[Çözüldü] Phpmyadmin ile PhpBB veritabanı yedeği yükleme

Başlatan doe, 17 Şubat 2010 - 01:00:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

doe

Arkadaşlar LocalHost ayarları nasıl yapılır? Ve nereden yapılır?

LocalHost'a phpbb3 forum kurdum. Bir kaç deneme yapmam lazım. Ve bunun için forumun kendi yönetim panelinden aldığım yedeği foruma geri yükle dediğim zaman yedek yüklenemiyor. 30sn süresi aşıldı diyor. Bu zaman aralığını nasıl ve nereden yükseltebilirim?
-------------------
Diğer bir sorun ise internetteki sunucudan aldığım (phpMyAdmin) DB yedeğini nasıl ve nereye ekleyebilirim? Yani forumdan yüklemek problem olursa db'i atayım diyorum daha sağlıklı olması için.

Teşekkürler.

heartsmagic

Sorunun Apache'de olduğuna emin misin? Localhost ayarları dediğin Apache ayarlarıdır, fakat sorunun bundan olduğuna emin misin? phpbb3 nasıl bir sistem kullanıyor bilemiyorum, haliyle soruyorum bunu.

Diğer sorunu tam anlayamadım. Veritabanı yedeğini nereye ekleyeceğini mi soruyorsun? Bunu phpmyadmin için mi soruyorsun?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

doe

Doğrudur aceleyle doğru ifade edememiş olabilirim.

Demek istediğim şu; phpbb3 forumun kendi yönetim panelinden forum admin hesabı ile almış olduğum 8.8mb'lık yedeği ben kendi pc me kurmuş olduğum pbpbb3 forumun yine kendi paneli içerisindeki yedek yükle sekmesinden yüklerken belli bir süre bekledikten sonra bana; 

Alıntı YapFatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in /var/www/phpbb3/includes/acp/acp_database.php on line 2305

diyor. İşte ben bu süreyi nasıl yükseltebilirim. Ve evet sunucu apache2.

2. olarakta ben böyle forumun kendi yönetim panelinden bu yedek yükleme işini yapmak yerine daha sağlıklı ve güvenilir bir yol olan yöntemi kullanarak plesk panele girerek PhpMyAdmin'den direkt DB yedeğini alıp, onu kendi bilgisayarıma kurduğum sanal sunucuya nasıl atabilirim?

(Yani elimizde şuan hali hazırda nette yayın yapan bir site var ve ben bu siteden yedekler alıp aynısını çeşitli denemeler için kendi bilgisayarımda oluşturmuş olduğum foruma aktarmak istiyorum.)

heartsmagic

Açıkçası phpbb için bir fikrim yok. Aldığın hata da ondan mı yoksa Apache'den kaynaklanıyor bilemiyorum. Bana pek Apache ile ilgili gibi gelmiyor ama.

Eğer amacın veritabanı yüklemekse, bunu phpmyadmin ile yapabilirsin. Sonuçta yapman gereken sanırım yeni bir veritabanı oluşturup, almış olduğun yedeği de buraya basmak.

doe

Sizin başka bir yazınızdan faydalanarak PhpMyAdmin'i yükledim. Ancak 35mb lık bir dosyayı oradanda atamıyormuşuz. BigDumping diye bir program ile dump etmem gerekiyormuş. Bakalım. Dener sonucu yazarım.

heartsmagic

Eğer programlar sıkıntı veriyorsa mysql ile geri yüklemeyi araştırabilirsin. En sağlıklısı odur zaten.

doe

BigDump ile yüklemeyi denedim. BigDump.php dosyasını açıp gerekli yerlere localhostta yeni oluşturmuş olduğum DB'nin şifre dosya ismi vb.  bilgilerini girdim. Bu arada belirtmem lazım uzak sunucudan almış olduğum mysql yedeği ile localhostta yeni oluşturmuş olduğum DB'in şifre ve kullanıcı adı farklı. Ben yeni oluşturduğumun k.adı ve şifresini yazdım.

var/www içerisine ayrı bir dizin oluşturup içerisine db'yi ve bigdump.php'yi attım.

tarayıcıdan çalıştırdığımda şöyle bir hata mesajı verdi;

Alıntı YapError at the line 28: ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_bin;

Query: CREATE TABLE `phpbb_acl_groups` (
`group_id` mediumint(8) unsigned NOT NULL default '0',
`forum_id` mediumint(8) unsigned NOT NULL default '0',
`auth_option_id` mediumint(8) unsigned NOT NULL default '0',
`auth_role_id` mediumint(8) unsigned NOT NULL default '0',
`auth_setting` tinyint(2) NOT NULL default '0',
KEY `group_id` (`group_id`),
KEY `auth_opt_id` (`auth_option_id`),
KEY `auth_role_id` (`auth_role_id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_bin;

MySQL: Table 'phpbb_acl_groups' already exists

Stopped on error

Bu problem şifre hatasından mı yoksa db'mi bozuk? Dosyayı yanlış yere mi attım? Sorun acaba nerede?

---

Mysql'dan yedek yüklemenin nasıl birşey olduğunu nette bulamadım.  :(

raspacı

Oluşturulmaya çalıştığın tablo zaten var diyor burada. Veritabanındaki mevcut tabloları temizlemen gerekli sanırım. Yada başka bir veritabanı oluşturabilirsin.
Yedek yüklemek için (tüm mesajları okumadım ama) phpmyadminle  "dışa aktar" butonuna tıklayarak sql sorgusu oluşturursun, sonra başka bir veritabanı için "içeri aktar" butonu ile aktarırsın diye hatırlıyorum.
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

doe

Alıntı yapılan: levi - 17 Şubat 2010 - 13:56:36
Oluşturulmaya çalıştığın tablo zaten var diyor burada. Veritabanındaki mevcut tabloları temizlemen gerekli sanırım. Yada başka bir veritabanı oluşturabilirsin.
Yedek yüklemek için (tüm mesajları okumadım ama) phpmyadminle  "dışa aktar" butonuna tıklayarak sql sorgusu oluşturursun, sonra başka bir veritabanı için "içeri aktar" butonu ile aktarırsın diye hatırlıyorum.

yeni bir VT oluşturup birde öyle deneyeyim. Ayrıca PhpMyAdmin'de SQL'e gelip oradan geri yükleme yapılıyor deniyor nette. Ancak benim uzak sunucumda da kendi bilgisayarıma kurduğum PhpMyAdmin de de böyle bir SQL'ın içerisinde bir "gözat" butonu yok. Bende Sizin dediğiniz gibi "içe aktar yaptım ancak 2mb'tan fazlasını kabul etmiyor program. O nedenle BigDump'ı denemeye yöneldim.

heartsmagic

Phpmyadmin için sınır belirleyebileceğin bir yapılandırma dosyası olabilir. Bunu da araştırabilirsin.

doe

etc/php5/apache2

içerisindeki php.ini dosyası;

Alıntı Yap;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
; Resource Limits ;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

max_execution_time = 30    ; Maximum execution time of each script, in seconds
max_input_time = 60 ; Maximum amount of time each script may spend parsing request data
;max_input_nesting_level = 64 ; Maximum input variable nesting level
memory_limit = 16M     ; (16MB)

Şu Kısımda bir oynama yapsam sanırım minimum işlem zamanı sınırını yükselt miş olurum?

ayrıca phpmyadmin dosya limiti için;

Alıntı Yap;;;;;;;;;;;;;;;
; File Uploads ;
;;;;;;;;;;;;;;;;

; Whether to allow HTTP file uploads.
file_uploads = On

; Temporary directory for HTTP uploaded files (will use system default if not
; specified).
;upload_tmp_dir =

; Maximum allowed size for uploaded files.
upload_max_filesize = 2M

heartsmagic

doe

Alıntı yapılan: heartsmagic - 18 Şubat 2010 - 11:39:17
En iyi cevap deneyip görmendir.

Yazdıktan hemen sonra denedim her iki kısımda da oynama yaptım ancak herhangibir değişiklik meydana gelmedi. Durum hala aynı.

doe

Problemi çözdüm arkadaşlar. Öncelikle şunu söylemeliyim uzak sunucudan aldığım mysql ve forum tabanlı yedeklerde eksik güncellemekten ötürü bir hata varmış. Önce onları hallettim. Ardından Bir önceki mesajda belirttiğim php.ini dosyası içerisinde gerekli oynamaları yaptım.

Limit'i 100m

Süreyi ise 3000sn yaptım.

Yani her ikisinide yükselttim. O an için bir düzelme bir değişiklik olmamış yine aynı kısıtlamaları bana sunmuştu. Fakat 1-2 gün ara verip hiç ilgilenmediğim bu süre sonunda tekrar baktığımda limitlerin yükselmiş olduğunu gördüm. Sanırım bu ayarlardan sonra bilgisayarı açıp kapatmakta gerekiyor.

Ancak phpmyadmin'in limitini 100mb yapsamda PhpMyAdmin panele girdiğimde 2m olan İçe aktar sçeneği 8mb a çıkmış. Öyle sanıyorum ki bu azami limit.

--------------------

Her neyse şuan problemi hallettim hiç bir sorun yok. Toparlayacak olursam problem yedeğin düzgün alınması ve php.ini dosyası içerisinde yedek yükleme süre limitinin yükseltilmesi ile halloldu.

(Unutmadan yardımcı olan/olmaya çalışan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.)

heartsmagic

Geri bildirim yaptığın için teşekkür ediyor ve konuyu etiketliyorum.