[Duyuru] Ubuntu Wiki Gönüllülerini Bekliyor

Başlatan özgürubuntu, 13 Mart 2010 - 19:12:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Lullabye

Peki sadece yabancı dil bilgisiyle belirli birtakım katkılarda bulunmak mümkün mü? Çünkü windowstan yeni transfer olmuş biri olarak linux bilgim haliyle çok kısıtlı :) 
Dünya malı uçan halı bin ve de düş, bitecek ol emin kurduğun her düş.

ct

Merhaba, hoşgeldin :)

Ben de çok bilgili değilim ama Ubuntu'nun kendi döküman sayfası çoğu zaman işimi görüyor. Çevirmek veya öğrenmek istersen oradan başlayabilirsin diye düşünüyorum. Kendi ilgi alanına göre öğrenmek istediğin konuyu çevirebilirsin:

https://help.ubuntu.com/community

Buradaki Getting to know and work with your system ve Customizing and Maintaining Ubuntu başlıkları altında bir çok sorun giderme yolları ve sistemle ilgili önemli bilgiler verilmiş. Daha tecrübeli arkadaşların farklı önerileri olabilir onlara da bakmak lazım ama bence güzel bir başlangıç noktası. Ancak burada bazı yazılar eski ve artık geçersiz olabiliyor. Ona da dikkat etmek gerekiyor.

zeitgeist

Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

Barış Can

Aslında çok yeniyim, daha önce backtrack5 kullansam da. Girmek istiyorum, yabancı dil öğrencisi olarak çevirilerde hem bana hem ubuntu wiki ailesine katkıda bulunacağını düşünüyorum bu yolun; fakat daha kaynağa sahip değilken katılmam pek doğru olmaz sanıyorum, önümüzdeki maçlara bakalım. :)
» genelde hiçbir şey planladığım gibi gitmez.
» kişisel blog.

DoGuKaN

Alıntı yapılan: Ryuzaki - 12 Haziran 2012 - 21:52:23
Aslında çok yeniyim, daha önce backtrack5 kullansam da. Girmek istiyorum, yabancı dil öğrencisi olarak çevirilerde hem bana hem ubuntu wiki ailesine katkıda bulunacağını düşünüyorum bu yolun; fakat daha kaynağa sahip değilken katılmam pek doğru olmaz sanıyorum, önümüzdeki maçlara bakalım. :)

Wiki'ye katkıda bulunmanız için illaki Wiki ekibinde olmanız gerekmiyor. İstediğiniz zaman katkı yapabilirsiniz  ;)

cerencalici

@Ryuzaki,
@DoGuKaN'ın da dediği gibi tayfaya girmeden Wiki'ye katkıda bulunabilirsiniz. Wiki'ye üye olup ilgilendiğiniz bir alandan başlayabilirsiniz çalışmaya. Eğer olur da fikir alışverişinde bulunmak isterseniz "Ubuntu Türkiye Wiki" başlığını kullanabilirsiniz.
Backspace tuşunu kırdım, mutsuzum. :S

Barış Can

Teşekkürler @Dogukan, @Cerencalici.
Elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışacağım.
» genelde hiçbir şey planladığım gibi gitmez.
» kişisel blog.

Ninoslayer

Arkadaşlar bende bugün başvurmuş durumdayım wiki tayfasına. Aslında çok bir bilgi birikimim yok demek doğru birşey değil. Hepimiz üç aşa beş yukarı birşeyler biliyoruz yapıyoruz. Ben mesela nvidia-optimuslu bir laptop kullanmaktayım. Bunun için bumblebee kurdum aslında kurulumu gayet basit ubuntu wiki'de inglizce olmak kaydıyla güzel bir şekilde anlatıyor. Ancak bende bunun türkçesini yapabileceğimi düşündüm ve başvurdum. Ben her ne kadar burada yeni olsamda, wikide birşeyler yazmak için kernel derliyebilmenin gerekli olduğunu düşünmüyorum.

freeman

Ben de katılmak istiyorum ama yeteri kadar bilgimin olduğunu düşünmüyorum. İlerleyen zamanlarda başta burası olmak üzerei, bir çok platforma katılırım büyük ihtimalle.Şimdilik Ubuntu 'yu öğrenmeye çalışıyorum. Ve C dilini öğrenmeye çalışıyorum. Aslında dili biliyorum ama hiç büyük bir program yazamadım. Bu gibi şeyler üzerine çalışıyorum.

Bilgisayarların gerçek gücü, gerçek kullanım keyfi Linux ile çıkıyor. Daha yeni anlamaya başladım bunu. Her ne kadar Windows 'u silip atamasam da (Dreamweaver, AutoCad falan)  artık işlerimini büyük kısmını Ubuntu üzerinde görüyorum...Ubuntu 'yu yaygınlaştırmalıyız. Bunun için de wiki sayfaları şarttır. Hatta wiki sayfasının çok az bilgi içerdiğini bile söyleyebilirim.
Biraz daha ustalaşırsam, ben de katkı yapmaya başlamayı düşünüyorum.. :)))
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

heartsmagic

Genelde yapılan başvurulara verilen cevabı burada da tekrarlayalım. Şu an için Viki herkese açık, tayfada olmaya gerek yok. Bu nedenle işin neresinden başlarsanız başlayın, illa ki faydanız olacaktır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

natgho

ben dergi ekibine başvuruda bulunup mail adresimi verdim, ama bir dönüş bile yapılmadı, bu da böyle güzel bir platform tarafından yapılınca üzdü beni açıkcası, katkı sağlamak isteyip sağlayamayanlarda var  :-[
Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

burk

@natgho bakın burası Wiki başlığı, siz dergi meselesinden bahsediyorsunuz... Ayrıca şunu sorayım, ilgili e-posta adersine mesaj attınız mı?

natgho

Mail adresi yerine orada bir panel açıldı direk mail gönderen, oradan gerekli açıklamayı yaptım.
Dergi konusunda 1 haftadır neredeyse beklemekteyim, ama haklısınız yeri burası değil.
Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

burk

@natkho kullanıcı adına sahip veya bunu içerir bir e-posta yok hesabımızda.

neron2626

Yetkisizde katkı sağlanabilinir diye biliyorum ben anonim olarak içerik giremiyomuyuz Wikiye ?

heartsmagic

Yetkisiz evet, ancak kayıt olmadan ne yazık ki hayır. Kayıt olmadan içerik eklemeyi açarsak çok fazla alakasız içerik, istenmeyen içerik vs. girilmekte. Sürekli olarak bunu denetleyecek sayıda da olmadığımız için tercihimiz kullanıcı kaydı yapılması yönünde oluyor ne yazık ki.

plazma

heartsmagic

Silinme kaydında yazıyor aslında:
Alıntı Yap(Forumda yapılan tartışma neticesinde silinmesine karar verildi)

Forumda bir bağlantımız mevcut zaten:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=12295.0

Wiki tayfalığı biraz karışık bir durum. Wiki'de tayfa olarak yapılabilecek çok şey yok aslında, üyelik ve düzenleme herkese açık. Wiki'ye katkı için bir üyelik yetiyor kısacası. Fakat, oraya çok emek veren bir arkadaşımız gelir de beni tayfaya alın derse elbette alırız.

bdscvr

Selam gençlik!

Yeni kaydoldum ve bu kullanıcı adıyla ilk mesajım. Aynı kullanıcı adıyla Türkçe Vikipedi'ye katkı sağlamaktayım. Sağladığım katkılar arasında özgür yazılım ve linux üzerine olanlar da mevcut. Gönüllü olarak buraya da katkı sağlamak isterim ancak şunları da merak ederim: Türkçe Vikipedi varken neden Ubuntu Viki?  Burada, Türkçe Vikipedi'de yapamadığımız neyi yapmaya çalışıyoruz? (Gördüğüm kadarıyla nasıl belgeleri dışında bir ekstramız yok.) Neden buraya katkı yapmalıyım, Türkçe Vikipedi'de Ubuntu üzerine maddeleri geliştirsek, yeni maddeler açsak, portal açsak, vikiproje başlatsak ve bütün bunları güncel tutsak daha iyi olmaz mı?

heartsmagic

Merhaba @bdscvr.

Zor sorular bunlar :) Kaçamak cevap: Hemen her dağıtımın kendi vikisi mevcuttur. Elbette Vikipedi tarafında devam etmek de bir seçenek olabilir, fakat bir dağıtımın topluluk sitesine gelen kullanıcı hemen her şeye tek bir yerden ulaşsa güzel olmaz mı? Zaten son zamanlarda güttüğümüz politika ile Vikipedi tarafına yönlendirebileceğimiz hemen her şeyi oraya yönlendirmeye çalışıyoruz. Diğer kalanlar ise neredeyse bize özel oluyor. Vikipedi'de bu işler nasıl yapılıyor bilmiyorum ancak bizler hazır bir ortam sunuyoruz katkı yapmak isteyenlere. Elimizden geldiğince de devamlılığını sağlamaya çalışıyoruz.

hatas

Hoşgeldin @bdscvr.

UbuntuViki'deki maddelerimizin çok büyük bir bölümü doğrudan Vikipedi bünyesinde yayınlanmaya uygun değil, VikiProje olarak yayınlanabilir mi bilemiyorum, VikiKitap belki mümkün olabilir. Vikipedi'de Ubuntu ile ilgili bir "portal" açılabilir ancak  portallar bir ana sayfadan ibaret sayfalar, dolayısıyla elimizdeki yüz küsür "NASIL" belgesini Vikipedi'ye aktarmamız bu şekilde mümkün olmayacak.

VikiProje ya da VikiKitap mümkün olsa bile bu çalışmaları orada yönetmek UbuntuViki'de yönetmeye göre çok daha zor olacaktır. Örneğin Vikipedi'ye ya da Commons'a resim yüklemek bile belli bir düzeyde bilgi gerektiriyor, doğru lisans bilgisi ile tanımlamadığımız bir resim daha sonradan hizmetliler tarafından siliniyor, referans göstermek de benzer şekilde... Ayrıca bu siteler üzerinden Ubuntu maddelerindeki son değişiklikleri takip etmek bile belki mümkün olmayacak. Bir de UbuntuViki'de kendi politika ve yönergelerimiz var, bu politikaları VikiProje ya da VikiKitap'da ortaya koymak mümkün müdür onu da bilmiyorum. Bu ve aklıma gelmeyen başka zorluklardan ötürü olmalıdır ki;  @heartsmagic'in de dediği gibi, belgelendirme çalışmalarını Wikipedia bünyesinde yürüten herhangi bir Linux dağıtımına rastlamadım.

Biz zaten Vikipedi bünyesinde yer verilebilecek maddelere mümkün olduğunca UbuntuViki bünyesinde yer vermemeye çalışıyoruz, hatta bunu bir politika maddesi haline getirdik: Yazılım tanıtma politikası  (bu politika kabul edilmeden önce hazırlanmış, Vikipedi'de yayınlamaya elverişli bazı maddeler var, ancak bunları da Vikipedi'ye taşınması için işaretledik). Bu sayede aynı maddelerin her iki alanda hazırlanmasından kaynaklanan emek kaybına son vermiş olduk.

Horoz

Alıntı yapılan: hitokiri - 15 Mart 2010 - 23:14:45
@eribol ;
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php5/Ortak_%C3%87al%C4%B1%C5%9Fma
Bir şeyler yazıyor burda aslında :D
Alıntı yapılan: semagkyz - 15 Mart 2010 - 23:03:17
Alıntı yapılan: hitokiri - 13 Mart 2010 - 20:19:24
Tamam ben varım :)
Çok iyi bir gelişme olduğu konusunda hemfikirim. Hayırlı olsun, ben de çok sevindim. Umarım destek daha da artar Wiki'ye.
Teşekkür ederim @semagkyz  umarım destek artar :)

500 Internal Server Error

nginx <-- Bu mudur yani yoksa sorun bende mi ? :P
Mamá ! Yo paso de todo ! :P

heartsmagic

@Horoz, eskide kalmış başlığımız ve Viki adresimiz. Şuraya bakabilirsin neler yapabileceğin hakkında:
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=UbuntuWiki'ye_katkıda_bulunun

Horoz

@heartsmagic, O sayfaya göz atmıştım, mizah anlayışım ilerleyen zamanlarda daha çok üşümenize sebep olacak :D ...GÖNLÜMÜZ UBUNTU'DA... Elbette elimizden geldiği kadar katkıda bulunmaya çalışacağız. Özgür Yazılım - Özgür Mizah ;)
Mamá ! Yo paso de todo ! :P

heartsmagic

Mizahı forumda, ara ara bekleriz tabi :) Ancak, Viki için oldukça temiz içerikler tutmaya çalışıyoruz. Biraz bakınırsan oralara politikalarımızı, neleri nasıl yazdığımızı, nelere dikkat ettiğimizi görürsün.