[Çözüldü] SATELLITE U500 Kurulum Sonrası Problem

Başlatan cyucel, 08 Mart 2010 - 01:10:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cyucel

Arkadaşlar hepinize merhaba. Toshiba SATELLITE U500-1f5 laptopuma 64-Bit Ubuntu 9.10 kurduktan sonra, gerekli güncellemeleri yapıyorum. Grub'u güncelliyorum(install maintainer's version), eclipse, latex gibi paketleri de terminal üzerinden kuruyorum. Tüm kurulumlarım bittikten sonra aMSN, Pidgin ya da Epiphany farketmiyor. MSN programı açtıktan sonra belirli bir süre geçiyor ve başka bir bölgeye tıkladığım anda makinenin mouse'u kendini kitliyor. İmleci hareket ettirebiliyorum ancak tıklama işlemi yapamıyorum maalesef. Mouse ile işlem yapamadığım için de * bir şey yapamıyorum açıkçası. Bu durum sadece MSN programlarında da olmuyor. Bilgisayar açıldıktan belirli bir süre geçtikten sonra bir tıklama işlemimden sonra mouse görevini yitiriyor ve tıklamamaya başlıyor. Bu hem touchpad kullanırken oluyor, hem de harici mouse kullandığımda. Bu sorunuma bir türlü çözüm bulamadım.

Ayrıca üründe bulunan nVidia VGA Chipset Modeli G310M olan ekran kartı ile nVidia 185 sürücüsü uyuşmuyor. Ekran kartını kurmak istediğimde bilgisayarı yeniden başlattığımda açılış ekranında şifremi girmeme rağmen bu olayı tekrarlıyor ve bilgisayarı başlatmıyor. Bu problemi hem 32-Bit, hem de 64-Bit'de yaşadım. Birçok kez format atmak zorunda kaldım ancak bu iki sorunuma da bir türlü çözüm bulamadım. Bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.

http://www.vatanbilgisayar.com/toshiba-u500-1f5-u500-1f5-core-i5-430m-2.26ghz-4gb-500gb-13,3-512mb-g310m-bt-dvdrw-w7pr/productdetails.aspx?I_ID=40764 Laptopun linkine buradan bakabilirsiniz. Yardımlarınızı bekliyorum.
I'm not a teacher: only a fellow-traveler of whom you asked the way.
I pointed ahead -- ahead of myself as well as you.

George Bernard Shaw

heartsmagic

İlk tavsiyem şu olacak: Wicd kurup bir dene. Ağ yöneticisinin yerini alacak kendisi. Forumda anlatımı mevcut ama gerek bile yok, depodan kurabilirsin doğrudan.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cyucel

Wicd ile benim problemim arasındaki bağlantıyı kuramadım açıkçası. Neye yarayacak bunu kurmam?

George Bernard Shaw

eribol

Eğer sorun donanımdan kaynaklıysa dmesg komutu birşeyler söyleyebilir.

heartsmagic

Alıntı yapılan: cyucel - 08 Mart 2010 - 01:30:24
Wicd ile benim problemim arasındaki bağlantıyı kuramadım açıkçası. Neye yarayacak bunu kurmam?

Bağlantı Wicd ile değil zaten, ağ yöneticisi ile alakalı. Ağ yöneticisi bazı donanımlarda sistemin bu hale gelmesine neden oluyor.

cyucel

Nvidia G310M için sürücü problemi yaşayan ya da bu durumla başa çıkan biri var mı peki? Şu sorunu bir çözelim el birliğiyle arkadaşlar. Sürümle kaynaklı * bir şey olmamıştır diye düşünüyorum. Swap alanı oluşturup, her zaman kurduğum gibi kurdum ancak neden böyle * bir şey oldu anlayamadım. Şu iki problemi çözersek çok güzel olacak.

sudo apt-get install wicd dediğim zaman pakedi buluyor ancak Could not resolve 'tr.archieve.ubuntu.com' hatası alıyorum

George Bernard Shaw

heartsmagic

Aslında tek bir başlık altında tek bir problem konuşmaya çalışıyoruz ancak Nvidia için 185'in üzerindeki bir seriyi deneyebilirsin.
Ayrıca Envy ile de yeniden bir kurulum deneyebilirsin.

cyucel

Şuanda Wicd üzerine odaklandım, bakalım sorunu çözecek mi? Sorun şu ki, pakedimin Jaunty ya da Hardy olduğunu nasıl anlayacağım.

Package Manager üzerindne türk arşivinde olmadığı için indiremiyorum, nasıl yapacağım ki acaba...

George Bernard Shaw

eribol

cyucel

Arkadaşlar Synaptic Package Manager'dan Ubuntu TR servers'ı kaldırdım yanlışlıkla, bunu nasıl eski haline getirebilirim. Server'ları değiştirirken USA ve Main seçip deneme yapınca TR ortadan kalktı. Bu arada sorunun internetten kaynaklandığını çözdüm sayenizde. Mouse yine aynı hatayı vermişti ancak Wireless On-Off butonundan Wireless'ı Off yapınca mouse eski haline geri döndü. Şimdi geriye kalan Wicd kurulumu ancak şu Türk Serverlı halini döndürmem lazım makineyi. Bana bu konuda yardımcı olur musunuz?

George Bernard Shaw

heartsmagic

Türkiye sunucularını kullanman şart değil. Eğer Karmic kullanıyorsun şu başlığı aynen uygulayabilirsin:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,11872.0.html

cyucel

George Bernard Shaw

heartsmagic

Evet yanlış başlık olmuş, doğrusu:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,417.0.html

Eğer illa Türkiye yansıları dersen nl yerine tr kullan oradaki depolarda.

cyucel

:D Merhabalar tekrardan. Şuanda Ubuntu'da sorunsuz bir şekilde cevap yazıyorum sizlere. Teşekkür etmek için geldim işin doğrusu. Wicd ile kilitlenme sorunu ortadan kalktı. Kusursuz bir şekilde mouse her yere her şekilde tıklıyor ve benim tüm haftasonuma mal olan, yaklaşık 7-8 kere tekrar tekrar farklı sürümler kurup, denemeler yapmamı sağlayan bir olayın sadece 580 kb olması beni gerçekten de trajikomik bir şekilde açıklıyor. Çok teşekkür ediyorum ilginiz için. Şimdi de nVidia 310M için çözüm arıyorum. İlginiz için tekrar tekrar teşekkürler. Görüntü gelmemesi gibi bir sorunla karşılaşmak istemiyorum o kadar güncelleme yaptıktan sonra... Denemiş olanlar bana yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

Bu wicd'ı sağ üstte göstermenin herhangi bir yolu yok mudur acaba?

George Bernard Shaw

cyucel

Arkadaşlar, hepinize tekrardan merhaba. "wicd" da sorunuma çare olmamış gibi görünüyor. Durum şu ki, hala sorunum devam ediyor, ancak biraz farklı şekilde. Bu sefer de Firefox'da gezinirken mouse bir anda kendini kilitliyor ve işlev görmüyor. Alt + F4 ile pencereyi kapattıktan sonra mouse çalışmaya devam ediyor ancak bu durum tekrarlanıyor sürekli. Bu sorun neden kaynaklı olabilir? Firefox ile ilgili bir sorun mudur? Başka bir web tarayıcı mı kullanmalıyım?

Arkadaşlar aynı sorun terminal ekranında da oldu az evvel. Terminal ekranındayken direk olarak kiltlendi makine. Alt+F4 ile terminali kapattıktan sonra, makine yine eski halini alıyor. Bunun nedeni ne olabilir. Şuanda tek problemim ekran kartı ile ilgili, kurulumunu yapmadım ancak sorunun bundan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Sizce neden olabilir, ne öneriyorsunuz?

George Bernard Shaw

heartsmagic

Açıkçası sebep nedir doğrudan bir şey söylememiz güç, zira hata çıktısı üreten bir problem değil bu. Sistem günlüğünde çakılma anlarına dair bir şeyler söyleniyor mu diye bakılabilir.

eribol

Bu kilitlenme olayı ne kadar süreyle devam ediyor. Alt+F4 dediğiniz zaman anında kapanıyor mu terminal veya firefox?

cyucel

Sanırım Flash kurduğum için oldu. Flash'ı kaldırdıktan sonra sorunumun olmadığını gördüm. Neden bu Toshiba bu kadar Ubuntu ile uyumsuzluk yapıyor anlamadım açıkçası. Durum da şöyleydi, bir pencerede mouse kendini kilitliyor, imleç hareket etmeye devam ediyor ancak kesinlikletıklayamıyorsunuz herhangi bir yere. Diyelim ki 3 tane firefox penceresi açık o anda. Kilitlendikten sonra Alt+F4 yaptıktan sonra en üstteki pencere kapanıyor ve diğer pencerelerde istediğiniz şekilde özgürce hareket edebiliyorsunuz. Ben anlam veremedim bu probleme. Çözüm bulabilirsek çok memnun olurum. Acaba bu sorun/lar 10.04'ile düzelir mi? 10.04'ün çıkmasına az kala ben elimdeki laptopu bu yüzden bırakmak istemiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

George Bernard Shaw

eribol

Sorun bir tek toshibada değil(evet biraz fazlası var). Ancak elinizde opera ve google chrome tarayıcıları deneme şansı da mevcut. Ayrıca 64bit ubuntu da gerçekten şu an çok stabil çalışıyor. Ben şu an kde4 kullanıyorum ancak sürekli donma gerçekleşiyordu ve fare kullanılamaz haldeydi. Sonra farkettim ki hem kde'nin kendi ağ programcığı hem de wicd çalışıyor. Wicd'i kapatınca donma sorunu da kalktı. Demem o ki bazı sorunları ancak deneyerek test edebiliyoruz maalesef. Özellikle flash player gibi 3. parti yazılım sorunlarını.

cyucel

Demek bu dertten müzdarip olan bir tek ben değilim, genel bir problem. Umarım 10.04 eksiklerimizi giderir. Şu Envy olayını tavsiye eder misiniz peki? Benim sorunum Wicd ile değil, wicd olmadan direk takılıyor, wicd kurtardı Allah'tan beni...

George Bernard Shaw

eribol

Envy değilde güncel nvidia olmuyor mu?

cyucel

Bir önceki sayfada belirttiğim gibi ekran kartı G310M ve 185 pakedinde yer almıyor bu ekran kartı. Kurulum yaptığımda şifre girdiğim ekranda takılıp duruyor makine, açılmıyor, sürekli şifre istiyor, başa dönüyor... O nedenle bu da bana uymuyor...

George Bernard Shaw

eribol

Halledilebilir ancak uyku vaktim geldi. Eğer vaktin ve sabrın varsa http://www.nvnews.net/vbulletin/showpost.php?p=2118873&postcount=22 site burada. G210 ile denenmiş ancak olumlu sonuçlar alınmış G310 sürücüleri içinde. Birkaç site linki de ekleyeyim ne olur ne olmaz yarın lazım olur. http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1392766

heartsmagic

Bu başlıktaki donma sorunu çözüldü mü?

cyucel

Maalesef ki hayır. Wicd ile de denememe rağmen çok sık olmasa da mouse yine de ara zamanlarda tıklamamazlık yapıyor. Bir türlü problemi çözemedim. Ekran kartı driver'ı ile ilgili bir durum olabilir mi ki acaba diye düşünüyorum ancak yine de emin değilim. Çok canımı sıkıyor maalesef bu durum ve yeni aldığım laptopu tam verimli kullanamamak beni öldürüyor açıkçası. 10.04 sorunlarıma çözüm olur mu acaba? Ya da daha eski sürümlerden ya da farklı Linux sürümlerinden mi denesem, ne yapsam bilemedim açıkçası...

George Bernard Shaw