Ttnet webtv'yi (Tivibu) Ubuntu'da çalıştırmak

Başlatan phoenixx, 16 Şubat 2010 - 11:14:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hamuul

Şimdi tabii bu konuda yok sayılmak kesinlikle hoş değil, karşılaştığınız muamele olarak baktığınızda olaya.

Ama şöyle de bir gerçek var malesef. Bunu yazmaktan üzüntü duyuyorum, gerçek anlamda üzüntü duyuyorum.
Salı günü TTnet müşteri hizmetlerini aradım. Çalıştığım şirketteki 8mbps olması gereken internet hızı, modemden 700kbps olarak okunmaktaydı ve tüm hız testleri de 500-600 kbps arasında çıkmaktaydı. Yani bariz bir şekilde, bana yanlış bir adsl sinyali gelmekte.

Aradım müşteri hizmetlerini, görevli ile ilk 3-4 dakika çok güzel bir şekilde ilerledi konuşmamız. Ta ki benden hız testi yapmamı isteyene kadar. Hız testi istedi, ama önce virüs kontrolünden geçirmeniz gerekli bilgisayarınızı dedi. Dedim ki linux kullanıyorum. Tamam, linux için olan antivirüslerden biriyle sisteminizi taratırmısınız dedi kendisi, bende linuxta teknik olarak virüs çalışması mümkün değildir falan izah etmeye çalışıyorum. Beyefendi ısrarlı... Bilgisayarınızı virüs kontrolünden geçirmeden yapacağınız hız testleri tarafımızdan ciddiye alınmamaktadır, bilgisayarınızda networkü sömüren bir virüs olduğundan dolayı sıkıntı çekmektesiniz falan anlatıyor arkadaş. Benim sinyalimde arıza yokmuş falanmış filanmış.. Bu durumda yapılacak tek bişey kaldı, sorun raporu açtırttım, not olarak da linux kullandığımı ve hız testlerimin sonuçlarını yazdırdım.
Ertesi gün ankara'dan bir görevli aradı ve karşılıklı konuşarak sinyalimizde sorun olduğuna kanaat getirip, incelemeleri için bir ekip rica ettik. Bugun 8mbps olarak kullanabilmeye başladık.

Diyeceğim o ki, bizim için linux her ne kadar çok büyük bir kitle tarafından kullanılıyormuş gibi görünse de, hatta öyle olsa bile... müşteri hizmetlerine bile konuya ehil bir personel koymayı fazla gören bir firma tarafından çıkartılmış bir ürünün linux versiyonunun olmasını beklemek ne kadar verimli olabilir?..

tabii, yanlış anlamayınız lütfen beni. demek istediğim şey, linux versiyonunu da windows versiyonu ile aynı anda çıkarmalarını beklemek ne kadar gerçekçi olabilir anlamında.
yoksa linux versiyonunun da çıkmış olması gerektiğine sonuna kadar katılıyorum iletişim modülü kullanarak bende onlara linux versiyonu için bir mail atacağım.

rutku

hamuul, o zaman bırakalım tepkiyi vermeyelim onlar haberdar olmasın. Bizde uygulamadan mahrum kalalım. En güzeli eposta yollayarak bir istekte bulunmuş oluruz. Misal; teknoloji marketinteki satış elemanı bir şey bilmiyor diye ben ordaki üründen cayamam.

Fazla duygusal olmadan sadece bireysel olarak olarak eposta atalım. Misal aşşağıdaki hazırladığım yazı konuyu kısa ve net olarak açıklayabilir;

Bir TTnet abonesi olarak kurumunuzun, Tivibu adlı uygulamasından faydanlanmak için Linux işletim sistemi için gerekli desteğin verilmesini istiyorum.

Bilgilerinize ...
Hayallerini kodla ...

uKiriş
Mezgeldek

canosayan

ttnet'in sosyal medya destek ekibiğne gönderdim bu konuyu. bakalım buraya da gelecekler mi?
Chmod bizim işimiz.

Tuxie

emin olun bireysel ve sadece rica tarafında kalan isteklerinizi dikkate almazlar.hep beraber bir mail yağmuruna tuttuğumuzda sanırım dikkate alırlar.onların en büyük sorunu müşteri kaybı olur yoksa niye uğraşsınlar.o yüzden mesajınızda  linux sürümü olmadığı için tivibu kullanmıyorum derseniz o zaman bişeyler olucağını düşünüyorum ki ttnet ile zamanında bende çok haşır neşirdim.bu tür konularda taviz vermemeliyiz.her tür hizmetten linux kullanıcılarıda yararlanma hakkına sahiptir.

Ozmo

Alıntı YapSayın ,

Göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederiz, öneri ve düşünceleriniz bizim için önemlidir ve yetkililerimize aktarılacaktır.

Saygılarımızla
aldım cevap

hamuul

@rutku, mesajımı tam olarak okumamışsınız anladığım kadarıyla. ben asla "mail atmayalım, haberleri olmasın, bu ürün çıkmasın, linuxtan haberdar olmadıkları için bizde onları protesto edelim, ttnet kullanmayalım" falan yazmadım.
son satırda bunu net olarak anlattığımı düşünüyorum. sadece bakış açılarını yaşadığım bir olayı örnek vererek anlatmaya çalıştım.

@ozmo, aynı maili bende aldım. harfi harfine aynı.

AguilaNegra

Geçen hafta içinde ben de arandım ve arayan kişiye Linux kullanıcısı olduğumu,Ubuntu ve Pardus işletim sistemlerim olduğunu ve güncel sürümler olduklarını söyledim.
Gereksiz konuşmaları geçersek bana facebook videolarında sorun yok ise seyredersiniz dedi önce,siverlight ın sadece windows için olduğunu mac de bile çalışmadığını aktardım,ayrıca sistemlerinin bir program kurarak bağlandığını ve bunun da bir .exe olduğunu ifade ettim,
sonuç:
mac için sorun var biliyoruz ama linux için bilgim yok araştırayım size dönerim dedi,bekliyorum ben de.

haritsu

Normal şartlarda
http://85.111.3.65 adresinden tarayıcı üzerinden izlenebiliyor. Ancak moonlight tam uyum göstermediği için sıkıntılı bir durumda :)

Shamata

eğer wineyle firefox kurulursa ve o firefoxa windowstaki eklentisi kurulursa belki olur diye düşünüyorum. yinede denemek lazım  :)

scop07

slm arkadaşlar,tivibu ile ilgili gelişmeler nedir,izlenebiliyormu acaba ??? teşekkürler.

SimplyClever

Tivibu ile ilgili bir gelişme yok. Yolladığım mailde bu konudaki sıkıntıdan bahsettim. Onlar da bana şu şekilde bir cevap yazmışlar.

"TİVİBU" hizmetimizden yararlanmak istediğiniz bilgisayarınızın işletim sistemi Macintosh ya da Linux ise,

- Bilgisayarınıza "Parallel Desktop [MAC]" programını yükleyerek hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

- Programın kurulum desteği tarafımızdan gerçekleştirilmemektedir. Bilgisayarcılardan yardım ve destek alabilirsiniz.

Kısacası; 69,99£ vererek programı satın alın sonra da Windows satın alın o şekilde seyredebilirsiniz diyorlar.

visualbasic6458

linux için tivibu çıkana kadar virtual boxta kullanıyorum ben.  ;D

nomercy

web üzerinden de yayın yapıyor artık ama ben gene beceremedim çalıştırmayı linux ve bsd için browserler diyorlar ama hangisiyle denediysem açmadı acaba başarılı olan varmı?

Yiğit Ateş

Alıntı yapılan: nomercy - 19 Eylül 2010 - 03:44:58
web üzerinden de yayın yapıyor artık ama ben gene beceremedim çalıştırmayı linux ve bsd için browserler diyorlar ama hangisiyle denediysem açmadı acaba başarılı olan varmı?
Web üzerinden de olsa Silverlight kullanıldığı için, maalesef hayır.

nomercy

moonlight ile denedim yükleniyor gibi gözüküyor ama dolduktan sonra işlem yapmıyor silverlight yükle dediğin zaman zaten direk moonlight a yönlendiriyor

Yiğit Ateş

Alıntı yapılan: nomercy - 19 Eylül 2010 - 03:54:08
moonlight ile denedim yükleniyor gibi gözüküyor ama dolduktan sonra işlem yapmıyor silverlight yükle dediğin zaman zaten direk moonlight a yönlendiriyor
Şu an tek çözüm yolu sanal makine maalesef. TTNET'e de bol bol sevgilerimi gönderiyorum, ödediğimiz paralar zehir zıkkım olsun.

cannizaro

Moonlight DRM özelliğini desteklemediğinden webtv nin çalışmadığını okumuştum. Eğer DRM özelliği eklenirse çalışacaktır büyük ihtimalle.

problematicall

Bendede aynı sorun var arkadaşlar. ubuntu 10.10 kullanıyorum ve web tv den ulaşamıyorum. tivibunun web sitesi üzerinden login ekranı dahi gelmiyor. moonlight yüklememe rağmen. Virtual box kuruyorum pc ye fakat oda kastırıyor. Buna bi çözüm bulmak lazım.

heartsmagic

@problematicall, çözümün bizlik bir tarafı yok ne yazık ki. Ya DRM kalkacak, ya Moonlight geliştiricileri DRM meselesini çözecek ya da WebTV DRM'siz dağıtacak ne dağıtacaksa.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

plusnettr

Alıntı yapılan: heartsmagic - 30 Kasım 2010 - 01:19:12
@problematicall, çözümün bizlik bir tarafı yok ne yazık ki. Ya DRM kalkacak, ya Moonlight geliştiricileri DRM meselesini çözecek ya da WebTV DRM'siz dağıtacak ne dağıtacaksa.

DRM'yi içeriği korumak amacıyla yüklendikleri için kaldıracaklarını hiç sanmıyorum. Tivibu = Microsoft Windows diyorlar kısacası.
LMDE - Ubuntu 11.04 - Fedora 14

med

program microsfot silverlight kullandığı için linux üzerinde çalışmaması gayet normal , pardus muhabbetine ülkemizde linux'un değeri yükseldiği bu günlerde sikayet ve istek mailleri ile programın flash ile yapılmış bir sürmünün çıkarılabileceğini düsünüyorum.

Tivibu Ttnet Bize Ulaşım zımbırtısı : http://www.ttnet.com.tr/web/386-1744-1-1/tur/destek/destek_-_bize_ulasin/bireysel_musteriler_icin

ovural43

daha önce bi arkadaş yazmıştı .. www.yildiz.tv .. bence bu siteye destek verelim .. kanal sayısını artırsınlar .. 10 gün geçmiş i izleyebiliryorsunuz .. arada bi takılma olsada iyi gözüküyor ..

Gilthanas

Digital Rights Management

Silverlight 2 supports Microsoft PlayReady Digital Rights Management (DRM). This is the DRM solution being used by Netflix's "Watch Instantly" service for streaming movies to PC (Windows-only) and Mac computers.

Status: unsupported

Mono da böyle diyor...

omerismail

bende ancak windowsta seyredebiliorum herkes gibi. bir ara telefon ettiğimde söylemiştim fakat diğer arkadaşlarında dediği gibi telefonda görüştüklerimiz bu konudan habersiz ve bilgileri yok. yalnız yıldız tv ye baktım kanal sayısı az ama iyi çalışıyor. güzel kanallar eklenmesi ile dahada iyi olabilir.
selamlar

syagdiran

TiviBu için TTNet'e gönderdiğim e mai sonucu