[Çözüldü] Nvidia GeForce Fx 5500 çözünürlük sorunu

Başlatan pacaveli, 19 Mart 2010 - 19:18:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

pacaveli

burda previewi bulamadım :( xorg.conf düzenlemeyide nerden açıyoduk  :'(

serkanburda

Ben de nvidia kullanıyorum ve ne zaman "permission denied"  dese, Alt+F2 yapıp çıkan kutuya "gksu nvidia-settings" yazıyorum ve şifre soruyor, yani izin veriyor, şifreyi girince verdiğin resimdeki ayarlar ekranı çıkıyor ve o zaman istediğim ayarı yapıp "save" deyince dosyayı kaydediyor. Bir de böyle dene istersen.

agritux

@ pacaveli en başından beri anlatmaya çalışıyorum (z)
Lütfen biraz dikkat :)

Save to x configuration file diyoruz ya, onu kaydetmek için demiyoruz. Programda sorun var.
Save to x configuration file dedikten sonra show preview diyip dosyanın içeriğini görüyoruz.
Gördüklerimizi seçip kopyalıyoruz ve elimizle xorg.conf dosyasını düzenleyip yapıştırıyoruz.
program ile kaydetmeye çalışmıyoruz

pacaveli

/etc/X11/xorg.conf kaydedilemedi.
Dosyayı kaydetmek için gerekli izniniz yok. Konumu doğru yazdığınızdna emin olup tekrar deneyin.

hatası verdi şimdide -.-

Hatti

Hangi komut ile bu hatayı veriyor?

Dosyayı
sudo gedit /etc/X11/xorg.conf
komutu ile düzenleyeceksiniz.

pacaveli

xcorg.cong (/etc/X11) - gedit penceresi açılıo içi boş -.-

agritux

Hatti

Alıntı yapılan: pacaveli - 20 Mart 2010 - 17:57:55
xcorg.cong (/etc/X11) - gedit penceresi açılıo içi boş -.-

Yukarıda söylenenleri adım adım uygulaman gerekiyor. Sanırım yazım hatası yapıyorsun. (Ayrıca forumda kod etiketi içerisinde yazılan komutları kopyaladığında, uçbirime yapıştırmak için Ctrl+Shift+V tuşlarına basabilirsin).

agritux

Ya da fareni kullanabilirsin.
@hatti iyi yakalamışsın yazım yanlışını :)

pacaveli

Dediklerinizi tek tek yaptım oldu fakat bi sorun vardı en yüksek çözünürlük 640x480di onunda çözümünü bu forumda buldum..

sudo gedit /etc/X11/xorg.conf

komutunu girip Section "Device" bölümünü buldum onun altında EndSection yazısının hemen üstüne aşağıdaki kodları yerleştirdim kaydet dedim sorun haloldu.. sizleride uğraştırdım ama.. ilginiz için gerçekten çooook teşekkür ederim :)

Option "AddARGBVisuals" "True"
          Option "AddARGBGLXVisuals" "True"