[Nasıl] Ubuntu 9.10 xsplash Screen Değiştirme

Başlatan vampire, 15 Şubat 2010 - 16:55:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

vampire

Malumunuz hemen hemen hepimizin xsplash screen ile alakalı ubuntu 9.10 da üzüntülerimiz meydana geldi özelleştirme noktasında eski kıvraklıklar ortadan kayboldu . Bir kaç gündür bu konu üzerine ingilizce kaynaklardan araştırmalar yapıyordum ve çok basit şekilde xsplash screen'ımızı değiştirebileceğimizi öğrendim . Genellikle yabancı kaynaklarda 3. parti programlar aracılığı ile çeşitli yöntemler anlatıla gelmiş fakat ben işi biraz daha ülkemiz insanına münhasır yöntemle hallettim.

Öncelikle xsplash screen'ımızın dizininin chmod ayarlarını değiştiriyoruz .

XSplash Screen Dizinimiz
/usr/share/images/xsplash

Yukarıda belirttiğim dizine girdiğinizde xsplash screen dosyalarımızı göreceksiniz

Normalde Dizinde Hakkımız Bulunmadığından en basit yoldan aşağıdaki komutu konsoldan veriyoruz
chmod 777 /usr/share/images/xsplash

bu komut ile beraber dizinimizde artık her istediğimizi yapabiliyoruz

Dizinimizde bulunan bg_2560x1600.jpg isimli dosya sizlerinde göreceği üzere arkaplan dosyamız bu dosyanın adı aynı kalmak şartı ile kendi seçeceğimiz başka bir resim ile değiştiriyoruz . Benim Kullandığım resim ölçüsü 1280*800 farklı ölçüleri denemedim bu noktada nasıl bir sonuç doğacağını bilemiyorum .

Resmimizi Değiştirdikten sonra gelelim diğer dosyalarımıza
logo_large.png , logo_medium.png , logo_small.png , logo_xtra_large.png

Yukarıda adlarını ve uzantılarını yazdığım dosyalar xsplash screen üzerinde gözüken resimlerimiz . Burada çözemediğim bir nokta neye göre hangi resmi seçtiği idi . Bende tüm resimlerin adları sabit kalmak şartı ile herhangi bir boyutta bir resmi 4 farklı şekilde yukarıda yazdığım isimler ile kayıt ettim . Ardından da başka * bir şey yapmayarak bilgisayarımı yeniden başlattım ve xsplash screen'ımın değiştini gördüm .

Yukarıda anlattığım şekilde işlemleri yaptığınız takdirde sizlerinde xsplash screen'ı değişmiş olacaktır . Umarım Herkesin İşine Yarar ,

Saygılarımla
Ya Herşeyim Ya Hiçim !!!

hitokiri

Eline sağlık ;
chmod yerine
sudo nautilus
ta kullanılabilir. :)
Foruma sormaktan çekinmeseydin keşke :)
Daha önce basit bir denemem olmuştu xsplash le ilgili,
Uğraş meselesi işte :)

vampire

aslında doğru ama vakit işte her yapmak istediğimizi zamanında yapamıyoruz :)
Ya Herşeyim Ya Hiçim !!!

hitokiri

Alıntı yapılan: vampire - 15 Şubat 2010 - 17:35:32
aslında doğru ama vakit işte her yapmak istediğimizi zamanında yapamıyoruz :)
Yapmak istediğmizi yapalımda çok geç kalmış sayılmayız :)

ozelgoktug

İllaki her başlıkta bir sorun cıkacak değil mi arkadaşlar. bu sorun da ben olayım bu başlıkta :)
Arkadaşlar ben değiştirdim sizin dediğiniz gibi de dediklerinizin ayyyynını yaptım kontrol de ettim ancak turuncu renkte geliyor xsplash ım.. yani hiç resim koymayıp sistemin kendi koyduğu renkte turuncu geliyor.

Önerilerinizle aydınlatmanızı sabırsızlıkla bekliyorum :)

hitokiri

Tam olarak ne yaptın anlamadım örnek olarak bunu >>http://www.mediafire.com/?dzmn2nwzzyi
indirip
sudo nautilus /usr/share/images/

içine xsplash klasörünü  taşı(bulunan xsplash klasörünü yedek almayı ihmal etme bu arada )
sudo xsplash
komutuyla önizlemeyi görebilirsin,

ozelgoktug

Teşekkür ederim dediğiniz oldu ancak ben kendim bir resim koymaya çalıştığımda olmuyor. onun için yazmıstım da bu da güzel oldu. teşekkür ederim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Nisan 2010 - 14:26:11

Tamam arkadaşlar o da oldu..
Artık xsplash ı biliyorum sayenizde  :) Pekiiii.....

1- Bilgisayar ilk açılırken sistem seçtiğimiz o siyah ekranın arka planın adı nedir.
2- Sistemi açtıktan sonra ubuntu sembolü çıkıyor ya (xsplash diil ama) o sembolün bulunduğu ekran nedir?
3- Xsplash da arkaplan değil de login menu temasını değiştirmek için açıklayıcı birseyler yazabilirmisiniz. (Forumda herkes kendi problemlerine has şeyler yazmış ve çok karman çorman. Deneyip de oldu dediğiniz bir yol varsa lütfen sade bir şekilde yazarmısınız)
4- Usplash nedir?

Şimdiden çok teşekkürler arkadaşlar...

hitokiri

Alıntı YapTamam arkadaşlar o da oldu..
Artık xsplash ı biliyorum sayenizde  :) Pekiiii.....

1- Bilgisayar ilk açılırken sistem seçtiğimiz o siyah ekranın arka planın adı nedir.
2- Sistemi açtıktan sonra ubuntu sembolü çıkıyor ya (xsplash * değil ama) o sembolün bulunduğu ekran nedir?
3- Xsplash da arkaplan değil de login menu temasını değiştirmek için açıklayıcı birseyler yazabilirmisiniz. (Forumda herkes kendi problemlerine has şeyler yazmış ve çok karman çorman. Deneyip de oldu dediğiniz bir yol varsa lütfen sade bir şekilde yazarmısınız)
4- Usplash nedir?

Şimdiden çok teşekkürler arkadaşlar...
1-grub ekranı burg başlığı var genelde oraya bak ,
2- Usplash >> depoda bazı paketler var usplash diye aratırsan, yine komutla önizleme yapabilirsin
sudo usplash
3-http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/GDM_Oturumunu_D%C3%BCzenlemek >> bunu dedin sanırm,
4-iki deki cevap :)
sorun olursa yeni konu başlatsan daha iyi olur sorunlar bu başlığa ait değil artık :)

ozelgoktug

hitokiri