ige-mac-bundler-0.5.4.tar.gz

Başlatan metehan66, 11 Mart 2010 - 22:23:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

metehan66

sourceforge sitesinden ''ige-mac-bundler-0.5.4.tar.gz'' isimli br dosya indirdim.bu dosyayı kurmak istiyorum ama nasıl olduğunu bilmiyorum.bunun için lazım gelen komutlar nelerdir acaba?

özgürubuntu

Genelde derlemek için ;
./configure
make
sudo make install

komutları kullanılır. Bu indirdiğin yazılımı ne için kullanacaksınız?

ebubekirs

Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

özgürubuntu

Bu yazılım sanırım GTK uygulamalarını Mac OS X'te çalıştırmaya yarıyor yanlış mı anlamışım?
make install
komutu ile kurmaya başlayabilirsiniz.
Bir de şunlara göz atın ;
http://live.gnome.org/GTK%2B/OSX/BuildInstructions
http://gtk-osx.sourceforge.net/

heartsmagic

Program az farklı olduğu için değinelim. Önce indirdiğin paketi Masaüstüne veya ev dizinine kopyala. Diyelim ki ev dizininde. Uçbirimi aç:

tar xvf ige-mac-bundler-0.5.4.tar.gz ile arşivi aç.
cd tar xvf ige-mac-bundler-0.5.4 ile dizine düş.
make install ile kur.
Program çalışabilir dosyasını ~/.local/bin altına kopyalıyor. Burası $PATH içinde olmadığından gidip oradan çalıştırman gerekiyor. İstersen $PATH içine de ekletebiliriz ama gerek var mı bilmiyorum.
Çalıştırmayı denemeden önce programın ufak bir probleminden bahsedeyim. Bir kere programı çalıştırmak için açtığın arşiv dosyasından çıkan dizini silmemen gerekiyor, zira ilgili dosyaları bu dizinden okuyor. Kısacası dizini programı kullanacağın sürece sakla. Eğer bu dizin Türkçe karakter içeren bir dizinde bulunuyorsa program sorun yapıyor. Zira ilgili Python dosyası buna göre düzenlenmemiş. Türkçe olmayan bir dizinde kullanacaksan sorun olmaz. Ancak kullanacaksan şu değişikliği yap.

sudo gedit ~/.local/bin/ige-mac-bundler
ile dosyayı aç ve ikinci satıra benim aşağıda renklendirdiğim satırı ekle:
Alıntı Yap
#!/usr/bin/env python
#coding: utf-8
import sys
sys.path.insert(0, '/nerede/bu/dizin/ige-mac-bundler-0.5.4')

import bundler.main
bundler.main.main(sys.argv[1:])
Haliyle sende /nerede/bu/dizin değil de dizinin bulunduğu yer görülecektir. Bunu program kendisi ayarlıyor zaten. Sen sadece ikinci satırı ekleyeceksin.

Daha sonra programı şu şekilde çalıştırabilirsin:
~/.local/bin/ige-mac-bundler
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.