Arch Linux Türkiye topluluğu forumuna kavuştu!

Başlatan fadike, 14 Şubat 2010 - 12:13:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fadike

Sonunda beklenen oldu ve fazla ısrarlara dayanamayan Arch Linux Türkiye Topluluğu forumuna kavuştu. Bilenler anımsayacaktır geçen sene düzenlenen ankette yer verilmişti bu konuya ve topluluğun IRC kanalında da bayağı sözü edilmişti.

E-posta listesindede sonuca erdirilen forum tartışması güzel ve sade. Umarım belirli bir kullanıcı kitlesi olduğuna inandığım Arch Linux'un Türkiye forumu diğer forumlarda yaşanan kirliliklere yolunu uğratmaz.

bir GNU/Linux dağıtımının arkasındaki en güçlu unsun geliştiricilerden ziyade kullanıcılar ve oluşturdukları zeminlerdir: e-posta listesi, Viki, IRC kanalı, günceler (blog) ve forumlar. Özellikle de forumların yeri daha önemli. Çünkü adete arşiv görevi gören bu yapılanmalarda bilgilerin sınıflanması ve erişimi daha hızlı ve kolay. Bazen gerçekten de e-posta listelerini ve IRC kayıtlarını bir konuya ereşmek için taramak zaman kaybedici olabilmekte iken forumlarda başlıklar arası dolanmak bu sorunu çözüyor.

Arch Linux Türkiye topluluğunun forumu özü gibi sade, hafif, hızlı ve bilenlerden oluşan bir forum olarak kısa zamanda diğer kardeş dağıtım forumlarından sıyrılarak kendini gösterecektir. Bu hem Arch Linux'un tanınmasına hem de meraklı ama cesareti olmayan kullanıcıların cesaretlenmesini sağlayacaktır.

Foruma ulaşmak isteyenler için: http://bbs.archlinux.org.tr/index.php

Yolunumuz açık olsun diyorum. Atılan bu adım ile bir eksikliğimizin kapatıldığına inanıyorum.
"Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz." Uğur MUMCU
"Hepimiz özgür yazılımın sendikalı emekçileriyiz." Fadike
http://fadike.org
http://pedalsorler DELL Vostro 5470 i5 4. nesil Ubuntu ön yüklü

özgürubuntu

Çok sevindirici bir haber, kutluyorum :) Arch Linux'a her zaman biraz çekinerek bakmıştım, bunda bir forumunun olmaması da etkiliydi sanırım. :) En kısa zamanda Arch denemek isterim.. Yolunuz açık olsun

agritux

sema

Hayırlı olsun.. Güzel haber.. Yolunuz açık olsun...
susema

By_Mihni

Hayırlı uğurlu olsun türkiyeden açık kaynağa ve linux'a son sürat destek devam etmekte.

Felâsife

.."Arch'er olmak kolay değildir, olduktan sonrada Linux kullanmak zor değildir".. dedik ve duyurumuzu da yaptık. :D
Arch'erlere başarılar dilerim, hayırlı olsun.
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

Göktürk

anakart:asus intel p8h61-mlx rev 3.0
işlemci:intel pentium g620 2.60 ghz x2
ram:kingston 4gb ddr3 1333 mhz 2 adet
ekran kartı:asus ati radeon hd 6670 1 gb ddr3 Hdd: Western Dijital 750 gb 64 cache 1 adet Sata2 Western Dijital 250 gb Sata2 Seagate 500 gb sata3 16 cache  Mac os x Lion 10.7.4 tr X64 Apple Fan Hackintosh xd :)

coni

Çok güzel bir haber. Ne kadar fazla koldan tanıtım olursa o kadar fazla insana linux u duyurabiliriz

Yiğit Ateş

GNUbuntu

Önce Saygı...

Sherlock Holmes

Forum gayet sade & güzel,
böyle kalmasını dilerim.

utdmr

En çok eksikliğini duyduklarımdan biriydi, iyi bir seçim bana göre.
Kişisel Blogum: Çoğunlukla Zararsız - cogunluklazararsiz.org
--
Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -and a lot of courage- to move in the opposite direction.

kernel

Arch linux topluluğu, şimdi hakettiği desteği alabilir.
Dünyada herkese yeticek kadar kaynak var. Ama açgözlüleri doyurucak kadar kaynak yok..

inspector

zeitgeist

Alıntı yapılan: ğnome - 14 Şubat 2010 - 18:02:08
Forum gayet sade & güzel,
böyle kalmasını dilerim.

Katılıyorum.

Arch kullanıcılarına ve Arch kullanmak isteyenlere bu forumun çok faydası olacaktır. Yolunuz açık olsun.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

heartsmagic

Arch kullanıcılarının eksikliğini hissettikleri bir olaydı forum. Hayırlı olsun diyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

neneki

forum kapanmış heralde. aslında çok iyi fikir :/

Contempt

Archlinux.org.tr Adresi kapanalı çok oldu. Lakin http://www.archtr.com adreside yeni kurulan bir destek forumudur.
Herşeye Rağmen...

neneki

@Contempt;
bu çok iyi oldu arkadaşım. google aramalrda baya arkada galiba bu forum. Farkedilmemesi çok kötü olur. Yazık olur.

Contempt

Daha 1 aylık mazisi var ve kullanıcı sayısı malesef 40 bile ulaşamadı :(  Ama umut ediyorum zamanla daha aktif hale gelecektir.
Herşeye Rağmen...

neneki

@Contempt ; üye sayılarına +1 eklendi şimdiden ... Forumun gelişmesi için elimden geleni yaparım bende.. Anladığım kadarıyla duyurulması gerekiyor.. Az biraz reklam :)

Contempt

@Neneki teşekkürler. Evet biraz reklama ihtiyacı var ve ben elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum.
Herşeye Rağmen...

insan

6ng4n

Hayırlı olsun bol bol yararlanacağım :D
Düzenleme:Ama yararlanamadım çünkü sitede teknik aksaklıklar söz konusu sanırım.

if

Az önce denedim @6ng4n, bir aksaklıkla karşılaşmadım. Adres şu: http://archtr.com/