Ttnet webtv'yi (Tivibu) Ubuntu'da çalıştırmak

Başlatan phoenixx, 16 Şubat 2010 - 11:14:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2070

herşey windows için ve windowsu tekel yapmak için..gerçekten çok üzücü... çoğu firmaya linux için bir talepte bulunulduğu zaman karşıdaki müşteri temsilcisi linux ne diyebiliyor.! Yorumsuz..
"software is like sex. it's better when it's free."

karizmaxi

Alternetif altyapı sahibi rakipleri olsa yapamaz böyle ama işte oda tekel eee tekel tekelleşmeden yana olcak tabi körler sağırlar birbirini ağırlar.Nefret ediyorum böyle alternetifsiz seçme özgürlüğü olmayan şeylerden. Hem fahiş fiyata internet satıp hem hizmet sunmuyor inşallah birgün gelir ve müşteriye yalvaracak duruma düşer. >:(
Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
Bilgisizlikten gelirse cehalettir...

ssahin

Yerli yazılım üreticilerini Platform bağımsız uygulama geliştirmeleri için uyarmalıyız.

Bu yazıyı okuyan her kes şu aşağıdaki adrese bir mail yollasa emin olun 1 aya kalmaz Linux versiyonu hazırlanır.

Gönderdiğim mail :

Alıcı :   iletisim@ttnet.com.tr
Konu :  Bilgi isteği

mail:  Sayın yetkili,
         tivibu adlı projenizin bilgisayar programı sadece, MS şirketinin  Wxxxx adlı yazlım tarafından kullanılabilmektedir.
         ben bahsi geçen işletim sistemini kullanmamaktayım.
         tivibu tarafında platform bağımsız bir program sunma düşünceniz varmı ?

Teşekkürler

krwlng

Arkadaşlar, tivibu için denenebilecek bir yöntem buldum fakat üyeliğim olmadığı için deneyemedim, ama büyük ihtimal çalışır. Tivibu cep telefonları ve tabletler için yeni tivibu cep uygulaması çıkardı, Android developer platformu ile istenilen android sürümü ubuntu üzerinde emule edilebiliyor, yani büyük ekran olarak bir android tablet arayüzünü ubuntuda çalıştırabiliyoruz. Tivibu cep uygulamasını www.tivibu.com/cep üzerinden android 3.0 tablet olarak indirip, android developer üzerinden arayüze kurduğumuz vakit uygulama normal şekilde çalışıyor, tivibu cep üyeliği olan bir arkadaş deneyip bilgi verebilirse çok iyi olur.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

sensensen

ttnetden böyle birşey beklemeyin
adamlarda programcı yok, kim yazacak

syagdiran

Ben Tivibu'nun alternatifini tavsiye etmek istiyorum. Superonline hizmeti olan TurkcelllTv. Flash kullanılarak yapıldığı için sorunsuz çalışıyor.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

endustri-muhendisi

Silverlight internet hızına göre görüntü kalitesini arttırıp azaltabilmektedir bu yüzden tivibunun silverlight istemesi çok normal.

krwlng

@endüstri-muhendisi o durum silverlight'a özel bir durum değil, Octoshape ile de aynı durum sağlanabiliyor, hatta digiturk yoğun tepkiler sonucu Ligtv için flash ve Octoshape kanallarını da hizmete soktu, yani iş istemeye bakıyor, tekelcilik yapmak isteyen ttnet her türlü bahane buluyor zaten.

sipazilla

ttnet noktayı uzun zaman önce koymuş.

Dosya Sayısı: 2010-2-272 (İlk İnceleme)
Karar Sayısı : 10-78/1619-621
Karar Tarihi : 16.12.2010

A. TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER

Başkan : Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI
Üyeler : Doç. Dr. Mustafa ATEŞ, Mehmet Akif ERSİN, İsmail Hakkı
KARAKELLE, Doç. Dr. Cevdet İlhan GÜNAY, Murat
ÇETİNKAYA, Reşit GÜRPINAR

B. RAPORTÖR : Özgür Can ÖZBEK

C. BAŞVURUDA : – Emre ERYILMAZ
BULUNAN Adresi tespit edilememiştir.

D. HAKKINDA İNCELEME YAPILAN:
-Türk Telekomünikasyon A.Ş.
Turgut Özal Bulvarı 06103 Aydınlıkevler- Ankara

E. DOSYA KONUSU: Rekabet Kurulu'nun, 5.8.2010 tarih ve 10-52/982-349 sayılı
kararının yeniden değerlendirilmesi talebi.
F. İDDİALARIN ÖZETİ: Başvuruda, 5.8.2010 tarih ve 10-52/982-349 sayılı Rekabet
Kurulu kararında bahsedilen Microsoft Silver Light adlı yazılımın Linux platformu
üzerinde kısıtlı özellikleri barındırdığı ve bu yazılım ile Tivibu hizmetinin
çalıştırılamadığı dolayısıyla söz konusu hizmeti kullanmak isteyen Linux
kullanıcılarının bu imkâna sahip olmadıkları ifade edilerek, Tivibu hizmetini sunan
TTNET tarafından, diğer işletim sistemleri için çıkarıldığı gibi, Linux için
uyumlaştırılmış sürümün yayınlanması talep edilmektedir.
G. DOSYA EVRELERİ: Kurum kayıtlarına 27.10.2010 tarihinde, 8206 sayı ile intikal
eden başvuru üzerine yapılan inceleme neticesinde hazırlanan 29.11.2010 tarih ve
2010-2-272/İİ-10-392.ÖCÖ sayılı İlk İnceleme Raporu, 6.12.2010 tarih ve
REK.0.06.00.00-110/601 sayılı Başkanlık önergesi ile birlikte 16.12.2010 tarih ve 10-
78 sayılı Kurul toplantısında görüşülerek karara bağlanmıştır.

H. RAPORTÖRÜN GÖRÜŞÜ: İlgili raporda; Türk Telekom hakkında 4054 sayılı
Kanun kapsamında işlem tesis edilmesine gerek olmadığı ifade edilmiştir.

I. DEĞERLENDİRME
Başvurunun değerlendirilmesi bakımından ilgili kararın değerlendirme kısmının göz
önüne alınması gerekmektedir. İlgili kararda,
"Yukarıda yer verilen bilgiler ışığında TTNET tarafından Tivibu hizmeti için tercih
edilen MS Silverlight teknolojisinin teşebbüsün hizmeti için aradığı nitelikleri
sağladığı, mümkün olduğunca geniş bir kullanıcı tabanına hitap etmek suretiyle
10-78/1619-621

makul bir ticari tercihi yansıttığı görülmektedir. Bahse konu teknoloji hâlihazırda
Macintosh gibi başka bir işletim sistemiyle uyumlu çalışabilmekte, Linux ile uyumlu
çalışabilmesi yönünde de çalışmalar devam etmektedir. Bu kapsamda Türk
Telekom'un iştiraki TTNET ile Microsoft arasındaki anlaşmanın salt bir hizmet alım
anlaşması niteliğinde olduğu ve herhangi bir münhasırlık içermediği de göz önüne
alındığında, şikâyet konusu durumun Microsoft işletim sisteminin rakiplerini dışlayıcı,
dolayısıyla rekabet ihlaline yol açan bir sonuç doğurmadığı"
değerlendirmesi yapılmıştır. Dolayısıyla bahse konu kararda soruşturma
açılmamasının sebebi, başvuru sahibi tarafından yanlış olduğu iddia edilen "Tivibu
hizmetinin Linux işletim sistemi üzerinde çalışabilmesi" şeklinde bir izlenim değildir.
TTNET tarafından kullanıcılarına sunulacak bir hizmet için teşebbüs tarafından talep
edilen özellikleri sağlayacak bir başka teşebbüsle (Microsoft) bir hizmet alımı
sözleşmesinden ibaret bir ilişkiye ilişkin rekabet hukuku kapsamında bir işlem
yapılmasına gerek olmadığı gerekçesiyle soruşturma açılmamıştır. Bu sebeple
mevcut başvurunun da rekabet hukuku çerçevesinde herhangi bir işlem yapılmasını
gerektirmediği sonucuna ulaşılmıştır.
J. SONUÇ
Düzenlenen rapora ve incelenen dosya kapsamına göre; 27.10.2010 tarihinde 8206
sayı ile yapılan başvuruya ilişkin olarak herhangi bir işlem yapılmasına gerek
olmadığına, talebin reddine OYBİRLİĞİ ile karar verilmiştir.

http://linux.piesso.com/tivibu-ttnet-ve-rekabet-kurulu

krwlng

Alıntı YapLinux ile uyumluçalışabilmesi yönünde de çalışmalar devam etmektedir.
Burada bahsedilen Silverlight mı yoksa tivibu mu acaba? Silverlight ise, bunun kararını ttnet veremez sanırım ve bildiğimiz kadarı ile windows platformu için bile gelişimi çok yavaşlayan silverlight için linux sürümü çıkacağını düşünmüyorum. Tivibu içinse o ayrı bir muamma, bu kadar bahane bulmaya ne gerek vardı "Çalışmalarımız devam ediyor linux için" demeleri yeterdi, neresinden tutsan elde kalan bir karar.

sipazilla

Alıntı YapBahse konu teknoloji hâlihazırda Macintosh gibi başka bir işletim sistemiyle uyumlu çalışabilmekte, Linux ile uyumlu çalışabilmesi yönünde de çalışmalar devam etmektedir.

@krwlng MS Silverlight için bu kanıya varmışlar bunun sebebi ise muhtemelen Moonlight projesi olsa gerek. Ama buna rağmen gerekli incelemeyi araştırmayı yapmadıkları malesef kanıtlanmış durumda. Sebebi ise bu karar 2010 yılında alınmış. Silverlight söylentiye göre iptal olmaya yüz tutmuş Moonligth ise sonlandırılmış bunun yanında tivibu uygulamasının unix/linux sistemlerde çalışması için hiçbir çaba harcanmamış ve işin en üzücü yanı ise inceleyen, raporlayan, görüş bildirip karar veren şahışların bir kısmın ünvanları akademisyen olduklarını gösteriyor. Açıkcası ben bir akademisyenin bir bilim adamının bu tarz yanlı ve baştan savma bir kararda imzası olmasını istemezdim. Sanırım tekrar belirtmekte fayda var sıkıntı sadece tivibu servisine linux üzerinden ulaşamıyor olmamız değil, sorun kapalı kaynak uygulamalara zorlanmamız.

krwlng

O şahısların (kendilerince) bunlardan daha önemli işleri vardır, ne yapacaklar araştırıp gerçekleri görüp, ellerine bir şey mi geçecek.

akifguzen

Tek bir kanal yüzünden bugün tivibu web e üye oldum. Fakat ubuntu da destekliyor mu diye bakmadan üye olduğum için üyelik sonrası hayallerim suya düşmüş durumda. Eğer ubuntu altında tivibu yu çalıştıramazsam evdeki bilgisayarıma zorunlu windows kurmak zorunda kalacağım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Ekim 2013 - 19:33:11

Bugün ttnet müşteri hizmetleri ile yaptığım görüşme süperdi. Linux desteği sağlamadığınız için paketi iptal etmek istiyorum dedim. Telefonun karşısında ki arkadaş linux ü anlayamadı. 3-4 sefer sordu utanmasa kodlama mı isteyecekti.

Paketleri iptal ettim. Başka çözümler arıyorum bakalım sonuç çıkacak mı?
Ben beni bilirim de sen seni bilirmisin? Ben beni bilmesem de sen seni bil..!
Kan Grubu: B Rh+

krwlng

@akifguzen, özel değilse aradığınız tv kanalını yazabilir misiniz? Platforma özel tematik bir kanal değilse belki alternatif erişim yolu bulunabilir.

akifguzen

Alıntı yapılan: krwlng - 30 Ekim 2013 - 21:54:57
@akifguzen, özel değilse aradığınız tv kanalını yazabilir misiniz? Platforma özel tematik bir kanal değilse belki alternatif erişim yolu bulunabilir.

Tivibu Platformuna özel değil aslında ama kanal platformlara özel maalesef. D-smart(HD), teledünya(HD) ve tivibu da standart ve HD olmak üzere iki kanalı var. Bu arada kanalın adı 24 kitchen.

En kötü ihtimal cep uygulamasını almayı düşündüm ama onda da 24 kitchen kanalı yok.
Ben beni bilirim de sen seni bilirmisin? Ben beni bilmesem de sen seni bil..!
Kan Grubu: B Rh+

calmo

Arkadaşlar hala Linux üzerinde tivibu çalışmıyor değil mi?

sipazilla

@calmo tivibu ekibi linux için çalışma yapmayı planlamıyor. Eğer tivibu aboneliğiniz hazırda mevcutsa ve donanımınız uygunsa Virtualbox üzerinden izlemeyi deneyebilirsiniz.

calmo

@sipazilla, bunu öğrendiğime üzüldüm.  Niye işi zora koşuyorlarsa artık. Ama ben yinede bir şikayet/öneri kaydı açtırmayı deneyeceğim.  Ortamı sahipsiz sanmasınlar. :)

Bir tek tivibu için Virtualbox, windows vs. kurmaya üşendim biraz. Ama boş bir vakitte yapabilirim. Teşekkürler yardımın için.

matrax_41

Pipelight adında bir proje var silverlight alternatifi olarak. Onu deneyebilirsiniz.

krwlng

http://www.webupd8.org/2013/08/pipelight-use-silverlight-in-your-linux.html bağlantısında netflix izlenebilir diyor fakat sanırım ben bir ara tivibu için pipelight deneyip işe yaramayınca kaldırmıştım, tabi siz de denemek isterseniz bağlantıda nasıl yapılacağı yazıyor.

calmo

calmo

Değerli GNU/Linux kullancısı dostlarım; TTNET'in Linux için Tivibu altyapısı oluşturmasına yönelik taleplerimizi iletelim lütfen. İşe yarar ya da yaramaz biz elimizden geleni yapalım.  1 dakikanızı ayırarak bir form doldurup göndermeniz kafi. Buradan

alorak

Alıntı yapılan: calmo - 31 Ocak 2014 - 10:55:44
Değerli GNU/Linux kullancısı dostlarım; TTNET'in Linux için Tivibu altyapısı oluşturmasına yönelik taleplerimizi iletelim lütfen. İşe yarar ya da yaramaz biz elimizden geleni yapalım.  1 dakikanızı ayırarak bir form doldurup göndermeniz kafi. Buradan

Uzunca bir yazı yazmıştım Eylül ayında. Cevap şu idi:

Alıntı YapDeğerli Müşterimiz,

Şirketimize iletmiş olduğunuz önerinizi kendimizi geliştirme fırsatı olarak gördüğümüzü bilmenizi isteriz.

Türkiye'nin iletişim ve eğlence şirketi TTNET'e gösterdiğiniz ilgiye teşekkür eder, düşünce ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızdan mutluluk duyarız.

Saygılarımızla,
TTNET A.Ş.

T*** T***
Müşteri İlişkileri Uzmanı
özgürlük için

meteor

Arkadaşlar konu *bağlantıda işleniyor.Ben uyguladım,Ubuntu 12.04 te sorunsuz çalışıyor...

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=41811.0

sudo apt-add-repository ppa:ehoover/compholio
sudo apt-add-repository ppa:mqchael/pipelight-daily
sudo apt-get update
sudo apt-get install pipelight

kurulum bitince
http://bubblemark.com/silverlight2.html bu siteyi ziyaret edip test edin

[eklenti yönetici tarafından silindi]

krwlng

Daha önce çok kereler denememe rağmen çalışmayan pipelight günlük depodan son güncellemenin ardından sorunsuz şekilde çalışıyor, Ubuntu 13.10 x64 sistemde Google Chrome ve Mozilla Firefox üzerinde Tivibu denemesi gayet başarılı oldu, tivibu üzerinden üyeliksiz deneme yapmak isteyenler http://www.tivibu.com.tr/tivibuspor.tvb bağlantısını kullanabilir.