Öğretmenlere Pardus Eğitimi

Başlatan fortran, 02 Mart 2010 - 18:04:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fortran


TÜBİTAK UEKAE bünyesinde geliştirilen Pardus işletim sisteminin yaygınlaştırılması hedefi çerçevesinde, TÜBİTAK UEKAE ile MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (EĞİTEK) büyük bir işbirliğine imza atıyor. Türkiye'de özgür yazılım eğitimini yaygınlaştırmaları hedeflenen bilişim teknolojileri öğretmenlerinin Pardus teknolojileri konusunda yetkin birer eğitmen niteliği kazandıracak önemli bir proje hayata geçiriliyor.

Proje kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nce belirlenecek okullarda eğitim veren bilişim teknolojileri öğretmenleri ve Milli Eğitim Bakanlığı personeline yönelik Pardus eğitimleri verilecek. İlki 1 Mart 2010 tarihinde başlatılan eğitimlerle, yıl içerisinde MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde yer alan 155 formatör öğretmenin temel ve ileri seviye Pardus işletim sistemi eğitimi alması hedefleniyor.

Öğretmenler Pardus Öğreniyor

Her bir eğitim sonunda gerçekleştirilecek seviye tespit sınavları ile eğitmenlerin başarı seviyeleri ölçülerek, başarılı olan kursiyerlere Katılım Belgesi ve Hizmet İçi Eğitim Sertifikası veriliyor. Eğitimler, temel ve ileri seviyeler olmak üzere iki aşamalı bir seviyelendirilme ile EĞİTEK'e özgü bir müfredat çerçevesinde gerçekleştirilecek. MEB personellerine ve 81 ilden seçilen bilişim teknolojisi öğretmenlerine verilecek olan bu eğitimlerle, MEB bünyesinde Linux ve Pardus konularında gereksinim duyulan yetkin ve bilgi sahibi eleman ihtiyacı karşılanması hedefleniyor.

Mart-Ekim 2010 döneminde gerçekleştirilecek toplam 10 adet eğitimin 7 adedi temel giriş seviyesi Pardus eğitimi, 3'ü ise ileri seviye Pardus eğitimi olarak gerçekleştirilecek. Eğitimler süresince katılımcı formatör öğretmenler, Pardus ve teknolojileri konusunda bilgi sahibi olur iken, aynı zamanda kendi illerinde yer alan öğretmenlere de Pardus öğretecekler.

ozgurlukicin.com
Özgür yazılım dergisi: eniXma

aliorhan

Çoktan beri olması gerektiğine inandığım bir olay.
Bilişim bölümü okuyorum. Sınıftaki kişiler linux'ten bi haber. Bunun sebebide yönlendirecek kişilerin olmamasından kaynaklanıyor. En azından eğitimini aldıktan sonra bir şeyler değişir diye düşünüyorum. Nede olsa bir kişi değişir dünya değişir ;)

Felâsife

Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

eribol

Özgür yazılım adına güzel bir haber lakin içim yandı. Yıllardır bunu her yerde söyledim. Öyle ki artık birçoğu benim linux ile kafayı bozduğumu zannetmeye başladı. Ama ben çok önceden biliyordum ya seve seve olacak bu iş, ya da seve seve. Çünkü açık kaynağın önüne geçilmiyor. Bu haberi alıp yarın bütün öğretmenlere göstereyim de ne demek istediğimi belki anlarlar. Özellikle okul müdürüne. Hep proje proje dendi aynı bu mantıkta defalarca gittim ama ne yazık ki bir arkadaşın dediği bilişim bölümünde linuxu bilmeyen var. Daha da ötesi linuxu bilmeyen bilişim öğretmenleri gırla. En sonunda seneye böyle bir projeyi MEB'e sunalım dediğimde "Olur valla, neden olmasın" diyen biri çıktı ki iş işten geçti gitti. Olsun en azından MEB açık kaynağa yönelmiş olacak.

heartsmagic

Söylendiği üzere beklenen bir gelişmeydi bu. Hayata geçiyor olması çok sevindirdi beni de.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Hatti

Gerçekten sevindirici bir haber.

Alıntı Yap155 formatör öğretmenin
Yalnız burada geçen sayı her ne kadar başlangıç için de olsa yetersiz bence. Ayrıca kurs içeriği incelendiğinde oldukça yüzeysel olduğu görülüyor. Sonuçta iş bu eğitimleri alacakların kendilerini yetiştirmelerine kalmış gibi görünüyor.

Olumlu bir adım da olsa EĞİTEK' in bu arada sistemleri ve programları da (mebsis, ilsis, e-okul, vb.) yeniden gözden geçirmesi ve acilen bu uygulamaları internet explorer bağımlılığından kurtarması gerekir.