9.10 server hakkında

Başlatan MiniBuntu, 18 Mart 2010 - 09:15:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MiniBuntu

Merhaba,

Hp Proliant ML350G6 Servera 9.10 kuracağım ve bir kaç sorum var Q-Mail Ubuntuda mevcutmu yada kurulum ile çalışıyor mu? Anti-spam, antivirüs ve webmail için önerileriniz nedir?

Teşekkürler...

umutubuntu

Konu ''Sunucular'' bölümüne taşınmıştır.

barış

Firewall bulunuyor. UFW adlı yanılmıyorsam.

q-mail için bu link yardımcı olabilir:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=104509

garafatma

Alıntı yapılan: MiniBuntu - 18 Mart 2010 - 09:15:49
Merhaba,

Hp Proliant ML350G6 Servera 9.10 kuracağım ve bir kaç sorum var Q-Mail Ubuntuda mevcutmu yada kurulum ile çalışıyor mu? Anti-spam, antivirüs ve webmail için önerileriniz nedir?

Teşekkürler...

Qmail Ubuntu'da mevcut değil, bildiğim kadarıyla herhangi bir dağıtımda da mevcut değil. İndirip kaynak koddan derlemek gerekiyor. Anti-Virüs için ClamAv tavsiye ediliyor daha çok, bildiğim kadarıyla anti-spam korumasıda mevcut. Qmail, webmail olarak gayet iyidir.
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

MiniBuntu

Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar incelemeye başlıyorum.

MiniBuntu

Tekrar merhaba,

9.10 Server 64 bit kurulumu yaptım fakat kurulum sonrası restarttan sonra "The program "root" is currently not installed. You can install it by typing: sudo apt-get install root-system-bin
root: command not found" mesajını alıyorum sorun nedir acaba?

heartsmagic

root komutunu nerede gördün?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

MiniBuntu

pardon düzeltiyorum, system açıldığında console geliyor karşıma direkt olarak masa üstüne geçmek için hangi komutu kullanmam gerektiğini bulamadım araştırıyorum bilgisi olan arkadaşlar yarıdm ederse çok sevinirim.

Ozmo

Alıntı yapılan: MiniBuntu - 18 Mart 2010 - 14:08:53
pardon düzeltiyorum, system açıldığında console geliyor karşıma direkt olarak masa üstüne geçmek için hangi komutu kullanmam gerektiğini bulamadım araştırıyorum bilgisi olan arkadaşlar yarıdm ederse çok sevinirim.
server sürümünün masaüstü ortamı yok

MiniBuntu

Teşekkür ederim peki sizin server için önereceğiniz tutarlı bir sürüm var mı? Linux hakkında çok fazla bilgiye sahip değilim maalesef masaüstü kullanabileceğim stabil bir sistem arıyorum. Hp Proliant ML350G6 modelini kullanıyorum.

eribol

Alıntı YapTeşekkür ederim peki sizin server için önereceğiniz tutarlı bir sürüm var mı?
bu soru cümlesi garip kaçıyor :) . Tam olarak ne yapmayı düşünüyorsunuz?

MiniBuntu

@eribol serverda sadece webmail çalışacak bunun içinde Q-Mail tavsiye edildi.

eribol

http://www.paralipsis.org/2006/03/ubuntu-qmail-howto/ şu an ubuntu üzerinde değilim deneme şansım yok hiçbirşeyi. Ayrıca server için CentOS, Redhat, Debian ve BSD işletim sistemleri de kullanılabilir.

MiniBuntu

Genel olarak en çok tavsiye edilen;

Debian
Redhat
CentOS

Üç sürümüde indirip deneyeceğim, yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

eribol

Bu dağıtımları kurmak biraz tecrübe istiyor doğrusu. Hani kurmayı geçtim de birçok yapılandırma işleri var. Linux sistemler üzerinde en azından orta seviyede bir kullanıcı olmak gerekir bu sistemleri kullanabilmek için.

Redhat ücretli diye biliyorum.

heartsmagic

Ubuntu'dan da aslında sunucu olur, neden olmasın? Bu tamamen senin sistemi ne kadar tanıdığınla alakalı. Eğer daha yakınım diyorsan Ubuntu kurup, yoluna devam edebilirsin elbette.

MiniBuntu

Şuana kadar kullandığım tek Linux dağıtımı Ubuntu dersem yalan söylemiş olmam Ubuntuya yakınım ve sevdiğim bir sistem ama çok detaylı inceleyemedim,

@eribol maalesef belirttiğim gibi tecrübeli değilim kurulum sorun değil hallederim ama yapılandırma için destek şart gibi görünüyor :)

Ücret konusunda sıkıntım yok destek konusunda iyi oldukları sürece neden olmasın, tercih ederim. Açıkcası Linux kullanmak istiyorum ama bende diğer kullanıcılar gibi "destek" kısmında yetersiz kalındığı için windowstan vazgeçemiyorum ve linux a yönelmek için vakit ayıramıyorum maalesef.

Eğer Ubuntu Web Mail ve güvenlikte sorun çıkarmıyorsa 9.10 standart versiyonu kurayım.

eribol

Eğer yeni bir kullanıcı iseniz kurulumları kontrol etmek veya ayarlamak için normal ubuntu versiyonunu kurar denemelerinizi gerçekleştirirsiniz. Hem sonrasında hangisinin size uygun olduğunu da öğrenmiş olursunuz.

MiniBuntu

Evet en mantıklı bu görünüyor, tavsiye ve yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim, görüşmek dileğiyle.

heartsmagic

Alıntı yapılan: MiniBuntu - 18 Mart 2010 - 15:13:31
Açıkcası Linux kullanmak istiyorum ama bende diğer kullanıcılar gibi "destek" kısmında yetersiz kalındığı için

Hani merak ettim, Windows bu "destek" konusunda ne kadar iyi :)

garafatma

Alıntı yapılan: heartsmagic - 18 Mart 2010 - 23:30:47
Alıntı yapılan: MiniBuntu - 18 Mart 2010 - 15:13:31
Açıkcası Linux kullanmak istiyorum ama bende diğer kullanıcılar gibi "destek" kısmında yetersiz kalındığı için

Hani merak ettim, Windows bu "destek" konusunda ne kadar iyi :)

Cep telefonuclar bile windows desteği veriyor artık @hearstmagic :) "Format 20TL" yazısı görebilirsin camlarında. Destekten kasıt bu olmalı :D

heartsmagic

Görmeyeli destek çok genişlemiş o zaman :D

garafatma

MiniBuntu

Linux kullanıcılarınında espiri anlayışı genişlemiş :)