Crystal Eye WebCam sorunu

Başlatan Creative, 24 Şubat 2010 - 20:30:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Creative

Merhaba arkadaşlar.Uzun süredir burdan yararlanıyordum.Gayet güzel bilgiler edindim.Şuana kadar bir problemle karşılaşmadım.Ancak bir sorunum var burda sizlere danışmak istedim;

Sorunum şu : aspire one 5735z laptop ım var.Dahili camerası crystal eye.Bir süredir amsn de veya herhangi bir camera programı ile cameramı kullanmaya çalışsam kamera kullanımda veya meşgul diyor.Camera görünmüyor hiç bir şekilde ses ve görüntü kurulumundaki ayarlardada.Ben bu sorunu diğer kullandığım işletim sistemi olan windows vista'da da yaşamaktayım.Driverını defalarca kaldırmama rağmen sorun devam etti.Sadece format attığımda düzeliyor.Ama daha sonra belli bir süre sonra sorun yineleniyor kendiliğinden.Bir türlü bunun nedenini bulamadım.Herhangi bir programın kullanmadığına eminim.Daha önce çalışıyordu sonra böyle oldu.Acaba camera damı bir problem var.Format atmayı düşünüyorum geçici süreliğine çözmek için fakat tekrar aynı şeyleri yaşayacağım için geçerli bir çözüm aramaktayım.Fİkirlerinizi öğrenebilirmiyim..

Teşekkürler.

BayboraKaan

Bu marka kameranın ufak bir sorunu var. Vista'da var dediğine göre çözüm çok basit daha önceden kamera ile çektiğiniz fotoğrafları başka bir dizine aktarın. Eğer çektiğiniz fotoğraflar yoksa mevcut olan resimlerin dizinin yerini değiştirin.

heartsmagic

lsusb çıktısı görebilir miyiz?
Sistemde tv kartı var mı?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Creative

Tv kartım yok.

lsusb çıktım ;

Bus 008 Device 002: ID 0a5c:2101 Broadcom Corp. A-Link BlueUsbA2 Bluetooth
Bus 008 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 007 Device 002: ID 04f3:0216 Elan Microelectronics Corp.
Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 003: ID 0bda:0158 Realtek Semiconductor Corp. Mass Stroage Device
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub

BayboraKaan

Creative

evet denedim sorunu çözmedi malesef.

Creative

Arkadaşlar gerek vista gerekse ubuntu format atıp sıfırdan temiz bir sistem kurdum fakat ikisindede çalışmıyor camera.Sanırım donanımda bir problem var.

XRumer

Alıntı yapılan: Creative - 02 Mart 2010 - 16:02:01
Arkadaşlar gerek vista gerekse ubuntu format atıp sıfırdan temiz bir sistem kurdum fakat ikisindede çalışmıyor camera.Sanırım donanımda bir problem var.

Sadece Ubuntu'da aynı sorunu yaşasaydınız sorunu çözebilirdik belki. Fakat her iki sistemde de aynı sorun yaşanıyorsa çok büyük bir ihtimal sorun donanımın kendisinde.