Realtek RTL8187B USB Wireless Adaptör sorunu

Başlatan Eren, 11 Haziran 2008 - 00:08:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Eren

Furkan biliyorum, zaten bu tavırda bende hoşnut değilim. Mint'e geçmeme az kaldı.

Not: Mesajlarında İnternet\'e yazacağına İnternet'e yazarsan daha memnun olurum.

Kozmo

Eren bende sorun çıkartmıyor, Mint\'in dili Almanca, sanıyorum SMF dil kodlamasından ötürü sapıtıyor. Yani bende görüntüde de sorun yok.

Eren

Alıntı yapılan: Kozmo - 14 Haziran 2008 - 22:45:36
Eren bende sorun çıkartmıyor, Mint\'in dili Almanca, sanıyorum SMF dil kodlamasından ötürü sapıtıyor. Yani bende görüntüde de sorun yok.

Evet bende bundan şüphe duydum, sen UTF-8 kullanmıyorsun forum ise UTF-8. Foruma yazarken dili UTF-8 Türkçe yaparsan sorun çözülür gibi geliyor ama o kadar da önemli bir sorun değil.

Eren

Ubuntu sapıttı, bugün makineyi açtım baktım ses çıkmıyor ve ayarlanmıyor. Sesi ayarlamak istedim GStreamer paketi kurulu değil dedi, kontrol ettim kuruluydu. Bende tamamen kaldırıp yeniden kurdum ama çare olmadı. GStreamer hata da vermiyor ama ses ayarlanmıyor, paket kurulu değil diyor :D

Kozmo

Evet müjdeyi veriyorum.

Dün çıkan 107 güncellemeden sonra Linux Mint üzerinden de Wireless sorunu çıkmaya başladı, Mint de bağlantı kopmuyor ama artık sinyal alamıyor. Bütün gece uğraştım ama bir çözüm bulamadım. Aynı şekilde hemen kendi forumlarına Wireless çalışmıyor mesajları düşmeye başladı.

Böylece soruna neden olan şeyin bir paket güncellemesi olduğu ortaya çıktı, wpa asistan buna sebep olmuş olabilir. Şu an bende WPA ya da WPA2 ile bağlanamıyorum, sinyal seviyesi 0 gösteriyor. (Modem aletin yanında olmasına rağmen)

Çözüm için başvurdum elle yapılandırın cevabını aldım ama elle yapılandırsam bile aynı şekilde sinyal seviyesi 0 görünüyor.

Bu soruna hangi güncellemenin sebep olduğunu bulamadığım için son yaptığım bütün güncellemeleri kaldırdım ve sistemi yeniden başlattığımda sorun çözüldü. Eğer buna sebep olan paketi bulabilirsek Ubuntu içinde sorunu çözebiliriz.

Midyat

Bende farkli bir model realtek ile balganamiyorum ama baska 2 marka daha denedim onlarda da sorun var.

Eren

Bugün Linux desteği ve sürücüsü var diye ASUS WL-167G Wireless USB Dongle aldım. Ubuntu için deb paketi ile geliyor. Sürücüyü kurdum ve bağlantıyı hem Mint hemde Ubuntu altında denedim. Bağlantı WPA da yine koptu. Bende acaba benim Ubuntu ve Mint de mi bir sorun var diye sıfırdan kurulum yaptım ancak bağlantı yine kopuyor.

Olayın Realtek ile alakalı olmadığı, WPA sorunu olduğu böylece ortaya çıktı. Bende konuyu bir dağıtımın geliştirilmesinde rol alan arkadaşıma söyledim, konunun wpa supplicant ile alakalı olduğunu, WPA ile sorunlu olduğunu, bu wpa supplicant olayını çözmeden WPA da sorununun kalkmayacağı söyledi. Kernel derlenirken bazı şeyler yapılmasını gerektiğini ve bu bileşenlerin ona göre ayarlanmasını gerektiğini anlattı (gerçi ben anlamadım)

Kendi geliştirdikleri dağıtımda buna dikkat ettiklerini, WPA ve WPA2 yüzünden insanları mağdur etmediklerini bildirdi. İnsanları mağdur eden dağıtımların arasına Ubuntu'nun da gireceğini hiç düşünmemiştim. 10 dk alacak bir işlemi yapmadıkları için 21. yüzyılda bilgisayar ile kablosuz bağlantı kuramıyoruz, bunu kurdurmayanların utanması gerekiyor. Wubi v.s. iyi güzelde insanlar en temel ihtiyaç olan İnternet'e bağlanma ihtiyaçlarını karşılayamıyorlarsa Wubi olsa ne olur olmasa ne olur. Sen önce eldeki kullanıcılarını tut da ondan sonra başka işlere gir.

Ubuntu cephesi tam 7 kullanıcısını kaybetti. (Hepsi WPA kullanıyor) Kaybetmeye de bu gidişle devam edecek çünkü hem Ubuntu hem Mint forumlarında insanlar İnternet'e bağlanamıyorum yardım edin diye yazıp duruyorlar. Bende bu sebeple dağıtım değiştirme kararı aldım ve Ubuntu projesine verdiğim desteği düşünmeye başladım.

Sorun Linux ile değil bizzat dağıtım ile alakalı olduğu için Ubuntu ve Mint burada suçludur, eleştirilmeyi hak ediyorlar. Özellikle bu sorunu çözmelerse kullanıcılarını kaybetmeye devam edecekler.

Kurumsal bazda insanlar Wireless bağlantısı kuramadıkları için işleri aksadı, belki de bir sürü para kaybettiler. Ubuntu destekleyen bizler de kullanıcılarımıza bu yönde destek olamıyoruz, düşünün düştüğümüz durumu.

Yaşananları Ubuntu destek birimine ayrıntılı bir şekilde aktardım, (kardeşim sağolsun) Eğer diğer dağıtımların yaptığı gibi 15 dakikalarını ayırıp bunu düzeltecek bir güncelleme yayınlamazlarsa tutumum çok sert ve ağır olacak.

heartsmagic

Kusura bakma ama Eren o dağıtım hele bir Ubuntu kadar geniş alana yayılsın ondan sonra mağduriyet neymiş görürler.

Hep aynı fikri savundum şurada yine belirteyim: Dağıtım işi zor, hele ki Ubuntu gibi çok yaygın, aşırı derecede geniş bir depoyla uğraşılan dağıtım işi daha da zor. Sıkıntı ve sorun çıkması çok normal. Sizi anlıyorum aynı durumda ben olsam ben de kızardım ancak bir dağıtımı böyle tek kalemde silmek bana garip geliyor. Mint övüldü duruldu son zamanlarda forumda, aynı şey onun da başına geldi. Sıra hangi dağıtımda?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Eren

Kaç gündür bildirilen bir sorunu çözmemekte ısrar eden her dağıtımı gerekirse siler ve verdiğim desteği geri çekerim. Şu an kaç kişi mağdur durumda ve yaşanan bu durum insanların iş hayatını bile etkiledi.

heartsmagic

Israr edilen başlığı görmemiz mümkün mü? Mesela Launchpad üzerindeki girişi ve ilgili geliştiricinin "ilgilenmiyoruz" veya "az daha bekleyin yapacak daha önemli işlerimiz var" gibi ısrarla verdikleri bir tepki örneğin?

Eren

Alıntı yapılan: heartsmagic - 16 Haziran 2008 - 01:02:35
Israr edilen başlığı görmemiz mümkün mü? Mesela Launchpad üzerindeki girişi ve ilgili geliştiricinin "ilgilenmiyoruz" veya "az daha bekleyin yapacak daha önemli işlerimiz var" gibi ısrarla verdikleri bir tepki örneğin?

Ben oraya bir hata mesajı açmadım, bildiğin gibi İngilizce bilgim bunun için yeterli değil. LinuxMint forumlarında realtek wireless yazarsan ilgili başlıkları okuyabilirsin, herkesi elle ayarlama yapmaya yönlendiriyorlar, resmen dala geçiyorlar.

Al sana örnek başlık: http://www.linuxmint.com/forum/viewtopic.php?f=53&t=13450&p=83922&hilit=8187b#p83922

heartsmagic

Hayır forum değil, ayrıca Mint de değil. Orada konuşan kişinin neci olduğunu bilemeyiz biz. Geri bildirim yapılan bir resmi hata girişi sayfasındaki konuya vakıf geliştiriciden bahsediyorum ben. Bu forumda biz de insanlara "elle yapılandırma" deneyin diyebiliriz ama bu bizi bağlar.

Eren

Alıntı yapılan: heartsmagic - 16 Haziran 2008 - 01:07:52
Hayır forum değil, ayrıca Mint de değil. Orada konuşan kişinin neci olduğunu bilemeyiz biz. Geri bildirim yapılan bir resmi hata girişi sayfasındaki konuya vakıf geliştiriciden bahsediyorum ben. Bu forumda biz de insanlara "elle yapılandırma" deneyin diyebiliriz ama bu bizi bağlar.

Senin İngilizce bilgin iyi, sen bakıp verirsen bizde görmüş oluruz.

heartsmagic

Bu hata girişi değil paket girişi sadece. Oradan paketler takip ediliyor, işte ne değişti son sürümde falan felan.
Ben hata kayıtlarına bakıyorum şu an zaten. Ancak son zamanlarda açılmış bir tane bulamadım. Özellikle bizim forumdakine benzer. Bakın lütfen yanlış anlaşılmasın, ben sizde sorun yok demiyorum zaten. Eren sadece senle 3-4 saat uğraştık, durumu iyi biliyorum. Ya cidden hata girişi yapılmamış ya da biz bulamıyoruz. Az önce #ubuntu kanalında sordum, elemanın biri ben tıkır tıkır kullanıyorum diyor ve sistemi güncel. Bunu söyleyen sadece bir kullanıcı. Bu kadar geniş bir dağıtımın geliştiricilerine doğrudan ulaşmak zaten imkansız gibi bir şey. Frugalware değil ki bu karşılıklı sohbet edelim adamlarla.

Şu an ben arayış içerisindeyim bakalım neler olacak.

Eren

Serkan o zaman bu Türkçe Ubuntu kullananlara özgür bir sorun diyeceğim ama Kozmo Almanca kullanıyor. Ayrıca ben uydursam bile forumda sorun yaşayan onca üye var. Ayrıca Kozmo Ubuntu Almanya kısmında da sorun olduğunu söyledi. Bu kadar insan ya yalan söylüyor ya da başka şeyler var.

heartsmagic

Eren anlatamıyorum ben :)
Yalan demiyorum zaten, benim derdim birileri bildirmiş mi? Yoksa ben sizdeki bilgileri derleyip toparlayıp bir hata girişi açacağım, onun için bakınıyorum zaten.

heartsmagic

Mesajını düzenlemişsin. O hata girişlerini gördüm ancak hem eskiler hem de bizim konuyla alakasızlar. Ubuntu kanalından da tutarsız cevaplar geliyor. Kimisi sorun yaşamıyoruz derken kimisi bu hafta sonu şahit oldukları problemlerden bahsediyor. Ancak kimse net bir şey söyleyemiyor. Benim derdim hala bildirim yapılıp yapılmadığı.

Ancak şu bir gerçek ki sorunsuz kullananlar olduğuna göre bu belli donanımlarla oluyor. Bunun tespitini güzelce yaptıktan sonra meseleyi anlatan bir hata girişi peşindeyim ben.

Eren

4 ayrı marka Wireless kartı ile denendi, ben gittim Linux uyumlu Asus aldım ama olmadı. Diğer markaları deneyen arkadaşta mevcut.

heartsmagic

Tamam işte markaları öğrenmek lazım. Ubuntu kanalında kullanıyorum diyen adamın da yalan söyleme ihtiyacı yoktur sanırım. Ortada bir gariplik var yani, çözmeye çalışıyorum.

Eren

Sorun çıkartan donanımlar:

Benim denediklerim:

Realtek TRL8187B (Resmi Linux desteği YOK)
ASUS WL-167G (Resmi Linux desteği VAR)

@Midyat'ın denedikleri:

Realtek RTL8180L (Resmi Linux desteği YOK)
Linksys USB Wireless (Resmi Linux desteği VAR)
Edimax USB Dongle (Resmi Linux desteği YOK)

@Kozmo'nun denedikleri

US Robotics 5422 (Resmi Linux desteği VAR)
Realtek TRL8187B (Resmi Linux desteği YOK)
Airlive Turbo-G USB Dongle (Resmi Linux desteği VAR)

Bunlar bizlerin deneyebildikleri.

heartsmagic

Eren

Alıntı yapılan: heartsmagic - 16 Haziran 2008 - 01:49:29
Bu kartların hepsi de USB mi?

Hepsi USB ama Realtekler PC den çıkmayan sabit USB.

heartsmagic

Tamam azami bilgi için soruyorum bunları. Hepsinin USB olması bir garip. Acaba USB olmayanlar aynı problemi yaşarlar mı?
Eğer bir sorun çıkmazsa bu gece veya yarın kendi ağımda ve Intrepid altında bunu denemeyi planlıyorum. Keşke Hardy'den yükseltmeseydim daha iyi anlardık.

Eren

Broadcom BCM9431 PCI Wireless kartında çalışmadığı tespit edilmiş. Aynı şekilde kopuyormuş.