Joomla Soru-Cevap,Yardım Bölümü

Başlatan gfy, 15 Mart 2010 - 20:20:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gfy

Joomla ile alakalı sorunlarınızı,bileşen ve modül isteklerinizi bu bölüm altında paylaşabilirsiniz.Zamanımın yettiği kadar size yardımcı olmaya çalışacağım.
Hangi Dünya Düzeni

Ozmo

smf 2.0 rc3 ile joomla'yı nasıl birleştiririm

barış

@gfy, bak iyileşecek hastanın doktor ayağına gelirmiş :P :D
Şimdi bir tane vakıf sitesi için joomla kurmayı planlıyorum. Vakıf sitelerine iyi gidiyor. Kategoriler falan. Ama anlamam joomladan. Bana yardım edebilir misin?

gfy

Alıntı yapılan: Ozmo - 15 Mart 2010 - 21:06:00
JFusion bileşeni işini görecektir smf,vBulletin,phpbb,mybb sistemleri ile joomla entegrasyonunu yapabilirsin
bu konu hakkında hazırlanmış bir çok makale olduğu için yeni bi makale yazmak istemedim.hazırdaki makaleleri kopyalayıp burayada yapıştırmakda istemedim.sana direnk resimli anlatım linkini verim ordan bak.eğer bi sorunla karşılarşırsam yardım etmekten mutluluk duyarım.
http://forum.joomlatr.org/joomla-turkiye-15-smf-entegrasyonuresimli-anlatimkesin-t17755.html

not :joomla tr sitesine üye girişi yap sonra burdaki linke tıkla

Hangi Dünya Düzeni

gfy

Alıntı yapılan: barışubuntu - 15 Mart 2010 - 21:12:53
@gfy, bak iyileşecek hastanın doktor ayağına gelirmiş :P :D
Şimdi bir tane vakıf sitesi için joomla kurmayı planlıyorum. Vakıf sitelerine iyi gidiyor. Kategoriler falan. Ama anlamam joomladan. Bana yardım edebilir misin?

takıldığın yeri tam olarak söylersen yardımcı olmam daha kolay olur.eğer başlangıc seviyesinde isen sana tavsiyem googleden aratarak joomla hakkında görsel dersleri izlemen.
joomla hakkında ana konuları öğrenmen vakıf sitesi için sana yeterli olacağını düşünüyorum.
sana özel bi tema olsun istiyorsan istediğin renk tonlarında istediğin özelliklerde tema yaparım.
istersen msnden de yardımcı olabilirim.
Hangi Dünya Düzeni

Ozmo

Alıntı yapılan: gfy - 15 Mart 2010 - 21:58:54
Alıntı yapılan: Ozmo - 15 Mart 2010 - 21:06:00
JFusion bileşeni işini görecektir smf,vBulletin,phpbb,mybb sistemleri ile joomla entegrasyonunu yapabilirsin
bu konu hakkında hazırlanmış bir çok makale olduğu için yeni bi makale yazmak istemedim.hazırdaki makaleleri kopyalayıp burayada yapıştırmakda istemedim.sana direnk resimli anlatım linkini verim ordan bak.eğer bi sorunla karşılarşırsam yardım etmekten mutluluk duyarım.
http://forum.joomlatr.org/joomla-turkiye-15-smf-entegrasyonuresimli-anlatimkesin-t17755.html

not :joomla tr sitesine üye girişi yap sonra burdaki linke tıkla

teşekkürler

barış

gfy

Hangi Dünya Düzeni

Felâsife

Joomla'cıların Linux altında da kullanabileceği JoomlaPack diye müthiş bir yedek alma bileşeni var.
Joomla sitesinde Linux altında kullanımını detaylıca anlatmıştım, isteyenler oradan bakabilirler.

Peki bu bileşenin ne avantajı var derseniz, bir kere kolayca ftp'de ki dosyaları ve DB'nin yedeğini tek seferde sıkıştırarak alıyor. (yarı yarıya sıkıştıryor)
JPA uzantılı yedeği localde konsol yardımıyla kolayca açabiliyorsunuz, sonra Joomla'yı yeniden kurar gibi kuruyorsunuz ve siteniz localde hazır.
Ayrıca Localde hazırlanan bir siteyide gene JoomlaPack'le yedek alıp, sonra bu yedeği açarak, hostunuza atıp fazla zahmet çekmeden kurulum yapabilirsiniz.
Kısaca iyi bir şey yani  :P
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?