[Çözüldü] anjsp kurulumu sorun veriyor

Başlatan beatbox22, 18 Şubat 2010 - 22:28:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

beatbox22

Merhaba,

Yeni bir masaüstü bilgisayar aldım ve biraz düşündükten sonra Ubuntu kurmayı düşündüm. Kurdum da. Çok beğendiğimi söylemek istiyorum. Acemi bir kullanıcı olarak şimdiye kadar Ubuntu'nun sorunları bile bana sempatik geldi. Ancak umarım canımdan bezdirmez. Aslında birkaç sorunum var ama bana en önemli geleni sormak istiyorum. Synaptic Paket Yöneticisi'nden gerekli güncellemelerin pekçoğunu yapamıyorum. Şu hatayla karşılaşıyorum:

E: anjsp: installed post-installation script alt işlemi çıkış durumunda hata döndürdü

Uçbirimden yeni birşeyler yüklerken de anjsp'yi gerekçe göstyeren hatayı veriyor. Sizce bu sorunu nasıl çözerim? Teşekkürler.

ırmak

BayboraKaan

sudo dpkg --configure -a

Bu kodu Uçbirimden verip tekrar dener misiniz?

beatbox22

Denedim. Son iki satırı veriyorum:

dpkg: error processing anjsp (--configure):
                  installed post-installation script alt işlemi çıkış durumunda hata döndürdü : 1
                 Errors were encountered while processing:
                  anjsp

heartsmagic

anjsp emacs ile jsp ve psp kodlayabileceğin bir modmuş. Kendin mi kurdun?

Kaldırmayı deneyelim:

sudo aptitude purge anjsp
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

beatbox22

Sanırım anjsp'yi kaldırdım.

heartsmagic

Sanırım derken? Çıktıları görürsek yorum yapabiliriz. Şu an herhangi başka bir programı kurabiliyorsan sorun ortadan kalkmış demektir.

beatbox22

Tamam gibi gözüküyor. Yeni programlar yükleyebiliyorum. Çözüm için teşekkürler. artık anjsp her ne ise umarım çok önemli birşey değildir. Tekrar herkese teşekkür ederim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Şubat 2010 - 08:23:02

Artık yeni programlar kurabilliyorum. anjsp umarım çok kritik birşey değildir. Çözüm için teşekkürler.

heartsmagic

Emacs kullanmıyor ve JSP, PSP'nin ne olduğunu bilmiyorsan kritik değildir emin ol :)
Konuyu etiketleyip kapatıyorum.