Bilgisayar Bilimcisi Gibi Düşünmek: Python ile Öğrenme

Başlatan fortran, 25 Şubat 2010 - 16:55:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fortran

Bilgisayar Bilimcisi gibi Düşünmek

Python ile Öğrenme
2. Baskı

Yazarlar: Jeffrey Elkner, Allen B. Downey ve Chris Meyers

Görseller: Udit Bhatnager ve Chris Schmeelk

Çeviren: Tahir Emre Kalaycı

İngilizce Aslı İçin

İndirin: Türkçe çevirinin PDF hali.
Özgür yazılım dergisi: eniXma

canosayan

valla ldukça iyi oldu bu kitap. bende düşünüyordum bir phyton'a da el atsam diye.
gerçi genel olarak e-kitap ile arası hoş olmayan biriyim.(ipad mı alsam?)
Chmod bizim işimiz.

kaansef

# 28065

ırmak

Baştaki "Python bir yüksek seviyeli dil örneğidir." cümlesini okuyunca tamam bu beni aşacak yani demiştim ki ikinci paragraftaki "İlk olarak, yüksek seviyeli dillerde programlamak oldukça kolaydır." cümlesi içime su serpti:)

eribol

Alıntı YapBaştaki "Python bir yüksek seviyeli dil örneğidir." cümlesini okuyunca tamam bu beni aşacak yani demiştim ki
Bu ruh haline gülünür işte:D.

canosayan

açıkçası bir programlama dili insanları aşmaz. sonuçta zaten onları yapan insanlar. Eğer algoritma beceriniz varsa, (kendi başınıza yemek yapabiliyorsanız) bence her dil öğrenilebilir.
Chmod bizim işimiz.

ırmak

Alıntı yapılan: canosayan - 25 Şubat 2010 - 22:40:15
açıkçası bir programlama dili insanları aşmaz. sonuçta zaten onları yapan insanlar. Eğer algoritma beceriniz varsa, (kendi başınıza yemek yapabiliyorsanız) bence her dil öğrenilebilir.

Aslında kendi başına hangi yemeği yaptığına göre değişir bu sanırım. Ben kuzu kapama yapamıyorum mesela. :)

canosayan

Alıntı yapılan: ırmak - 25 Şubat 2010 - 23:42:30

Aslında kendi başına hangi yemeği yaptığına göre değişir bu sanırım. Ben kuzu kapama yapamıyorum mesela. :)

ama sende yumurta ile falan başla. sen kalktın işletim sistemi yazayım istiyorsun.
Chmod bizim işimiz.

ırmak

Alıntı yapılan: canosayan - 25 Şubat 2010 - 23:51:47
Alıntı yapılan: ırmak - 25 Şubat 2010 - 23:42:30

ama sende yumurta ile falan başla. sen kalktın işletim sistemi yazayım istiyorsun.

:) Yavaş yavaş öğrenebilirim sanırım.

bsod1

yanlış anlaşılan birşey var sanırım, yüksek seviyeli diller en kolay öğrenilebilen dillerdir, yani örneğin yeni başlayanlar için kesinlikle tavsiye edilmeyen C dili orta seviyeli dilken, yeni başlayanlara tavsiye edilen Python dili yüksek seviyeli dildir..

ırmak

Alıntı yapılan: bsod1 - 26 Şubat 2010 - 09:44:58
yanlış anlaşılan * bir şey var sanırım, yüksek seviyeli diller en kolay öğrenilebilen dillerdir, yani örneğin yeni başlayanlar için kesinlikle tavsiye edilmeyen C dili orta seviyeli dilken, yeni başlayanlara tavsiye edilen Python dili yüksek seviyeli dildir..

Onu anladığımı ilk mesajda belirtmiştim zaten..

ozan2680

Türk özgür yazılım dünyası, son zamanlarda gelen kitap duyurularıyla giderek zenginleşen bir kütüphaneye sahip oluyor. Programlamaya ve özgür yazılıma yönelik şimdiye kadar size birçok kitap duyurduk. Bu sefer de, Pardus Projesi'nin pek çok noktasında kullanılan Python dilini öğrenmek isteyenlere yönelik bir kitabın çevirisini sizlere sunuyoruz.

Kitabımızın adı, Bilgisayar Bilimcisi gibi Düşünmek, Python ile Öğrenme (İkinci Baskı).

"Bu kitabın amacı size bir bilgisayar bilimcisi gibi düşünmeyi öğretmektir." diye başlıyor kitabımız. Peki, bir bilgisayar bilimcisinin en önemli yeteneği nedir? Buna da cevap veriyor yazar: "Problem çözme."

Kitabın yazarlarından biri olan Jeffry ELKNER kitabı şu şekilde tanımlıyor: "Bu kitap varlığını İnternet ve özgür yazılım hareketi arasındaki işbirliğine borçludur. Bir üniversite profesörü, bir yüksek okul öğretmeni ve bir profesyonel programcı olan üç yazar bu kitap için hiçbir zaman yüz yüze çalışmadı."

Başlangıç seviyesinde Python

Kitap, Tahir Emre KALAYCI tarafından Türkçe'ye kazandırılmış güzel bir kaynak olmuş. Jeffrey ELKNER, Allen B. DOWNEY ve Chris MEYERS tarafından kaleme alınan kitap günümüzün popüler dillerinden Python üzerine oturtulmuş. 206 sayfalık özgür kitap, başlangıç düzeyinden ileri seviyeye kadar Python dilini güzel bir şekilde okuyucularına sunuyor.

Kitap Python diline basit düzeyde bir giriş yapıyor. Python'un sözdizimsel, çalışma zamanı ve anlambilimsel hataları gibi programda ortaya çıkabilecek sorunlardan bahsedildiği gibi; değişkenler, fonksiyonlar, koşul ifadeleri, karakter dizileri ve modüller gibi ileri seviye programlamadan da bahsediliyor.

Kitap okuyucunun anlatılanları kolay kavraması açısından pek çok alıştırma ile desteklenmiş. Alıştırmalar her seviyede insanın kolayca anlayabileceği türden. Kitapta yeni kullanıcıların aşina olmadığı bazı kavramlar, sözlük gibi alt bölümlerde detaylıca açıklamış.

Kitabın özgün İngilizce halini buradan, Türkçe çevirisini buradan indirebilirsiniz. Kitabın yazarı hakkında bilgi almak için ise şu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

kaynak özgürlükicin.com
Speed

erginemr

Teşekkürler. İngilizcesini okumuştum. Python'la brlikte temel programlama mantığını öğreten çok güzel bir kitap.

"How to Think Like a Computer Scientist: Learning with Python"
http://openbookproject.net/thinkCSpy/index.html

ironic

nomercy

Sanırsam bu kitap programlamaya yeni başlayanlar için temel bir kitap daha ileri seviye bir kitap varmı acaba python öğrenebileceğimiz ve pdf olarak bulabileceğimiz?

micro

kaansef

@micro verdiğin kaynak çok güzelmiş.Şimdi dikkatimi çekti.
# 28065

Contempt

Herşeye Rağmen...

FıratikUS

Nedense şu an için verilen link çalışmıyor.
Ben de bir tane buldum.Belki sunucuda zamansal bir sorunda olabilir.
Ben en azından yedek bir bağlantı vermiş olayım.
            ftp://193.140.54.45/dokuman/BBGD_PIO.pdf
"Yok boşluktan başka bir şey toz nereye konacak"