Debian hakkında?

Başlatan hasansahin, 07 Haziran 2008 - 12:24:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

maxspacemax

Alıntı yapılan: hasansahin - 07 Haziran 2008 - 20:04:29
kamera konusunda slackware'de de aynı şeyi yapman gerekecek :)
Neyse ben debian kurdum. Gayet zahmetsiz ve hızlı bir kurulum oldu. KDE 3.5.5 ile beraber geliyor. Oldukça hızlı ve sorunsuz görünüyor.
Yanlız eklemem gereken depoları bulamadım. Bu depoların adreslerini nerden bulabilirim. Mesela mplayer yüklemek istiyorum ama doğru depoları bilmediğim için source.list
dosyam biraz mahsun kaldı :)

Alıntı Yap# deb cdrom:[Debian GNU/Linux 4.0 r3 _Etch_ - Official i386 kde-CD Binary-1 20080217-12:08]/ etch contrib main

deb cdrom:[Debian GNU/Linux 4.0 r3 _Etch_ - Official i386 kde-CD Binary-1 20080217-12:08]/ etch contrib main

# Line commented out by installer because it failed to verify:
deb http://security.debian.org/ etch/updates main contrib
# Line commented out by installer because it failed to verify:
deb-src http://security.debian.org/ etch/updates main contrib

Dışarıya link vermem gerekecek ama www.debianturkiye.org da ayrıntısı ile anlatılmış istersen kendi source.list'imide verebilirim.

ufuk_k

@hasansahin, KDE 3.5.5 mi :)
Slackware bile artık 3.5.9 ile geliyor, o nedir yahu? :D

maxspacemax

Alıntı yapılan: ufuk_k - 07 Haziran 2008 - 21:17:58
@hasansahin, KDE 3.5.5 mi :)
Slackware bile artık 3.5.9 ile geliyor, o nedir yahu? :D

Şimdi hevesim kursağımda kaldı slackwareye Gnome kuramıyormuyuz yani :(

maxspacemax

sanırım önce 12.1 kurmak gerekiyor isoyu indiriyorum sabaha biter. Kurmaya çalışırız.

a.a.sezen

Bu konuda bulunması gereken bir alternatif açısından yazıyorum.
kimse debian için netinstall seçeneğinden bahsetmemiş.
150mb kadar bir ön iso dosyası indirilip cd ye yazıldıktan sonra kurulumda kullanılıyor.
Tüm adımlar geçildikten sonra kurulum tipi seçiliyor ve standart masaüstü için 700 küsür, 800 e yakın dosya indirilip kurulum tamamlanıyor.
Gnome varsayılan olarak geliyor.. Görünüm olarak ubuntu dan farkı pek yok.
Göze çarpan temel farklar mavi tema ile geliyor (ubuntu da turuncu)..
Daha fazla Türkçe olduğu farkediliyor. Ubuntu da sonradan bazı localize paketlerin kurulumuyla tamamlanan durumda geliyor.
Gibi bu konudan olası önizlenim edinmek isteyen arkadaşlara notlar sundum...
Güce ve Geleceğe, Güvenle...

maxspacemax

Alıntı yapılan: a.a.sezen - 07 Haziran 2008 - 23:00:52
Bu konuda bulunması gereken bir alternatif açısından yazıyorum.
kimse debian için netinstall seçeneğinden bahsetmemiş.
150mb kadar bir ön iso dosyası indirilip cd ye yazıldıktan sonra kurulumda kullanılıyor.
Tüm adımlar geçildikten sonra kurulum tipi seçiliyor ve standart masaüstü için 700 küsür, 800 e yakın dosya indirilip kurulum tamamlanıyor.
Gnome varsayılan olarak geliyor.. Görünüm olarak ubuntu dan farkı pek yok.
Göze çarpan temel farklar mavi tema ile geliyor (ubuntu da turuncu)..
Daha fazla Türkçe olduğu farkediliyor. Ubuntu da sonradan bazı localize paketlerin kurulumuyla tamamlanan durumda geliyor.
Gibi bu konudan olası önizlenim edinmek isteyen arkadaşlara notlar sundum...

Netinstall'i nereden indirebilirim hala 4 Gb lık dosyayı indirmeye çalışıyorumda

hasansahin

Debian Etch 4.0 r3'te default KDE sürümü 3.5.5
elbette stable tarafından bahsediyorum. Ben testing veya unstable kullanmayı hiçmi hiç düşünmüyorum. Şu an için aşamadığım nvidia binary sürücüsünü
kurmak kaldı. Kernel-source paketine ihtiyacım var dedi, synaptic ile indirdim ama tar.bz2 formatında /usr/src dizinine attığını farkettim. extract etmemiş :)
Manual yollarla extract edip, /usr/src/linux linkinide yaptım. Ama kurulum yinede gerçekleşmiyor.

/usr/src/linux/include/linux/version.h dosyasının bulunamaması gibi bir sıkıntım var. Daha önce ubuntu ve kubuntu dahil çok çeşitli dağıtımlarda binary sürücüyü
başarıyla kurabilmiştim. Debian'da henüz muvaffak olamadım. Araştırmaya devam, yılmak yok :)
Anyone who has never made a mistake has never tried anything new.
Albert Einstein.

maxspacemax

Alıntı yapılan: munirekinci - 07 Haziran 2008 - 23:18:44
Netinstaller;
http://cdimage.debian.org/debian-cd/4.0_r3/i386/iso-cd/debian-40r3-i386-netinst.iso

Karışıklık oldu bende debianı netinstall cdsinden kuruyorum. Slackware için benzer seçenekler mevcurmu ?

ufuk_k

Arkadaşlar neden ev kullanıcıları olarak, 30 sürüm eski versiyonları kullandığı için süper stable olan Debian'ı kurmaya çalıştığınızı anlamıyorum açıkçası. Ben evdeki masaüstümde o kadar eski sürüm program kullanamam. Ha keyiftir, zevktir diyorsanız o ayrı, hoş onu da anlamıyorum da :)

hasansahin

Ahada nvidia sürücüsünü de kurdum. Meğerki kernel-headers paketimde sorun varmış. aptitute ile kaldırıp yeniden kurdum tamamdır :)

Ufuk'un sorusuna cevap olurmu bilmem ama insanlar hala 2001 model winXP ile çok mutlular. Bende 2007 model KDE 3.5.5 ile mutlu olabilirim. Yeterki beni yarı yolda bırakmasın yeter...

Gnomeslackbuild (GSB), Slackware 12.1 ve 12 için hazırlanmış GNOME paketidir. Bütün gnome kütüphanelerini, OpenOffice, compiz,pulseaudio, mplayer ve kodeklerini vs vs aklıma gelen gelmeyen birçok yeniliği beraberinde getirir. Birkaç paket, orijinal slack paketleri ile çakıştığı için manual kurulumda dikkatli olmak gerekir. Mümkün full otomatik yükleme olan net-install tercih edilmelidir. (telinit 3 ile)
GSB için, Hardy Gnome'dan daha hızlı ve daha stabil diyebilirim. Ama bazılarıda bu stabilitenin ve hızın slack'tan ileri geldiğini söyler. Onu da seve seve kabul ederim :)
Anyone who has never made a mistake has never tried anything new.
Albert Einstein.

lseker

Slakware için kurulumda ilk 3 cd'nin yeterli olduğu söylenince ilk 3 cd'yi indirdim. Ancak yine söylenen üzere ön tanımlı olarak KDE geliyor.
Ubuntu gibi KDE ve Gnome bir arada kullanılabilirmi ?
Dünya Güneş'in yardımı ile yaratıldı...Olduğu gibi kalmalı.
Toprak yaratıldığında üzerinde sınır çizgileri yoktu, onu bölmek insanlara düşmez.

heartsmagic

@hasansahin'in anlattığı şekilde kurulup, kullanılabilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

lseker

Özür arkadaşlar, başlık Debian ile ilgili..
Konuyu dağıttım ..
Dünya Güneş'in yardımı ile yaratıldı...Olduğu gibi kalmalı.
Toprak yaratıldığında üzerinde sınır çizgileri yoktu, onu bölmek insanlara düşmez.

acemiyim91

Alıntı yapılan: HasanŞahin - 07 Haziran 2008 - 23:12:31
Debian Etch 4.0 r3'te default KDE sürümü 3.5.5
elbette stable tarafından bahsediyorum. Ben testing veya unstable kullanmayı hiçmi hiç düşünmüyorum. Şu an için aşamadığım nvidia binary sürücüsünü
kurmak kaldı. Kernel-source paketine ihtiyacım var dedi, synaptic ile indirdim ama tar.bz2 formatında /usr/src dizinine attığını farkettim. extract etmemiş :)
Manual yollarla extract edip, /usr/src/linux linkinide yaptım. Ama kurulum yinede gerçekleşmiyor.

/usr/src/linux/include/linux/version.h dosyasının bulunamaması gibi bir sıkıntım var. Daha önce ubuntu ve kubuntu dahil çok çeşitli dağıtımlarda binary sürücüyü
başarıyla kurabilmiştim. Debian'da henüz muvaffak olamadım. Araştırmaya devam, yılmak yok :)

Benimde kernel de hata var ve internetten araştırdım buldum ancak ispanyolca ve başka diller çıktı zaten ingilizcem çok az ordanda araştırıp birşeyler denedim ancak yapamadım.Kerneli özel olarak indirip kurmama rağmen hata verdi.
[IMG]http://img371.imageshack.us/img371/559/ekrangoruntusutb1.th.png[/img]
[IMG]http://img339.imageshack.us/img339/7011/ekrengoruntusu1ul3.th.png[/img]
[IMG]http://img339.imageshack.us/img339/3440/ekrengoruntusu2vp8.th.png[/img]
[IMG]http://img339.imageshack.us/img339/2687/ekrengoruntusu3pg0.th.png[/img]
[IMG]http://img371.imageshack.us/img371/1359/ekrengoruntusu4nv0.th.png[/img]

//Ayrıca debianı ubuntu üzerine kurmaya çalıştım, ubuntu çalışmadı sanırım kök dizinleri karıştı.Tekrar Debian'ı kurup kullanmak istiyorum.Ubuntu ile karışmaması için ne yapmalıyım. 20 gb lik "/home" dizini ayırdım ubuntu için karışıklık olmaz umarım?