Kubuntu Wireless Network Problemi [Çözüldü]

Başlatan altintasi, 21 Mart 2010 - 19:04:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

altintasi

Herkese merhabalar. Dizüstü bilgisayarıma Kubuntu kurmak istiyorum. Ubuntu'dan sonra biraz değişiklik olsun diye ama önce Kubuntu kurulumumda yaşadığım bir problem beni engelliyor.

Daha önce kurduğumda şirketteki ağı görmesine rağmen girmiyordu. Şöyle ki;

Şirkette her katta aynı kablosuz ağa bağlantı sağlayan ayrı ayrı router var. Windows veya Ubuntu üzerinden baktığımda tek bir tane ağ olarak gözükmekte. Fakat Kubuntu (Pardus'ta da aynısı oldu!) bütün hepsini gösteriyor ve sinyal seviyesi en yüksek olan ağa girmek istediğimde DHCP hatası veriyor ve ağa kayıt olamıyor. Hepsinin ismi de aynı! Kurduğum Kubuntu 9.04'dü.

Şimdi 10.04'e çıktığında Kubuntu olarak geçsem aynı sorunu yaşar mıyım? Bir iki forumda sormuştumzamanında hiçbir cevap alamadım..

Bir fikri olan var mı?   İyi forumlar..[/pre]
Bilemiyorum Altan, bilemiyorum...

garafatma

Bence sorun ubuntu veya kubuntu da değil. Bahsi geçen routerlarda MAC tanımlama sistemi olabilir. Şirketin bilgi işlemiyle görüştünüz mü?
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

heartsmagic

Hani eğer denemediysen bir Wicd kurup deneyebilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Fallout

elle ip netmask gateway gibi bilgileri doldurmayı denermisin bir de.

altintasi

IT'ye sorduğumda elle IP vermemi istedi. IP verdim ama yine de girmedi.. Wicd2yi deneyeceğim. Ubuntu'da problemim yok. Kubuntu kurduğum zaman bu sorun oluşuyor. Yardımcı olur mu bilmiyoırum ama daha önce Debian kurduğumda da aynı sorunu yaşamıştım. Ubuntu kurduğum anda hiçbir sorunum kalmamıştı.

Galiba Ubuntu'yla yola devam etmek en mantıklısı..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 22 Mart 2010 - 18:55:06

Hiç evdeyken denememiştim. Denedim ve kuşkulandığım gibi oldu. Evdeki kablosuz ağda da sorun var. Ağı görüyor. Şifreyi giriyorum, tanımlanıyor diyor ama bir şey olmuyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Mart 2010 - 23:15:55

Güncellemeleri akblo takarak yaptım. Restarttan sonra bağlandı...  :) Sanırım sorun bir güncellemeyle çözülmüş.. Ayrıca Pardus'ta da denedim, onda da sorun kalkmış..
Bilemiyorum Altan, bilemiyorum...