scapy kurulumu

Başlatan sefaburan, 26 Şubat 2010 - 16:13:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sefaburan

python'un bir kütüphanesi olan scapy'yi kurmak istiyorum ama terminal üzerinden çalıştırdığım halde python üzerinden çalıştıramıyorum.Scapy hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi?Ayrıca ben python'u da düzgün kurabildiğime inanmıyorum python'u nasıl kurabilirim doğru olarak?

heartsmagic

dpkg -l | grep python ne diyor?
Uçbirimde:
python dediğinde python konsoluna düşüyor mu? Python'a uygun kodlar çalışıyor mu?

Python üzerinden scapy'yi nasıl çalıştırmak istedin ve ne hatası aldın?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sefaburan

Evet konsola düşüyor...scapy.py komutunu yazıyorum böyle bir komut tanımlanamadı diyor.Veya bir scapy komutunu yazdığımda tanımlanamıyor yazıyor.

heartsmagic

Açıkçsı programlama tecrübem pek yok. Ancak Python üzerinde kurduğun bir kütüphaneyi böyle kullanacağına emin misin?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

eribol

Öncelikle python sorunlu değildir buna emin olabilirsiniz. Ancak eğer scapy 2.x serisinden eski ise python 2.4 serisini, değilse 2.5 veya daha yüksek python sürümünü kullanmak gerekiyor. Zaten sonrası çok basit. Terminalde;
sudo scapy
yazıp scapy'yi başlatmış oluyorsunuz.

sefaburan

sudo scapy komutu ile başlatabiliyorum zaten..

eribol

sefaburan

Ben scapy'yi terminal üzerinden çalıştırmak istemiyorum.Python ile beraber kullanarak bi arayüz geliştirmek istiyorum.

eribol

Öyle birşey yok.
Alıntı YapScapy is a Python program that enables the user to send, sniff and dissect and forge network packets. This capability allows construction of tools that can probe, scan or attack networks.

sefaburan

Ya ben tam anlatamadım..Diyorumki pythonda bi program yazıcam..Mesela bi arayüz tasarladım butona bastığımda girdiğim bir IP adresine çerçeve gönderiem..Bunun içinde scapy kütüphanesine ihtiyacım olcak tabiki..Zaten scapy Pthon'un bir kütüphanesi değil mi neden eklenmesin?

eribol

Az önceki mesajımı bir miktar kıcıklık olsun diye yolladım:) zira ne istediğinizi anladım ama siz kendi derdinizi tam olarak anlatamadığınız için bende cevabı tam vermedim. @heartsmagic'in dediği gibi python yazdığınız zaman terminalde pythonu kullanabiliyor musunuz? Evet. Demek python çalışıyor. scapy yazdığınız zaman terminalde scapy'yi kullanabiliyor musunuz? Evet. Demek scapy'de çalışıyor. Gerisi sizin python ve scapy bilgilerinizle alakalı. Yine anladığım kadarıyla baya bir döküman okumanız gerekecek. Arayüz için pygtk veya pyqt(kde için bu) kullanırsınız. Zaten yazacağınız programda kullanacağınız scapy komutlarını da rahatlıkla kullanabileceksiniz. Yine baştan söyleyeyim bunları kullanabilmeniz için python, pygtk ve scapy dökümanlarını iyice okumanız gerekecek. Zira bu üçünü bir arada nasıl kullanabileceğinizi tam olarak bilmediğinizi düşünüyorum.

sefaburan

Dediğiniz uygulamayı synaptic paket yöneticisinden yükledim.python-zebrapygtk adında bir dosya..Ama nereye yüklediğini bulamıyorum..Ben python programını sadece terminalden mi çalıştırabilirim?Başka yerden çalıştırma şansı yok mu?

eribol

Hocam ben sizin tam olarak hayalinizde ne canlandırdığınızı bilemiyorum. Ama anladığım * bir şey var o da siz pythonu Görsel olarak kullanmak istiyorsunuz. Tıpkı Visual Studio'da ki gibi. Ama gerçekte bunlar bir programlama dili değil. Şimdi uzun uzun anlatamıyorum ama bence gidip python dökümanlarını iyice bir araştırın. python-zebrapygtk diye * bir şey değil söylediğim pygtk ama büyük ihtimal gerekli program halihazırda kuruludur. Python ve pygtk için http://www.istihza.com adresini ziyaret edin bolca türkçe döküman mevcut. Yani demem o ki linuxta python programlama dilini öğrenmeniz gerekecek. Burda işler windowstaki gibi yürümüyor. Tıkla butona, ekle forma olayları yok(varda şimdilik onu önersem daha fazla kafanız karışır)

sefaburan

Çok sağol usta sayende kurmayı başardım scapy'yi..Ama terminalden python'u çağırdığım zaman çalışıyor..Idle ile çalıştırınca çalışmıyor..Terminalden çalışınca kaydetme şansım olmuyor..Idle'den başka bir program var mı acaba?