[Nasıl] Chromium kurulumu (Günlük Derleme/Daily Build )

Başlatan ironic, 17 Şubat 2010 - 00:46:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sem

Aynen düğmenin gözükmesi için gerekli yeri tıkladım. Zaten aslında yok değil var ama gözükmüyor sadece. Normalde gözükmüyor ama eğer fareyi üzerine götürürsem çok ince bir şerit halinde bir tuş gözüküyor, yani üzerine ev işareti sığamayacak kadar küçük... O ince tuşa basınca ana sayfama gidiyor... Demek ki ben de bir sıkıntı oldu...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

BayboraKaan

Natty (11.04) için başlık yeniden düzenlenmiştir.

delicesineseven

Chromium'un son sürümü nedir? Bendeki bu şekilde görünüyor
11.0.696.68 (84545) Built on Ubuntu 10.04, running on LinuxMint 9

leica

ben en son ubuntuda 13'ü gördüm.

archta ise;
11.0.696.68

heartsmagic

Alıntı yapılan: delicesineseven - 23 Mayıs 2011 - 03:59:50
Chromium'un son sürümü nedir? Bendeki bu şekilde görünüyor
11.0.696.68 (84545) Built on Ubuntu 10.04, running on LinuxMint 9

Alıntı Yapchromium-browser    13.0.773.0~svn20110523r86245-0ubuntu1~ucd1~lucid

Bu başlıkta anlatılan PPA'yı eklersen elde edebileceğin sürüm bu olur.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

delicesineseven

teşekkürler @heartsmagic

kullandığım linux sürümüne göre lucid deposunu ekleyerek son sürüme yükseltmiş bulunuyorum.

13.0.773.0 (Geliştirici Derlemesi 86245 Linux) Built on Ubuntu 10.04, running on LinuxMint 9

Depo adresini sistem-yönetim-yazılım kaynakları diğer yazlımlara ekledim. Synaptiki açıp tazele yaptım Daha sonra arama çubuğuna "Chromium" yazdım ve "yükseltme için işaretle" seçip. Chromium son sürüme ulaşmış oldum.

Bu arada Chromium ile ilgili bilgiler hangi dizinde saklanıyor diye konu açacaktım yine senin bir mesajında gördüm belki lazım olabilir Chromium ile ilgili dizin
Başlangıç dizinini açıyorsunuz .config/chromium burası imiş.

http://i.imgur.com/X4n69.png

Karahan Sarıoğlu

Bir sorum olacak. Google Chrome mu daha iyi yoksa Google Chromium mu?

heartsmagic

mhs77

12.04 lts için chromium nasıl kuracam yardımcı olabilirmisiniz

sipazilla

mhs77

bulent@bulent-dot-s:~$ sudo apt-get install chromium-browser
[sudo] password for bulent:
Sorry, try again.
[sudo] password for bulent:
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı inşa ediliyor.       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti       
Aşağıdaki ek paketler de yüklenecek:
  chromium-browser-l10n chromium-codecs-ffmpeg
Aşağıdaki YENİ paketler kurulacak:
  chromium-browser chromium-browser-l10n chromium-codecs-ffmpeg
Yükseltilen: 0, Yeni Kurulan: 3, Kaldırılacak: 0 ve Yükseltilmeyecek: 0.
İndirilmesi gereken arşiv boyutu 28,9 MB
Bu işlemden sonra 112 MB ek disk alanı kullanılacak.
Devam etmek istiyor musunuz [E/h]? e
Alınıyor:1 http://tr.archive.ubuntu.com/ubuntu/ precise-updates/universe chromium-codecs-ffmpeg i386 24.0.1312.56-0ubuntu0.12.04.1 [476 kB]
Alınıyor:2 http://tr.archive.ubuntu.com/ubuntu/ precise-updates/universe chromium-browser i386 24.0.1312.56-0ubuntu0.12.04.1 [25,8 MB]
Alınıyor:3 http://tr.archive.ubuntu.com/ubuntu/ precise-updates/universe chromium-browser-l10n all 24.0.1312.56-0ubuntu0.12.04.1 [2.654 kB]
30sn'de 28,9 MB alındı (942 kB/s)                                             
Önceden seçili olmayan chromium-codecs-ffmpeg paketi seçiliyor.
(Veritabanı okunuyor... mevcut 173188 dosya veya klasör yüklü.)
chromium-codecs-ffmpeg paketi açılıyor (.../chromium-codecs-ffmpeg_24.0.1312.56-0ubuntu0.12.04.1_i386.deb dosyasından) ...
Önceden seçili olmayan chromium-browser paketi seçiliyor.
chromium-browser paketi açılıyor (.../chromium-browser_24.0.1312.56-0ubuntu0.12.04.1_i386.deb dosyasından) ...
Önceden seçili olmayan chromium-browser-l10n paketi seçiliyor.
chromium-browser-l10n paketi açılıyor (.../chromium-browser-l10n_24.0.1312.56-0ubuntu0.12.04.1_all.deb dosyasından) ...
desktop-file-utils için tetiklemeler işleniyor ...
bamfdaemon için tetiklemeler işleniyor ...
Rebuilding /usr/share/applications/bamf.index...
gnome-menus için tetiklemeler işleniyor ...
hicolor-icon-theme için tetiklemeler işleniyor ...
man-db için tetiklemeler işleniyor ...
chromium-codecs-ffmpeg (24.0.1312.56-0ubuntu0.12.04.1) kuruluyor...
chromium-browser (24.0.1312.56-0ubuntu0.12.04.1) kuruluyor...
chromium-browser-l10n (24.0.1312.56-0ubuntu0.12.04.1) kuruluyor...
N: Ignoring file 'alecive-antigone-precise.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'medibuntu.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'google-chrome.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'tiheum-equinox-precise.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'alecive-antigone-precise.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'medibuntu.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'google-chrome.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'tiheum-equinox-precise.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension

şeklinde bir çıktı aldım.Acaba düzgün yüklenmiş mi?

heartsmagic

Açıp çalıştırmayı denedin mi? Eğer çalışıyorsa sorun yok demektir, ki çıktılarda herhangi bir sorun görünmüyor.
"Ignoring file" uyarısı başka bir nedenden ötürü, forumda aratırsan çözümü bulabilirsin.

mhs77

heartsmagic kardeş yüklendi ama program nerede bulamıyorum.sistem ayarlarından ön tanımlı yaptım.restart attım yine olmadı.acaba firefoxu kaldırmam mı gerekiyor? Şu yüklenen programlar listesini(win tabiriyle program ekle kaldır menüsü) bulsam iyi olacak:)

heartsmagic

Herhangi bir uygulamayı kaldırman gerekmiyor. Ubuntu ve Unity kullanmıyor musun? Super tuşuna (Windows tuşu) basınca Unity seçkesi açılır, oraya Chromium yazacaksın sonra da tıklayıp açacaksın. Yüklü uygulamaları Yazılım Merkezi isimli uygulamada görebilirsin.

mhs77

özgürubuntu

Günlük derleme linki değişti mi? Bugün denediğimde uçbirim çıktısı şöyle ;

THIS PPA IS DEAD
ozgur@ozgur-eos:~$ sudo add-apt-repository ppa:chromium-daily/ppa
[sudo] password for ozgur:
You are about to add the following PPA to your system:
This PPA is dead.

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST