[Çözüldü] Ubuntu yeni sürümde temiz kurulum.

Başlatan bloody76, 17 Mart 2010 - 15:54:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bloody76

Selam beyler sanırım konu başlığı burası şöyle bir sorunum var, ubuntu 10.04 alpha 3 kurmak istiyorum ama bilgisayarda xp ve ubuntu 9.10da mevcut, benim istediğim xpye hiç bir zarar vermeden ubuntu 9.10 formatlayıp kurmak temiz kurulum yapmak. Bu işlemi cd den denedim ama formatlamak isterken swap alanını çok fazla ayırıyor ve gereksiz yere işgal ediyor.  Cddeki gelişmiş formatlamayıda bir türlü berecemedim. Yardmlarınızı bekliyorum. *****Not terminalden yükseltmeyi önermeyin alpha 2 o şekilde yaptım ama müthiş uzun sürüyor ve bilgisayar restart edildikten sonra açılmadı. İyi Günler
Msi Cx 640
İ52410M 2.3
Gt520m+Intel Hd 3000

BayboraKaan

Çalışır CD ile kuruluma başladığınıza da ve Disk bölümlendirmeye geldiğinizde, elle belirle seçeneğini seçin ve daha önce 9.10 hangi HD'de ise onu seçin ve üstüne kurun.

bloody76

herhangi bir kök dosya sistemi tanımlı değil diyor
Msi Cx 640
İ52410M 2.3
Gt520m+Intel Hd 3000

zeitgeist

Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

heartsmagic

Konuyu taşıyorum. Bölüm yazılım yükleme kaldırma ile ilgili.

Yapacağın şey çok basit. Kök bölüm olarak Ubuntu kurulu alanı göstereceksin, / olarak bağlayacaksın. Takas (swap) alanını kendi belirleyecek zaten. Gerisi kurulumun kendi süreci. Gelişmiş bölümleme ile yapacaksın bunu. Ayrıca arkadaşların söylediği üzere wikide, forumda birden fazla başlık var bu soru için.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cyucel

Beta 1 çıkıyor bugün, bence biraz sabredin ve Beta'yı indirin.
I'm not a teacher: only a fellow-traveler of whom you asked the way.
I pointed ahead -- ahead of myself as well as you.

George Bernard Shaw

bloody76

Sağolun arkadaşlar cevaplarınız için, sorun çözüldü,. Nasıl yapacağımı anladım. Teşekkürler
Msi Cx 640
İ52410M 2.3
Gt520m+Intel Hd 3000

eribol

@heartsmagic ve @DeviLTUX'un önerilerini anladığını düşünüyorum. Yanlış anladıysak neyi anladığınızı da paylaşırsanız seviniriz.

bloody76

kesinlikle heartsmagic ve deviltux önerileri çok işime yaradı sorunu çözerken çok yardımcı oldular. Yanlış anlama yok sadece ubuntu altında format atmak konusunda bilgi eksikliğim  vardı. örneğin disk bağlama konusunu bilmiyordum  arkadaşlar yardımcı oldu ve sorun çözüldü. Tekrar teşekkürederim.
Msi Cx 640
İ52410M 2.3
Gt520m+Intel Hd 3000

eribol

Yanlış anlaşılmasın benim de amacım nasıl çözüldüğünü öğrenmek idi. Malum birilerinin işi düşer.