[Çözüldü] Packard Bell KAV60 Wireless problemi

Başlatan globalinfectos, 17 Mart 2010 - 18:58:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

globalinfectos

Selam arkadaşlar 3 gun oldu artık cinnet seviyesine geldi lütfen beni kurtarın !!!
bi arkadaşım Packard bell KAV60 marka mini book a ubuntu kurmammı istedi bende ok dedim ama okadarda kolay değil :)

normal ubuntu 9.10 olmadı zaten neyse araştırdım alternate iso buldum tabi cd okuycu yok flash kurdum orda da problem ler oldu neyse gectim onlarıda bi şekilde :) kurulumda grub arıza verdi aslında ben nereye kurulması gerektigini bilmiyorum ondan offffff  neyse onuda bi şekilde hallettim bazen boot oluyor bazen olmuyor ama bi problem var artık kafayı yicem araştırıyorum * bir şey bulamıyorum bana lütfen yardım :)

problem :

problem şuki hardware eksigi sadece eirelles driveri onu buluyor diyo bak işte driver var kuralımmı bende kur diyorum ama o bi takılıyor indiriyorken ole bole değil hard resetten başka bişi yardım olmuyor Downloadin and installin edriver diyo ama ilerleme yok

usb cd okuycu taktım cd den yuklesin diye aynı lan kablosu taktım internetten yapsın diye gene aynı sorun
nolur bana soyleyin ne yapmalıyım :(bu iş bişekilde terminalden halledelmeli :(

bu aralar feci aşıgım ondan mı acaba yapamıyorum :)

globalinfectos

heartsmagic

Evet, biliyorum çok uğraşmışsın ve sinir olmuşsun ancak önce sabır lütfen. Kartın markası/modeli nedir:

lspci
lsusb

Gerçi şu an bu bilgi senin asıl sorununu çözmeyecektir: Donma sorunu. Onun için ayrıca bakınmak gerekiyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

globalinfectos

Öncelikle :) beni ikinci kez kurtaracak gibisiniz bu yuzden size çok çok çok teşekkürler !!!

lspsi:

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile 945GME Express Memory Controller Hub (rev 03)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile 945GME Express Integrated Graphics Controller (rev 03)
00:02.1 Display controller: Intel Corporation Mobile 945GM/GMS/GME, 943/940GML Express Integrated Graphics Controller (rev 03)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller (rev 02)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 1 (rev 02)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 2 (rev 02)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 3 (rev 02)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 4 (rev 02)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 02)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 02)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 02)
00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #4 (rev 02)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB2 EHCI Controller (rev 02)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev e2)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801GBM (ICH7-M) LPC Interface Bridge (rev 02)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 82801GBM/GHM (ICH7 Family) SATA AHCI Controller (rev 02)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) SMBus Controller (rev 02)
01:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4312 802.11b/g (rev 01)
03:00.0 Ethernet controller: Attansic Technology Corp. Atheros AR8132 / L1c Gigabit Ethernet Adapter (rev c0)

lsusb:

Bus 001 Device 002: ID 04f2:b084 Chicony Electronics Co., Ltd
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub

Bu arada bi problem daha cıktı :S

İki farklı flash disc denedim takınca aynı uyarı,

Unable to mount Yeni Birim

Error mounting: mount exited with exit code 1: helper failed with:
mounth: wrong fs type, bad otion, bad superblock on /dev/sdb1,
missing codepage or helper program, or other error in some cases
useful info is found in syslog -try dmesg | tail or so

uyarısı çıkıyor  ilk kurulum yaptıgımda böyle bi sorun olmamıştı ben bi format yapim :S
belkide grub u yine yalnış bi yere yuklettim, hiç başınıza geldimi bilmiyorum ama Alternate iso flashtan kuruyorum en son işlem GRUB u nereye yuklecegimi gostermek hiç anlamadım orasını bu yuzden attım kafadan ilkinde kurulum yaptıgım flshin içine kurmuştu :)  bu yuzden flashsız boot olmuyodu makina, bende bidaha format atıp bu sefer o pencere gelince flashı cıkardım devam dedim flashı cıkarınca tabi oraya yukleme yapamıyo geri diyorum orda default birşey cıkıyo ileri diyip oyle geciyorum buda grub un acayıp çaluşmasına seveb oluyor galiba herzaman boot etmiyor

heartsmagic

Grub eğer harici diske sistem kurmuyorsan MBR'ye yazılır, daha doğrusu böylesi daha standarttır. MBR'ye yazması için de sana sorulan aşamada eğer MBR adı geçmiyorsa sda gibi bir ifade seçmelisin. Dikkat et sda1, sda2 değil, sadece sda.

globalinfectos

Grub sorunu düzeldi dediğiniz gibi /dev/sda zaten oyledi ama ilk formatta nedense bu şekilde yaptıgımda flash sız çalışmıyordu bende yalnış orda diye inandım :( şimdi oldugu gibi bırakınca zamanında flash cıkarınca herşey haloldu flash disc sorunu da yok artık ..

şimdilik  hiç birşeye dokunmasam mı cevabınızı mı beklesem :S  yok ben enazında gene birşeyler deniyim yine olmazsa bidaha formatlarıs nolcakk :D

heartsmagic

Buradan görünen kartın desteği var. Forumda geçiyor çözüm yolu. Ancak sen zaten bunu deniyorsun sanırım. Eğer kablo ile bağlanabiliyorsan ki bağlanabiliyorsun sanırım, önce bir sistemi güncellemeyi dene.

globalinfectos

format attıktan sonra

istediğiniz cıktıları bidaha baktım lsusb de diğişiklik var

Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 002: ID 0a5c:2151 Broadcom Corp.
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 002: ID 04f2:b084 Chicony Electronics Co., Ltd
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub

globalinfectos

globalinfectos

sistem guncellendi dil destegi kurmadım daha . Güncelleme yapıldıktan sonra reboot ta yine boot sorunu cıkardı (GRUB Loadin diyor pencere siyah sonra komut satırı gibi yanıp sonmeye başlıyor cizgi ama komut satırı değil ) bende acma kapama düğmesine uzun basarak kapattım tekrar actım , yuklendi şimdi 5 defa daga restart yaptım  bi sorun olmadı hala deniyorum .

yanii şimdilik bi sorun yok gibi :) tek sorun wirelles . bu arada 3-4 kere format atmıştım hep aynı sorun cıkıyordu ( donma )

heartsmagic

Başlamama sorunu normal değil, donma sorunu da normal değildi aslında.
Kablosuz problemini donanım sürücülerinden halledebiliyor olman lazım. BCM4312 olarak forumda arama yaparsan çözülmüş konuları göreceksin.

globalinfectos

sorun çözüldü !!!

tek sorunum grub un arasıra boot yapmaması kaldı

ilginiz için teşekürler !!!

BayboraKaan