[Çözüldü] Ffmpeg Video Convertte Ses Sorunu!!

Başlatan kralinoglu, 25 Şubat 2010 - 13:49:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kralinoglu

selamlar herkese

Bende kurulu server olarak ubuntu 8.04 tls var fakat bir türlü ffmpeg paketini kuramadım sudo apt-get ffmpeg dediğimde tüm paketleri kuruyor fakat video convert yaptığımda görüntüyü çeviriyor sadece ses çıkmıyor başka ffmpeg kurduğum zaman kurduğu ffmpeg'i /usr/bin/ffmpeg olan yere kopyaladığımda da bu sefer görüntü ve sesi çevirdi fakat küçük resimleri oluşturmadı bu sorunu nasıl düzeltebilirim yada elinde çalışan ffmpeg varsa /usr/bin/ffmpeg dosyasını bana yollayabilir mi?
Teşekkürler...

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: kralinoglu - 25 Şubat 2010 - 13:49:04
ffmpeg'i /usr/bin/ffmpeg olan yere kopyaladığımda da bu sefer görüntü ve sesi çevirdi fakat küçük resimleri oluşturmadı bu sorunu

Küçük resim olarak algıladığım,
pencere içerisindeki dosya görünümü,
yani videoların içerisindeki bir karesini resimleyen. Tespit doğru'mu.?
Böyle iken Video çevrilmiş vaziyette sorunsuz oynatılıyormu.?
Eğer öyle ise Videonun resimlenmiş karesi tahminimce birsonraki oturum veyahutta
dosya tarayıcısını aralıkla Yenileyerek(ctrl+r) oluşturacaktır.
Kendimde dönüşüm sonrası hemen oluşturmadığını gözlemlemiştim.  :)

kralinoglu

çeviriyi kendim yapmıyorum clipbucket hazır sitesini kullanıyorum ses çıkmayanda hemen resimleri oluşturuyor fakat ses çıkanda resimler görünmüyor ortalama 1-2 dakika beklemiştim ama yinede oluşturmamıştı.

Sherlock Holmes

Dosyalarınız görünüm tercihi olarak ne belirlediniz.?
Video'nun film formatı nedir & diğerleri için aynısı geçerli'mi.?
Birde kontrol edermisiniz,
gconf-editor /desktop/gnome/thumbnailers
acaba işaretli'mi.?
Ayrıca açılacak olan pencerenin sol tarafındaki dizin ağacı'ndan,
diğer formatlarıda kontrol edebilirsiniz.
:)

kralinoglu

yanlız bende arayüz yok kullanmıyorum o yüzden "gconf-editor /desktop/gnome/thumbnailers" komutunu yazdığımda "cannot open display:
Run 'gconf-editor --help' to see a full list of available command line options." diye bir hata verdi

Sherlock Holmes

ilginç.  ::)
alt+f2 tuşlayıp,
gconf-editor
yazıp, desktop>gnome>thumbnailers yol olarak izlemeyi deneyiniz.
Bu arada şu komut
ls /home/kullanıcı_isminiz/.thumbnails
ne döndürüyor.?
Ayrıca bahsi geçen Video, harici bir harddisk üzerinde'mi bulunuyor.?

kralinoglu

bende zaten desktop yok onu anlatmaya çalıştım arayüz yok derken bu arada sorunu bulduğum ffmpeg dosyasını "/usr/bin/" klasörünün içine atarak çözmüş bulunmaktayım aynı sorunu yaşayanlar için dosyayı aşşağıya ekledim isteyen indirip sorununu halledebilir ilgilenenlere çok teşşekkür ederim...

http://rapidshare.com/files/355676217/ffmpeg.rar

BayboraKaan

Sorunun çözümünü paylaştığın için teşekkür ederim.

Geçmiş olsun.