[Çözüldü] SATELLITE U500 Kurulum Sonrası Problem

Başlatan cyucel, 08 Mart 2010 - 01:10:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

heartsmagic

lspci | grep VGA ne diyor?
Envy ile kurulumda ne sıkıntı olmuştu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

eribol

Adresini verdiğim sitedeki adımları denediniz mi?

cyucel

lspci | grep VGA dediğim zaman

"01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation Device 0a75 (rev a2)" yanıtını alıyorum. Envy ile kurulumu pek onaylamadıkları için ben de açıkçası denemeye korktum.  O nedenle Envy ile sonuç almayı denemedim açıkçası. Adımları da henüz denemedim ancak şimdi deneyeceğim.
I'm not a teacher: only a fellow-traveler of whom you asked the way.
I pointed ahead -- ahead of myself as well as you.

George Bernard Shaw

eribol

Alıntı yapılan: eribol - 10 Mart 2010 - 11:48:08
Adresini verdiğim sitedeki adımları denediniz mi?
bunu son defa sorayım ben, sonrası stresli olacak zira.

cyucel

"Adımları da henüz denemedim ancak şimdi deneyeceğim" diye cevap vermiştim. Şuanda Envy ile deniyorum, Envy ile başarılı olamazsam o yöntemleri uygulayacağım.

George Bernard Shaw

heartsmagic

Envy ile kurulumu kim onaylamıyor bilmiyorum ancak bugüne kadar Envy bana çok az problem çıkarttı. Hatta sorunlarımı çözmüşlüğü de vardır. Fakat önce grafik kartının sorunsuz olması lazım.

cyucel

nVidia G310M ile kesinlikle kullanılmamalı diyorum ben de...

George Bernard Shaw

heartsmagic

Sonuç ne oldu? Hangi sürücüyü tavsiye etti, hangisini kurdun. Ardından ne problem yaşandı?

cyucel

nvidia 185 sürücülerini yüklememi önerdi ve kurdu. Ancak şifre girdikten sonra masaüstüne geçişti makine takılıyor ve tekrardan başlıyor cihaz. Envy'yi kaldırdım Güvenlik Modunda açarak ancak bu sefer de düşük çözünürlük uyarısı alıyorum ve düşük çözünürlükte açıyor bilgisayarı. Diğer çözüm önerisinde ne yapılacağını da açıkçası anlayamadım. O nedenle herşey birbirine girdi ve canım çok sıkıldı bu duruma açıkçası.

George Bernard Shaw

eribol

Bilgisayarda yüklü windows var mı?

heartsmagic

Muhtemelen /etc/X11 altında bir xorg.conf yedeği vardır. Onu xorg.conf olarak işlersen sorun çözülebilir. Eğer yine çözülmezse sürücü olarak vesa eklemeyi deneyebilirsin. Sonuçta daha önce nvidia sürücüleri kurulu olmadığından sistem muhtemelen vesa ile idare ediyordu.

eribol

Alıntı YapFor some reason, the current nvidia driver does not auto-detect that a display is attached to an internal digital port. Even if you force the driver to assume a display is attached, it is still unable to read the EDID information from the display. It is this information which tells the driver how to drive the display. Starting X yields just a blank screen. I encountered this problem on a Sony Vaio VPCCW with a GT230M card. I am running Archlinux.
biri bu şekilde bir açıklama yapmış. Bu kartlar farklı o yüzden windows ortamında birkaç işlem yapmak gerekiyor. Ardından linux'ta xorg.conf dosyasında ona göre ayarlamalar yapılması gerekiyor.

cyucel

Evet bilgisayarda 2 işletim sistemi var. Windows 7 ve Ubuntu 9.10. Ancak ben bu diğer yöntemde ne yapılacağını anlayamadım. Detaylı bir iş gibi gözüküyor. Bir yerleri kaçırıyorum gibime geliyor. Tam oturtamadım yapacağım işlemleri.

Diğer çözüm için de daha detaylı yazarsanız eğer daha açıklayıcı olur. Ubuntu'ya bu kadar iyi hakim değilim.

George Bernard Shaw

heartsmagic

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,6527.msg76463.html#msg76463

Konsola düşüp (Ctrl+Alt+F1) kullanıcınla giriş yap.

sudo nano /etc/X11/xorg.conf ile dosyayı açıp, ardından yukarıdaki işlemi gerçekleştir. Ardından da Ctrl+X ile kaydedip kapat dosyayı. Sonra sistemi yeniden başlat.

sudo reboot

Sen Envy ile kurduğun sürücüyü kaldırmayı denedin mi peki?

cyucel

Sizin konunuzda anlattığınız şekilde, direk --uninstall -all komutuyla Envy'yi sildim, öyle yapınca da makine bozuldu ne yazık ki. Benim hatam...

George Bernard Shaw

eribol

Ben adım adım yazayım buraya. Çeviri yapmam gerekiyor ama o kadar iyi değilim.
1 Öncelikle windowsta EDID dosyasını elde etmemiz gerekiyor. Bunun için elemanımız http://www.entechtaiwan.com/files/softmccs.exe programını indirip kurmuş. Bu programı açın ve File->Save EDID as seçeneğini izleyin. Dosyanın ismi önemli değil ama uzantısı .bin olmalı. Bunu linuxta kullanacağız. Şimdi ubuntu'ya geçiyoruz.
2. sudo mv /edid/dosyasının/yolu/edid_dosyan.bin /etc/X11/
3. xorg.conf yedeğini alıyoruz. sudo mv xorg.conf xorg.conf_backup
4. Basit bir xorg.conf dosyası oluşturuyoruz. sudo touch /etc/X11/xorg.conf Bu komut ubuntu'da farklı işleyebilir ama düşük ihtimal.
5. Oluşturduğumuz xorg.conf dosyasında Driver kısmını aşağıdaki gibi değiştiriyoruz.
Alıntı YapSection "Device"
   Identifier          "Device0"
   Driver              "nvidia"
   VendorName         "NVIDIA Corporation"
   Option             "ConnectedMonitor"   "DFP-0"
   Option             "CustomEDID"          "DFP-0:/etc/X11/edid_dosyan.bin"
EndSection
Bu kadar. Eğer bu şekilde çalışırsa birçok kart için bir yöntem olur. Sorun çıkarsa geri bildirimi unutmayınız.

cyucel

Yapılan adımları denedim ancak çözüm alamadım. Ancak sanıyorum ki, daha önceki Envy ile yapma girişimimden kaynaklı bu problem. Yani hiçbir değişiklik olmadı, "Low Graphics Mode" diyor yine. Ki bu işlemi yapmadan önce heartsmagic'in dediği şekilde düzenleme de yaptım. Ancak açılışta nvidia logosu bile göremedim.. Değişen birşey yok, neden olmuyor ki acaba...

George Bernard Shaw

eribol

Adımlar derken hangi adımlar. Envy paketlerinin tümünü kaldırıp yukarıdaki adımları dener misiniz? Bu arada bu kart çok mu eski çok mu yeni? Eğer yeniyse yukarıdaki adımları nvidia son sürümüyle deneyiniz.

cyucel

Bu kart en yeni çıkanlardan. Laptop i5 zaten, G310M de yeni bir ekran kartı. Ben yukarıda yazmış olduğunuz tüm adımları yaptım. Tüm envy paketlerini de sildim zaten önceden. Yani yapmadığım şey kalmadı ancak bir türlü sonuç alamadım. nvidia'nın son sürümü derken?

George Bernard Shaw

eribol

Alıntı Yapnvidia'nın son sürümü derken?
Depoda mevut olan nvidia sürücülerini kastediyorum. 195 mesela benim kullandığım. Birde
Alıntı YapFor some reason, the current nvidia driver does not auto-detect that a display is attached to an internal digital port.
elemanın demek istediği şey nvidia sürücüsünün kartın harici çıkışını otomatik algılayamadığı. O yüzden EDID işlemini yapmış eleman. Ama şu an için benden bu kadar.

cyucel

Ben Source-List'imi nl olarak güncelledim forumda verildiği üzere ancak güncelleme yapmış olmama rağmen bende en yeni olarak 185 çıkıyor. Acaba source-list'i güncelledikten sonra yapmadığım bir işlem mi var ki? Ben sadece o dosyadakileri nl ile güncelledim, başka yapmam gereken bişey var mıydı?

Örneğin o konuda Türkçe kaynakları ekleme ve bir de son bir adım daha gösteriyor ancak ben emin olamadım, yapmalı mıyım onları da?

George Bernard Shaw

eribol

Ben 10.04 kullanıyorum yani bende 195 olması önemli değil sende ki sürücüler normal ama bir hata çıktısı yazarsan belki fayda sağlayabiliriz. Mesela benim adımları(ne meşhur oldu bu adımlar bugün :)) uyguladığın zaman sistemi yeniden açtığında herhangi bir uyarı vermedi mi? Açıldı mı? Bu gibi bilgiler bize kolaylık sağlar. Birazdan yatma ihtimalim var, cevap veremezsem kesin  yarın öğlene kadar sesim soluğum çıkmaz.

cyucel

Herhangi bir değişiklik olmadı önceki adımlarla. Adam demişki mesela açılırken nVidia logosu göreceksiniz, öyle birşey olmadı. Daha önce verdiği Low Graphics hatası yine çıktı, ekran çözünürlüğü saçma bir şekilde açılıp, bilgisayar çalışmaya devam ediyor ancak herhangi bir düzelme ya da iyileşme yok. Ben de mi 10.04 kurup denesem acaba? 

George Bernard Shaw

eribol

Bence yarın devam edelim. Ya da varsa başka arkadaşlar da öneri sunabilir.

cyucel

Ubuntu'nun sitesinden 10.04'ü çekiyorum şimdi Intel Chipset için olanı, onu deneyeceğim. Bakalım mouse'un takılmaları falan başımıza gelecek mi?

George Bernard Shaw