[Çözüldü] Ubuntu Kurdum Açılmıyor.

Başlatan s7e7v7e7n, 18 Mart 2010 - 22:04:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

s7e7v7e7n

merhabalar bugün ubuntu nun yeni sürümü olan Alpha yı pc ye kurmak istedim netten indirdim cd ye cektim ama bozuk cekilmiş.

kurulum esnasında ufak bir hata verdi sonra devam et kuruluma dedim kurdum.
pc yi yeniden başlat dedim ubuntu hiç bir şekilde açılmıyor grup menü gözüküyor ama hiç bir şekilde ulaşamıyorum ubuntu ya belkide tam kurmadı yada hiç kurmadı anlamadım * bir şey.

Karmic Koala'nın cd siparişini vermiştim eskiden onunla kurmaya çalışıyorum veya açmaya hiç bir şekilde tepki yok Ubuntu simgesi var ortada o kadar hiç bir işlem yapamıyorum.

XP den bir şekilde E sürücüsüne kurdugum veya kurdugunu sandıgım ubuntu yu silip, E deki dosyaları nasıl bicimlendirip bu sorundan kurtulabilirim ? HDD'yi 3 e bölmüştüm C D E diye arkadaşlar. komple bicimlendiremem D de önemli veriler var. XP de yeni kurmuştum.

lütfen verilerime zarar gelmeden E yi bicimlendirip tekrar Karmic ile kurmak istiyorum.

ekran kartımda hiç bir problem yoktur Karmic i bir çok kez kurdum hiç bir sorunla karşılaşmadım.

bu konuda yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim.

XP altındada ulaşıp bicimlendirebilirsem öylede olur ama nasıl yapacagımı bilmiyorum :S
Ubuntu Desktop 11.10 Oneiric Ocelot

eribol

Sağlam bir cd ile tekrar kuramaz mısınız?

heartsmagic

Kurduğunu sandığın? Çalışan CD ile sisteme girdiğinde:

sudo fdisk -l komutunu verdiğine, çıktıda Linux bölümü görüyorsan kurulmuştur.
Eğer bir Linux bölümü varsa yeni bir bölüm açmana veya bunu silmene gerek yoktur. Kuracağın Ubuntu'yu buraya kurarsın. Sağlam CD ile denemen lazım, Karmic denemişsin sanırım o sağlam CD'dir. Fakat ortada hata çıktısı olmadan sana yardımcı olamayız. Ubuntu Çalışan CD'yi açmadan önce alttaki F'li seçeneklerden birisiyle kernel satırını görebiliyor ya da parametre ekleyip çıkartabiliyor olman lazım. Onu bulup splash satırını silip, detaylı bir açılış yapmaya çalış.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

s7e7v7e7n

Alıntı yapılan: eribol - 18 Mart 2010 - 22:23:54
Sağlam bir cd ile tekrar kuramaz mısınız?

kurabilirim varda elimde Karmic Koala ama kurulum yapmıyor. bir ubuntu simgesi cıkıyor ekrana o kadar başkada birşey yok. saatlerce sabit bekliyor öyle.

artık yeni sürümü kurmaktanda vazgeçtim E bölümünü kurtarsam yeter bana :)

Karmic Koalayı kurup öyle yükseltmeyi denerim yada yeni sürüm cıktıgı zaman.
ama şuanda E ye kurulu olan Lucid ubuntu yu temizlemek istiyorum cünkü cd den çalıştırmak istesem bile öyle bile açılmıyor.

s7e7v7e7n

Alıntı yapılan: heartsmagic - 18 Mart 2010 - 22:27:21
Kurduğunu sandığın? Çalışan CD ile sisteme girdiğinde:

sudo fdisk -l komutunu verdiğine, çıktıda Linux bölümü görüyorsan kurulmuştur.
Eğer bir Linux bölümü varsa yeni bir bölüm açmana veya bunu silmene gerek yoktur. Kuracağın Ubuntu'yu buraya kurarsın. Sağlam CD ile denemen lazım, Karmic denemişsin sanırım o sağlam CD'dir. Fakat ortada hata çıktısı olmadan sana yardımcı olamayız. Ubuntu Çalışan CD'yi açmadan önce alttaki F'li seçeneklerden birisiyle kernel satırını görebiliyor ya da parametre ekleyip çıkartabiliyor olman lazım. Onu bulup splash satırını silip, detaylı bir açılış yapmaya çalış.

Çalışan CD ile sisteme girdigimde demişsiniz ama Ne Çalışan CD ile nede başka türlü ubuntu ya geçiş yapamıyorum Ubuntu yu kur diyorum yine bir fayda yok. kurtarma kipi deniyorum yine sonuç aynı.
Çalışan CD ile değişiklik yapmadan ubuntu kullan diyorum yine aynı sonuç Ubuntu simgesi var ekranda o kadar 1 2 saat bekledim yine aynı. kısacası hiç bir şekilde ulaşım yok.

Karmic Koala CD sağlam.  3 4 defa kurulum yaptım ve Jiletinde güzelce duruyor onda problem yok yeni sürümün Alpha yı cekerken cd bozuk cekmiş o yüzden böyle sorunla karşılaştım.

Ubuntu dan pek anlamıyorum o yüzden ben Direk o E kısmını Ubuntu nun kurulu olan kısmı bicimlendirip Karmic ile kurmak istiyorum.

BayboraKaan

E'ye kurmuş olduğun Ubuntu'yu XP üzerinden kaldırabilirsin. Ayrıca Kamic CD'sinde biraz beklemen gerekecek, açılışı az uzun sürüyor.

eribol

İstediğin şey windows'ta rahatlıkla yapılabilir. Lakin bu defa grub açılmayacak. Grub açılmayınca ubuntu cd ile sistemi açman gerekiyor. Ama ubuntu cd'si bozuk diyorsun. Sİlsen E diski sonra sistemi kuramazsan daha fazla zorlanabilirsin.

Windows üzerinden diski biçimlendirmek için Denetim Masasında Sistem(yada Yönetim) açılır. Biraz seçenekler kontrol edilirse disk yöneticisi görülebilir rahatlıkla.

s7e7v7e7n

Alıntı yapılan: DevilTUX - 18 Mart 2010 - 22:36:58
E'ye kurmuş olduğun Ubuntu'yu XP üzerinden kaldırabilirsin. Ayrıca Kamic CD'sinde biraz beklemen gerekecek, açılışı az uzun sürüyor.

Windows üzerinden E ye nasıl ulaşıp bicimlendir diyicem ? XP yi acınca E zaten gözükmüyor.

tarif ederseniz bicimlendirmek istiyorum Karmic ile kurmadan ubuntu yu kullan dedim 1 saat bekledim ya yine fayda yok. ilk defa karşılaştım böyle birşey ile ben Direk E yi bicimlendirip Karmic ile kurmak istiyorum.

BayboraKaan

Karmic kurmak istiyorsan o zaman çalışan CD ile kuruluma geç, disk bölümlendirmeye geldiğinde ele seçeneğini seç ve daha önce kurmuş olduğun Ubuntu bölümünü seç ve üzerine kur.

eribol

Windows support yok forumda normalde ama neyse :). Ayrıca google da sihirli kelimeler de mevcut http://support.microsoft.com/kb/309000/tr

heartsmagic

@ManyakCatlakDeli, benim açmak dememden kasıt daha başlangıç sürecinin ilk adımı. CD'den başlattın karşına bir menü geldi, işte orası.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

s7e7v7e7n

Malesef arkadaşlar, hiç biri ile cözüme gidemedim. Karmic Cd side bozulmuş sonradan test ettim başka bir pc de oda Disk hata mesajları verdi bir iki tane onuda cöpe atmak zorunda kaldım.
komple HDD yi sıfırladım. sorunu cözdüm ama gerçekten bıktım bu yap bozlardan :)

ilginizden dolayı teşekkür ederim..