UBUDSL adsl modem kurulumu

Başlatan Gökhany, 15 Şubat 2010 - 04:51:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gökhany

Benim modemim Aztech dsl206u sanırım modemimi çalıştıran tek yazılımda bu;
Sisteminizin Ubuntu veya Ubuntu tabanlı olması lazım.
Desteklediği Usb Adsl Modemlerin ueagle-atm, speedtch, cxacru, unicorn driverlarının altında çalışması gerekir.

UbuDSL http://sourceforge.net/projects/ubudsl/ adresinden indirip kuruyoruz (Paket Program olduğu için konsolda uğraşmanıza gerek yok)

Modemimizin usb kablosunu çıkarıyoruz.
Sistem / Yönetim / Ubudsl Connection Configuration tıklıyoruz.

next diyoruz

custom settingsi işaretleyip resimdeki gibi ayarları yapıyoruz.  Ben VPI:8 VCI:35 olarak ayarladım. Bende VPI:0 yapınca bağlanmıyordu.

Bu ekran geldiğinde modemin usb kablosunu takıyoruz ve bekliyoruz. Modemi kendiliğinden tanıyacaktır. Finish deyip kurulumu tamamlıyoruz

Bu esnada varsayılan modemi seçmemizi isterse yes diyoruz

Uygulamalar / İnternet / Ubdsl Applet çalıştırıyoruz. Kendisi otomatik internete bağlanacaktır.

Panelden programın ayarlarına ulaşabilirsiniz.

Hepinize mutlu günler.
İşletim sistemlerine ve programlara binlerce dolar ödemeyin.
Kırık yazılımlarla ve antivirüs programlarıyla değerli vaktinizi boşuna harcamayın. 
Ubuntu'yu deneyin. İhtiyacınız olan herşey Ubuntu'da mevcut.
Güvenli ve sorunsuz internetin keyfini çıkarın.

plusnettr

Bilgi için teşekkürler. USB modem kullanan Ubuntu kullanıcılarına ilaç olacak bir konuyu açmışsınız. Gerçi USB üzerinden Ethernet dururken modem kullanmak ne derece performans veriyor orası da biraz kafa karıştırıcı ama :)
LMDE - Ubuntu 11.04 - Fedora 14

heartsmagic

Bir de buradan eline sağlık diyeyim :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Gökhany

Teşekkür ederim.
Sizin çok yardımınız oldu.

Compatible modems : Sagem Fast 800, Sagem Fast 840, Sagem Fast 908, Comtrend ct 350, Comtrend ct 361, US Robotics USR9000 Sureconnect, TELINDUS ND 220 ARESCOM, Elcon 111U, Aztech 206U, Dlink DSL-200i , ARESCOM NDS1060, ECI B-FOCuS 150A II, Aethra Starmodem, Huawei SmartAX MT810 ID, Teledat 300 usb, Zoom 5510B, ASUS AAM6000UG

ueagle-atm ve eagleusb kurmaya gerek yok. Program kendiliğinde modemi tanıyor. Uçbirimde ecel terleri dökmeye gerek yok.

@plusnettr Performans bakımından usb modemde bi sıkıntı yok gayet normal çalışıyor. vindos değil ki bu sorun çıkarsın :)

Benim 1mbit bağlantım var resimdeki gibi 110-112 k görünüyor. Gayet sorunsuz.
Kırık yazılımlarla ve antivirüs programlarıyla değerli vaktinizi boşuna harcamayın. 

erginemr

Gökhany

Teşekkürler @erginemr
Programlarla ilgili ufak bir sıkıntı var.  Primary Dns adresini otomatik olarak sadece opendns den alıyor. Bunu değiştirmenin yöntemini bulamadım. Programın arayüzünde de yok.

erginemr

Alıntı yapılan: Gökhany - 15 Şubat 2010 - 16:50:04
Teşekkürler @erginemr
Programlarla ilgili ufak bir sıkıntı var.  Primary Dns adresini otomatik olarak sadece opendns den alıyor. Bunu değiştirmenin yöntemini bulamadım. Programın arayüzünde de yok.

Program belki de bu değerleri Network Applet içine yazıyordur:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,2806.msg195103.html#msg195103

Gökhany

@erginemr  defalarca değişik yöntemler denedim program açılıp kapanınca dns adresleri eski haline dönüyor.

En sonunda kendimce bi yöntem buldum
Ubudsl uygulamasını kapatıyoruz.
Modemin kablosunu çekiyoruz.
Uçbirim'e
sudo nautilus
yazıyoruz.
Açılan pencerede /usr/share/ubudsl/configs klasörüne giriyoruz. services.xml dosyasını gedit ile açıp sayfanın en altındaki

</address_book> yazan yerin hemen üstüne

<country code="Google" en="Google">
<service name="Google">
         <protocol>pppoe</protocol>
         <vpi>8</vpi>
         <vci>35</vci>
         <dns_server_1>8.8.8.8</dns_server_1>
         <dns_server_2>8.8.8.4</dns_server_2>
</service>
</country>

ekliyoruz ve kaydet deyip çıkıyoruz.

Daha sonra  Sistem / Yönetim / UbuDsl Connection Configuration'a giriyoruz.

Settings bölümünden Country ve Service yazan yerden en altta görünen Google'ı seçiyoruz.

Next deyip, usb kabloyu takıyoruz. Kurulum bitince Ubuntu'yu yeniden başlatıyoruz.

Bilgisayar açıldığında sonuç şöyle olucak

Bunu neden yapıyorum bilmiyorum ama açık kaynak kod demek ki böyle bir şeymiş. Ununtu'yu daha çok sevmeye başladım.

Dil dosyalarını açmayı başarırsam türkçe dil dosyası yapmayı planlıyorum. Olursa paylaşırım :)

heartsmagic

Eh işte, açık kaynak/özgür yazılım dünyası böyle bir şey işte :)

Gökhany

Bu gün sistemi Ubuntu 10.04 LST 'e güncelledim. Fakat program çalışmadı.

Sistem / Yönetim / UbuDsl Connection Configuration'a tıkladığımda sürüm uyuşmazlığı nedeni ile hata veriyordu. Biraz araştırıp şöyle bir çözüm buldum.

Uçbrim'e
sudo gedit /usr/share/ubudsl/configs/system.ini

Açılan pencerenin en üstüne
[Ubuntu_10.04]
package_manager=apt
basic_from_cd=
devel_from_cd=build-essential

Ekleyip kaydediyoruz.

VPI:8 VCI:35 olarak ayarlamayı unutmayalım.

heartsmagic

10.04 güncellemesi için teşekkür ederiz @Gökhany.

nergal

Merhabalar, Aztech 206U usb modem sahibi olarak, bu programı ubuntu 10.10 üzerinde denedim fakat çalıştırmayı başaramadım. Acaba bu program yeni sürümü desteklemiyor mu?

eski sürümlerde ueagle-atm adlı bir programı derleyip, nete girebiliyordum, ama 10.10 da bunu da başaramadım. bahsettiğim programın linki aşağıda, aynı şekilde her şeyi yaptım. "pon ueagle-atm" dediğimde bağlantı için başarılı diyor fakat nete girmiyor.
https://help.ubuntu.com/community/UsbAdslModem/ueagle-atm

USB modemle girmeme yardımcı olabilecek var mı acaba? Şimdiden teşekkürler.

sema

Yanlış anlamadıysam 10.10'da artık yüklemenize gerek yok falan diyor sanırım. linux-firmware paketi içeriyormuş onu, sanırım. Yönetim > Sistem > Ek sürücüler'den bir sürücü var mı bakıp etkinleştirir misiniz onu?
susema

nergal

Yeni bir yükleme yapmadım, 10.10 bünyesinde var diye direk düzenleme yaptım sadece.
sudo usermod -a -G dip <username> ile kendimi dip'e ekledim ve komutla successfully loaded diyor ama bir sonuç alamıyorum. Şimdi dediğiniz yere bakıp dönüyorum hemen.

sema

Aslında bağlantı sağlanmışta bir yerleri pinglemeyi de deneyebiliriz. Olmazsa yukarıda geçen linux-firmware paketi yüklenmeye çalışılabilir.
susema

nergal

Bahsettiğiniz yeri inceledim ama etkin olmayan bir sürücü göremedim. Ping atmayı da denedim, no network connection diyor.

nergal

Tekrardan merhaba. UBU DSL için, 10.10 sürümü Ubuntum'da yukarıda Gökhany arkadaşın 10.04 için yaptığı derlemeyi denemeye çalıştım belki 10.10 için de olur diye.
Konsola "sudo gedit /usr/share/ubudsl/configs/system.ini" yazdığımda böyle bir dosya olmadığını söyledi. /share içinde ubudsl adlı bir klasör yokmuş zaten sonradan baktığımda fark ettim. ueagle-atm'den de hala yanıt alamıyorum. eski sürümlerde bağlanabildiğim halde... Netsiz bir Ubuntum var :)

heartsmagic

Sen ilk iletideki anlatımı takip edip UbuDSL'yi kurmuş muydun?

nergal

.deb paketini indirip kurdum fakat kurulum esnasında siyah ekran verdi bir imleç yanım sönüyordu sadece. sonra tekrar girdiğimde system/administration'da programın kurulmuş olduğunu fark ettim. Üstüne tıkladığımda 10.10 için not supported diyordu.

heartsmagic

Sorun ol olabilir, gerçi bir kere de uçbirimden kur diyeceğim fakat desteklenmiyorsa kurulacağını da sanmıyorum.

nergal

En son "sudo dpkg -i ubudsl_1.0.0.77-7_debian_testing_i386.deb" şeklinde kurmayı deneyince de siyah ekran hatası geliyor. 10.10 yerine, 10.04 mü indirsem dersiniz acaba?

heartsmagic

Siyah ekran geliyor ancak uçbirimde hata iletisi basılmıyor mu?
10.04'ü de deneyebilirsin elbette, en nihayetinde denemeden bilemeyiz ne olacağını. En kötü sürüm uyuşmazlığı olur, kurulmaz belki kurulur çalışmaz.

Not: Yanlış anlamışım ben, uygulamanın 10.04 sürümünü diyorsun sanmıştım. Eğer Ubuntu'dan bahsediyorsan istersen biraz daha bekleyip 11.04 dene. Fakat mesele senin elindeki modemin desteğinin olmayışı olduğu için 11.04 derdine derman olur mu bilemiyorum.

nergal

Evet sayın heartsmagic, 10.04 derken Ubuntu'yu kastetmiştim :) 10.10 desteklemiyorsa, 11.04de de aynı sorunu yaşarım diye düşündüm. En azından 10.04de çalıştığını biliyoruz Gökhany'ın iletisi sayesinde. Şimdilik 10.04 kullanıp, ilerde bir çare bulunursa 11.04 upgrade'i yaparım diye düşünüyorum. Hazır LTS iken denemekte fayda var sanırım, sizce?

Bu arada, eski sürümlerde ueagle-atm kullanabilirken, yeni sürümde neden kullanılmıyor onu da anlamış değilim. Ayarlarda bir hata yapmadığıma eminim...

edit: Bu arada uçbirimde kurulum devam ediyordu %75-80 gibi bir ilerleme vardı çünkü, sonra ordan direk siyah ekrana(imleç) geçti, yeniden başlattım ve orda kurulu gözüktü. Dosyaları yoktu gerçi, tam anlamıyla kurulmadı sanırım.

heartsmagic

Aslında ueagle-atm 10.10 üzerinde çalışıyor diyor herkes.
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1697609

Burada da bir örnek anlatım var bir Sagem modem için. Sende neden çalışmıyor anlamadım açıkçası. O anlatımdaki ilk locate komutu ne döndürüyor sende?

nergal

UbuDSL ile ilgili biraz ilerleme katettim. Şöyle ki, Ubuntu 10.04 yükledim ve biraz inceledikten sonra ubudsl proramının 8.10 için olan sürümünü kurdum. Bu sefer kurulum tam anlamıyla gerçekleşti. Daha sonra yukarıdaki şeklinde 10.04 olarak system.ini'yi editledim. Kurulum sonuna kadar her şey normaldi. Bu seferde modem bağlanmaya çalışıp bağlanamadı. resolv.conf'a girip farklı dnsler verdim ama yine olmadı. 2 adet görüntü aldım, inceleyip fikir verebilirseniz sevinirim.

http://i1104.hizliresim.com/2011/4/11/1627.jpg

http://i1104.hizliresim.com/2011/4/11/1630.jpg