[Çözüldü] Ubuntu 9.04'ten Ubuntu Studio 9.10'a upgrade ???

Başlatan rock the boy, 17 Mart 2010 - 19:28:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rock the boy

Selam arkadaşlar,
şöyle bir forumu gezince Studio sürümünden pek haberdar olunmadığını farkettim,oysaki  bence bu bir devrim olabilir...Tabi şimdilik kullanmadım fakat gerçekten de beklenen performansı sergilerse büyük olay demektir..

Ben 5-6 aylık bir linux kullanıcısıyım,pcde linuxun yanı sıra bir de win XP kullanmaktaydım, ilk önce pardusla başlamıştım fakat 1 hafta sonra ekran kartı sorunları yüzünden ubuntuya geçiş yaptım.ilk haftamda gene çökmeler kodlar sıkıntılar olmasına rağöen pes etmedim linuxu silmedim :) Fakat diğer yandan harici bir ses kartıyla müzik kayıt/mix/edit vs.. işleriyle acemi olarak ilgileniyorum, ve harici usb ses kartım linux altında çalışabilmesine rağmen (sürücüsü var) işlemlerimi XP'de yapmak zorunda kaldım ,çünkü Cubase- fruti loops- reason- sanal enstrümanlar vsti vs. vs.. hepsi windows altında çalışan yazılımlardı...

Hal böyle olunca ubuntuyu kurmama ve sevmeme rağmen  işlerimi sadece windows tabanında halledebildiğim için zorunlu olarak ubuntuyu bir köşeye bırakıp sürekli windowsda işlerimi yamaya devam ettim...Fakat geçen hafta olanlar oldu ve Xp sistemim çöktü..Allahtan bir köşede ubuntu duruyordu,ekran kartı sürücümü flaşımı ip adresimi compizimi vs. vs. derken nerdeyse tam donanımlı bir sistem kurdum....

şimdi gördüm ki yapmak istediğim multimedia editing işlemleri için Studio diye bir sürüm varmış...şok oldum, çok heyecanlandım hemen denemek istiyorum.Sorularıma gelirsek

1)Ubuntu Studio 9.10 şu an kullandığım ubuntu 9.04 gibi Türkçe mi?

2)Sizce dvd'yi indirip update etmek mi yoksa webden update mi daha mantıklı? Eğer web ile update etmem gerekirse hangi kodları ve adımları izlemem gerekecek?

3)Şu andaki sitemime ekran kartı yazıcı vs. sürücülerini ve flash player,music player vs... gibi programları kurmak bayaa zamanımı aldı (belki deneyimliler için kolaydır ama ben acemiyim forumları hatim ede ede yükledim )  uprade edersem tüm bu uğraştıklarım boşa gider ve yeni sitem için yeniden uğraşmak zorunda kalır mıyım?

4)Önemli dosyalarım /belgelerim/resim/müzik/filmlerim update'den sora silinir mi?

Görüşmek üzere :)

hitokiri

sudo synaptic komutuyla paket yöneticisini aç ,
studio diye arat zaten görüceksin ordan dilediğin studio yazılımını kur hepsi bu kadar , studio ihtiyaçlarını karşılar mı karşılmaz mı hem görümüş olursun :)
fazla uzun sürmüycektir kurulum işlemini kurulduktan sonra sistemde herhangibi bir bozulmaya neden olmaz :)
Aynı yöntemle kaldırılabilir :)
Kolay gelsin :)
Ayrıca >> http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=1312.0
Ve de >> http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=12158.0;wap2

rock the boy

@hitokiri
Çok teşekkür ederim,tam aradığım şeyler ;)

hitokiri

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

rock the boy

Bi sorunla karşı karşıya kaldım
Studio upgradimi başarılı bi şekil de yaptım..Fakat baktığımda sistem güncellemesinde hala 9.04 sürümünü kullandığım, 9.10 karmic'e upgrade edemediğimi gördüm..Ben de 9.10a upgrade tuşuna bastım...

Upgrade işleminden sonra sistemim reboot olduktan sonra ekran kartı sürücüm uçmuştu (ati radeon hd3200 ) :( Sürücüler korunur demiştiniz acaba nerde yanlış yaptım yada neden böyle oldu, şu an 16 bit ekranda gözlerim çıka çıka yazıyorum size :(

Ekran kartımı daha önce kurduğum yolları takip ederek yeniden kurdum ve sistemimi yeniden başlattım( http://www.cyber-warrior.org/ForuM/display_topic_threads.asp?ForumID=56&TopicID=359304&get=last  buradaki 2. yöntem le fglrx sürücüsü değil bizzat atinin kendi sitesinden indirdiğim sürücü ile ) fakat hayret verici bir şekilde gene düzelmedi :(
Çözüm önerisi olan??

rock the boy

Şu an fglrx sürücüsünü etkin kıldım yeniden, ekranım düzeldi, compiz paketim de çalışıyor,ama eski sürücünün neden yok olduğunu anlayamadım...Ati'nin kendi sitesindeki sürücünün daha performanslı olacağına inanıyorum ve fglrx ile değil hala o şekilde kurulum yapmak istiyorum,umarım bi yolu vardır :)

heartsmagic

Sürücüler korunur ancak güncelleme sonrası ne oldu bilmemiz lazım. Sorun yaşandı mı yaşanmadı mı? Ayrıca sürüm sıçramalarında sürücüler korunsa bile arada sorunlar yaşanabiliyor. Kaldı ki bazı kartlarda yeni sürüm ile ATI'de sorun var. Fakat depodaki fglrx sorun yapmadıysa ATI'nin kendi sürücüleri de sorun yapmamalı.

Bu konunu başlığı farklı olduğu için etiketleyip kapatıyorum. Uzaklarda değil bizim forumdaki ATI bölümlerinde problemine cevap arayabilirsin. Olmadı tüm sürücüleri güzelce kaldırır, ATI'nin kendi sürücüsünü sıfırdan denersin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.