Web suncusu için IP yönlendirme

Başlatan Tuxie, 10 Şubat 2010 - 16:50:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tuxie

arkadaşlar  web programlama ve mysql veritabanı ile ilgileniyorum.bir sorunla karşılaştım. pc'ye apache kurup denemeler yapıyorum. ıp adresi olarak modemin atadığı bir ıp var modem sürekli o ıp yi veriyor bunu yazdığımda bağlanıyorum fakat dışarıdan ıss alınan ıp yazıldığında modem arayüzü çıkıyor.ayrıca farklı ağda modemin verdiği ıp yazınca hiç* bir şey çıkmıyor.ne yapmam gerek port açmalımıyım yada nasıl açarım ???

garafatma

"SSH" yüklemeli ve sunucunun aldığı IP adresine, modemden 22 numaralı, yani SSH'ın kullandığı portu yönlendirmelisin. Bundan sonra ISS'den aldığın IP'yi herhangi bir yerde yazıp sonuna "1.1.1.1:22" şeklinde giriş yaparsan direk ssh üzerinden sunucuna erişebilirsin.
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

canosayan

daha çok sanki modemden 80 portunu bilgisayarınıza yönlendirerek sorunu çözersiniz gibi
Chmod bizim işimiz.

da_silva

modemin erişim portunu unutmayacağın bir portla değiştir. apacheni bırkalama 80 dinlesin. İyi bir modemin varsa ve 80 portun cok şişiyorsa modemden port aktarımıda yapabilirsin. Değişik portlardan farklı hizmet yolları oluşturacaksanız kendi ipniz için DMZ aktif olması şiddetle tavsiye ediilir. Şayet 2 işletim sistemi kullanıyorsanız fake mac kullanarak farklı ip alabilirsiniz.

Tuxie

modemim pikatel airmax a101 şimdi mesela ben dışardaki başka bir bilgisayrdan ıp adresini yazdığımda modem arayüzü değil web sunucu dizini gelsin istiyorum ddns ile ıp değişikliklerini ayarlıyorum.80.portu sabit ıp yemi yönlendirmem gerekiyor?

coni

80 portunu senin sunucunun local ip sine yönlendirmen gerekiyor

heartsmagic

Alıntı yapılan: Tuxie - 10 Şubat 2010 - 22:02:24
modemim pikatel airmax a101 şimdi mesela ben dışardaki başka bir bilgisayrdan ıp adresini yazdığımda modem arayüzü değil web sunucu dizini gelsin istiyorum ddns ile ıp değişikliklerini ayarlıyorum.80.portu sabit ıp yemi yönlendirmem gerekiyor?

Ayrıca aklında bulunsun bu yönlendirme işini yaptıktan sonra kendi IP adresini kendin kontrol etme. Zira yine aynı şeyi görürsün. Başka birine kontrol ettir, tüneller de iş görebilir tabii. Bu işin de çözümü var ama modemin desteklemesi gerekmekte.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

canosayan

Alıntı yapılan: heartsmagic - 11 Şubat 2010 - 11:43:07
Alıntı yapılan: Tuxie - 10 Şubat 2010 - 22:02:24

Ayrıca aklında bulunsun bu yönlendirme işini yaptıktan sonra kendi IP adresini kendin kontrol etme. Zira yine aynı şeyi görürsün. Başka birine kontrol ettir, tüneller de iş görebilir tabii. Bu işin de çözümü var ama modemin desteklemesi gerekmekte.

modemin nasıl bir destek sunması lazım. bak bunu ben bilmiyordum
Chmod bizim işimiz.

heartsmagic

DMZ olur demişler bu işi için, yukarıda da @da_silva işaret etmiş bunu denemedim. Benim ulaştığım yapılandırma NAT ile ilgili bir destekle ilgiliydi fakat şu an nereden ulaştığımı hatırlayamıyorum.

canosayan

Alıntı yapılan: heartsmagic - 11 Şubat 2010 - 14:03:25
DMZ olur demişler bu işi için, yukarıda da @da_silva işaret etmiş bunu denemedim. Benim ulaştığım yapılandırma NAT ile ilgili bir destekle ilgiliydi fakat şu an nereden ulaştığımı hatırlayamıyorum.

dmz yi denemişti ama farketmediğini hatırlıyorum.
Chmod bizim işimiz.

heartsmagic

Onun bir ismi vardı işte, NAT ... Tam hatırlayamıyorum şu anda, ancak modemde desteğin olması gerektiğini iyi biliyorum. Gerçi bu iş hosts dosyasıla halledilemez mi diye kendi kendime düşünmeye de başlamadım değil.

posted

bazı modemlerde bu sorun var, DMZ yapmak gerekir ama airties rt 210 gibi eski modem bu işi yaparken sonraki modemler yapamıyor.

modeme gelen 80 isteklerini iç sunucuya verince de modem arayüzüne erişemiyorsun sanırım.

eğer modemde firewall kısmında dmz varsa ordan yönlendirme işlemini ilgili sunucuya yapıver, olmadı mı, o halde şunu yapmalısın,

apache'ye 80 degilde 1980 i dinlet.. test için 85.xxx.xxx.xxx:1980 gibi yazdıgında apacheye ulasıp ulasmadıgını test ediver.. oluyorsa modeme gelen 80 isteklerini sanal sunucu ile 1980'e aktarıver, ama localden :1980 e devam :)

Tuxie

:(arkadaşlar modemde port açtım ama iç port dış port diyor ikisinede 80 yazınca web 8080 portunu dinleyecek diyor anlamadım ayrıca dyndns adresinden alan adı aldım ve ddclient kurdum şimdi ddclient te acaba ıp kontrol etmesi için
ayar yapmam gereklimidr?birde tunnel sayesinde dinamik ıp yazıyorum yine bişey bulmuyor.napmam lazım özellikle bu konuda kafam çok karıştı. ???

heartsmagic

Açıkçası benim de kafam kartıştı :)
Şu an son durum nedir? Modemde 80 portu için yönlendirme yapınca ne oldu?