ÇÖZÜLDÜ] cannot create temp file for here-document:NO space left on device

Başlatan yamtara, 22 Mart 2010 - 18:39:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yamtara

daha once ayni hata geldiginde .. ubuntuyu yeniden kurmustum sanirim yaptigim seylerden dolayi bilgisayarda yer kalmiyor ve bende bunun sebini bulamadim shell de bununla ilgili komutlari bilen varmıdir acaba. ney ne kadar cok yer kapliyorki bilgisayarimda yer kalmiyor 20GB yer vardi 1 haftada doldu, bu dolan bolumleri silmek icin ne yapmam lazim..
şimdiden tesekkurler

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 22 Mart 2010 - 20:58:52

connat create temp file for here-document:NO space left on devic

bu hata mesajinda ne yapmam lazim bilen yokmu... ubuntuyu silip kullanmicam hep ani sorun oluyor.. :(

Hatti

Uçbirimden aşağıdaki komut ile doluluk oranına bakabilirsiniz. Hatta çıktıyı kod etiketi içerisinde geçerseniz biz de görelim.

df -h

Ubuntuyu kurduktan sonra neler yüklediniz, onu bilmeden bir şey söylenemez sanırım. Mesela ben 9GB yere kurmuştum, şu an %60 dolu. O kadar da denemek için paket indirdiğim halde böyle bir sorun ile karşılaşmadım. Sizin yüklediğiniz bir uygulama buna neden oluyordur. Forumda, fazla yer kaplayan dosyaları bulmak için bir komut gördüğümü hatırlıyorum. Onu bir arayın. Fazla yer kaplayan dosyaları saptayın.

Ayrıca şimdilik Ubucleaner betiği ile ubuntu temizliği yaparak biraz rahatlayabilirsiniz belki.

heartsmagic

@yamtara, normal şartlar altında bu olmaz. Kısacası senin yaptığın bir işlem buna sebep oluyordur. @Hatti'nin de söylediği üzere uygulama kurmak kaldırmak normal bir şekilde kurulan Ubuntu bölümünü doldurmaya yetmez. Ya çok az yer ayırmışsındır ya da bölümü dolduracak bir işlem yapıyorsundur. Forumdaki büyük dosyaları listelemek için olan komut şurada yazıyor:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,14176.msg173290.html#msg173290
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

yamtara

evet arkadaslar 2 kez sistemimin cokmesinin sebebini bugun itibari ile cozmus durumdayim, 20 GB lik yer ayirmistim ama bana yer kalmadi diye mesaj geliyordu kontrol ettigim zaman %60 kadar hala bos yer gorunuyordu. ubuntuyu yeniden kurdum. yaptigim işlemleri tekrar yaptim sonunda ;kullanmiş oldugum

nohum ./startup ........ &
nohup ./autorun ........ &

komutlarinin sistemde uçbirimi kapatmiş olsam bile işlem olarak sürdügünü fark ettim ve bu çalişan sistemler Bellekte korkunç yer kaplamaya başlıyor . dolayisiyle bilgisayar açılışında ve işlemler esnasında bellek yetersizliginden siztem göçmüş gibi görünüyor ama aslinda sistem saglam duruyor yeterli bellek olmadigi için açılamiyor.. eger sizde benim gibi nohup ile ilgili komutlari kullandi iseniz ve işiniz bitti ise uçbirimi kapatmadan önce ilgili işlemleri sonlandiri. sonlandirmayi unuttu isenizde sistem gözlemcisinden işlemler bölümüne bakarak çalışan uçbirim işlemlerini ve bellekten ne kadar kullandigini görerek . uçbirim olarak çalışan işlemleri öldürmek suretiyle bellekte çok rahat yer açabilirsiniz.
aynı sorunla karşılaşanlara ufak bir bakış açısı olur umarim

eribol

Geri dönüş için teşekkürler. Bu şekilde çalışan bir komutun görevi nedir acaba?

yamtara

nohup ./startup 9000 &
[1] 2609
yamtara@omega:~/....../.......$ nohup: ignoring input and appending output to `nohup.out'

yamtara@omega:~/......./....$ ps aux | grep rom
bobby    2610  1.0  0.2  5452  3776 pts/0    S    14:49  0:00 ../src/rom 9000
bobby    2616  0.0  0.0  3040  800 pts/0    S+  14:50  0:00 grep --color=auto rom

shell (uçbirim) kapatsanız bile yayın yapmaya deva ediyor nohup ignore the hangup signal...

'nohup' demek "no hang up", veya, "don't kill the following program when I hang up my terminal". (terminali kapatsam bile programı sonlandirma)

tabi yanliş anlamadi ve bilmiyorsam çünkü linux te yeni sayilirim :) daha cok c ve c ++ ilgilendiriyor mecburen linux ögreniyorum şimdide :)

eribol

O kadar ihtiyaç duyduğum bir komutu yeni öğreniyorum. Doğum günümde değil ya neyse:). Teşekkürler.

yamtara

heartsmagic

nohup alternatifi olur mu bilemem ancak bakılabilecek bir uygulama: screen
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.