Ubuntu Türkiye E-Dergisi SUDO 16. Sayı

Başlatan canosayan, 15 Şubat 2010 - 12:46:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

canosayan

Ubuntu Türkiye E-dergisi SUDO'nun onaltıncı sayısı.

İçindekiler;

* Localhost'a Joomla Kurulumu (Ayhan AKTAŞ)
* PHUN - Fizik Simülatörü (Utku DEMİR)
* Bilgisayarlar ve Asosyallik (İbrahim KOZAN)
* Chromium (Yusuf SANSARKAN)
* Mono Projesi (Ayfer KAYA)
* Basic Kit (Murat CEBİR)
* Karikatür (Bekir NALBANTOĞLU)

İndirmek için şu sayfayı kullanabilirsiniz.
Chmod bizim işimiz.

ırmak

Çok güzel bir sayı olmuş, tebrikler.

heartsmagic

Tasarımıyla çıtasını oldukça yükselten SUDO için tüm ekibe teşekkür ederiz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

canosayan

babam kapağın arkaplanını istiyor. ilgililere duyurulur.
Chmod bizim işimiz.

raspacı

Tasarımını çok beğendim. İlk bakışta fizik motoru, mono, chromium, ve karikatür içeriğini okuyacağım ve ilgimi çeken yazılar olarak dikkat çekti. Diğer yazılara ve tüm dergiye emeği geçenlere teşekkür ediyorum.  
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

kuleyni

Gerek içeriğiyle gerek tasarımıyla dolu dolu bir dergi sudo ekibine teşekkür edip kolay gelsin diyorum.

inspector

Bende beğendim. Dergicilerin böyle güzel bir sayı ve tasarım için daha önce neyi beklediklerini merak ediyorum. :) Ellere kollara sağlık.

BayboraKaan

Tasarım bir harika. İbokazan'ın yazısı sanki beni anlattı. Tanışıyor muyuz :D :P

Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Çok güzel bir sayı olmuş.

Yusuff

Tasarımı harika olmuş. Özellikle içindekiler sayfası çok şirin olmuş. Tüm dergi ekibinin, özellikle Ramazan Gürbüz'ün ellerine sağlık.

Başarılarınızın devamını dilerim.
Linux Registered User #493230  Ubuntu User #28068

bekir

sistemin dayattıkları çöpe...
yeni ülke, yeni işletim sistemi.

heartsmagic

Bende iniyor şu an, sıkıntı yok. Eğer doğrudan açmaya çalışıyorsa Firefox vazgeç ondan. Sağ tıklayıp "Farklı kaydet" de.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

bekir

16. sayıyı indirmek için tıklayın diye bir dizin gelmiyor, bu yok yani

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Şubat 2010 - 16:06:25

ns

Yorum ve önerileriniz için bu sayfayı kullanabilirsiniz. 'in altında kutucuğun içinde en üstte

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Şubat 2010 - 16:09:28

sudo 16'ya tıklayacaksın
Madem ki sen bensin, ben de senim, niceye şu senlik benlik...

bekir

ubuntuki lilith

Tasarimdaki büyük farklılık göze çarpıyor, bir solukta okuyacağım. Hazırlayanların, tasarlayanların ellerine kollarına sağlık.

baDibere

By_Mihni

Bütün mesai arkadaşlarımın ellerine sağlık.
Sudo'da yenilikler devam edicektir. Bizi takip etmeye devam edin :P

fortran

Güzel bir tasarım, güzel bir çalışma. Emek veren arkadaşlara selam ve sevgiler.
Özgür yazılım dergisi: eniXma

adolffwangel

elinize kolunuza sağlık, ne güzel bir sayı olmuş.. elbette önceki sayıları da çok sevdim... ama bu iyi olmuş.. daha da iyi olacağına ve örnek teşkil edeceğine eminim.. :)
Format isteme benden, buz gibi soğurum senden.

sema

@AlmaMorena.. Dedim ya ben sana tasarıma bakmaktan dergiyi okuyamam diye :) Çok çoOk güzel olmuş.. Ellerine kollarına sağlık.. Çok teşekkür ederiz..

Sadece tasarım değil ki.. Bütün yazılar harika olmuş.. Ellerinize sağlık taife arkadaşlarım :P Umarım bundan böyle hep bu çizgide devam ederiz.. @By_Mihni ben de takipteyim (e-posta, anladın biliyorum, sustum).

Az kalsın unutuyordum.. O ne şirin penguenmiş öyle :).. Gerçekten çok hoş-muş, yineleyeyim/yenileyeyim..
susema

umutubuntu

Tebrik ederim arkadaşlar.
Herkesin beğenisini kazanan bir çizgi oluşturmuşsunuz, bu doğrultuda başarılarınızın devamını dilerim.

Alquimista

Alıntı yapılan: canosayan - 15 Şubat 2010 - 13:37:38
babam kapağın arkaplanını istiyor. ilgililere duyurulur.

Hocam mesaja ekliyorum arkaplanı. Önümüzdeki SUDO'da zaten bir aksilik olmazsa kapağın nasıl yapıldığını, devamındaki SUDO sayılarında da genel olarak Dergi tasarımı konusunda anlatımlar bulunacak.

Dergimizi beğenmenize çok sevindim, çok teşekkürler şahsım adına da. Dergi tasarımında Scribus ve Inkscape'i ilk defa kullanmamdan dolayı eksikliklerimiz vardı, her zamanda bir önceki sayıdan daha iyi olmaya gayret ederek daha nice güzel dergiler çıkartacak ekibimiz inşallah.

Dergi içerik olarak zaten her zaman olduğu gibi son derecede faydalı ve dolu dolu, bütün Tayfamızın ellerine sağlık. Bir solukta okunacak, çok keyifli bir sayı oldu.

Ekibimiz güçlenerek büyüyerek yoluna devam ediyor, SUDO'da yer almak isteyen tüm arkadaşlarımızı açıkca Dergimize davet ettiğimizi bende bir kez daha belirteyim buradan. By_Mihni hocamın Editör yazısında bahsettiği gibi SUDO sizlerle var olacak, her türlü öneri ve desteğinize talibiz efendim.

@semagkyz; Sudo Penguenimiz gayet şirin, gayet karizmatik, gayet delikanlı; daha sempatik olamazdı yani =D
If you should go skating on the thin ice of modern life, dragging behind you the silent reproach of a million tear-stained eyes, don't be surprised when a c rack in the ice appears under your feet. You slip out of your depth and out of your mind with your fear flowing out behind you as you claw the thin ice.

canosayan

çok güzel gitti bu kapak arkaplanıma.
Chmod bizim işimiz.

sema

Alıntı yapılan: AlmaMorena - 15 Şubat 2010 - 19:45:05
@semagkyz; Sudo Penguenimiz gayet şirin, gayet karizmatik, gayet delikanlı; daha sempatik olamazdı yani =D

Yani.. Aksini mi söyledim? Duymadım, görmedim, bilmiyorum.. Daha şirin olsun diyen biri vardı sanki ama o ben değildim.. Tanımıyorum.. Sevmem de zaten :P
susema

bytan

Tüm emek verenlerin eline sağlık. Kapak ve tasarım için söyleyecek söz bulamıyorum. :)
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST