[Çözüldü] LocalHost'a Joomla ve Phpbb3 kurma sorunu?

Başlatan doe, 16 Şubat 2010 - 20:42:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

doe

Merhabalar. Ufak bir sorunum var ve çözüm arıyorum.

SUDO dergisinin son sayısında anlatıldığı üzere bilgisayarıma joomla kurmak için mysql ve apache2 kurdum.

var/www altına gerekli dosyaları attım ancak joomla kurulumuna geçilemiyor malesef. ve şöyle bir hata veriyor;

Alıntı Yap
Warning: require_once(/var/www/joomla/includes/defines.php) [function.require-once]: failed to open stream: Permission denied in /var/www/joomla/index.php on line 21

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/var/www/joomla/includes/defines.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/joomla/index.php on line 21

yine var/www altına phpbb3 kurmak istediğimde ise şu hatayı veriyor;

Alıntı YapForbidden

You don't have permission to access /phpbb3/install/index.php on this server.
Apache/2.2.12 (Ubuntu) Server at localhost Port 80

Bu problemleri nasıl çözebilirim?

teşekkürler.

raspacı

Kurulum belgelerinde anlatılan izinleri gerekli dosyalara vermeniz lazım sanırım. Bazı dosyalara erişim izninizolmadığını söylüyor.
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

doe

Evet yasak diyor ama nereyi nasıl değiştirmem konusunda bir bilgi yok. Varsa da ben bulamadım. Ancak normalde ben bu dosyaları şuan ftpden sunucuya atsam hiç bir değişiklik olmadan kesin çalışır.

posted

şunları gözden geçirin ltf ;

joomla için :

http://www.cmsturk.net/forum/showthread.php?t=14659

phpbb3 için :

http://www.phpbb.com/kb/article/phpbb3-chmod-permissions/

ancak phpbb3 kurulumu için zaten sizden daha kurulum ekranında şu şu şu dosyaların ya da folderlerin izinlerini düzenleyin diyor, eger siz daha oralara gelemeden üstteki hatayı alıyorsanız bunlardan önce apacheyi basit şekliyle çalıştırmalısınız, çalıştırıyorsanız sorun yok..
örnegin : benimdomainim/test.html  gibi..

By_Mihni

Kurmuşsunuzdur kesin ama ben gene de sormak istiyorum. Php5 kurulumu yaptınız mı peki.

raspacı

Normalde var/www ye erişim yasaktır. Sen muhtemelen root halkarıyla girip kaydettin ama php çalışırken dosyayı çalıştıramıyor demekki. Sudo da dosya izinlerinde sudo chmod 777 /var/www/joomla/configuration.php -R ifadesi verilmiş. olmadıysa www yolunun izinlerini toptan değiştirebilirsin de. Aslında ev dizinine bir www dizini oluşturup işlemlerioradan da halledebilirsin. Bunun için wiki de bir anlatım vardı. http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php5/Apache_Kurulumu_ve_Kullan%C4%B1m%C4%B1  işte burada.  var/www için ise;
sudo chmod 777 -R /var/www işlemi ile okuma yazma iznini verip joomlayı tekrar kurmayı dene belki işe yarar. Ama en iyisi sudodaki anlatımdaki izinleri dikkatlice uygulamaktır.

doe

Yukarıdaki hataları daha kurulum ekranı gelmeden alıyorum. Yani dosyaları attım var/www içerisine ve ardından tarayıcı vasıtasıyla

Localhost/joomla(klasörün ismi) yahut phpbb3 yazıyorum ancak yukarıdaki hataları veriyor.

Ayrıca php5 kurdum. Zaten kurulumu sudo şubat sayısını referans alarak gerçekleştirdim;

apache2 için;
sudo apt-get install apache2

mysql için;
sudo apt-get install php5 php5-mysql mysql-server

sanırım bu şekilde kurulmuş olması gerekiyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 16 Şubat 2010 - 21:31:11

Alıntı yapılan: levi - 16 Şubat 2010 - 21:16:44
Normalde var/www ye erişim yasaktır. Sen muhtemelen root halkarıyla girip kaydettin ama php çalışırken dosyayı çalıştıramıyor demekki. Sudo da dosya izinlerinde sudo chmod 777 /var/www/joomla/configuration.php -R ifadesi verilmiş. olmadıysa www yolunun izinlerini toptan değiştirebilirsin de. Aslında ev dizinine bir www dizini oluşturup işlemlerioradan da halledebilirsin. Bunun için wiki de bir anlatım vardı. http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php5/Apache_Kurulumu_ve_Kullan%C4%B1m%C4%B1  işte burada.  var/www için ise;
sudo chmod 777 -R /var/www işlemi ile okuma yazma iznini verip joomlayı tekrar kurmayı dene belki işe yarar. Ama en iyisi sudodaki anlatımdaki izinleri dikkatlice uygulamaktır.

levi dostum sen birtanesin. :)

sudo chmod 777 -R /var/www

ile sorun çözüldü. :)

Vallahi bu ubuntu'ya geçtiğimden beri ne soruyorsam anında cevap bulabiliyorum. Yahut aradığım bilgilere sadece bu siteye girmekle ulaşabiliyorum. Linux ile mutluyum.  :D

raspacı

Rica ederim ; Çalışmalarında kolaylıklar...

By_Mihni