/var/www dizinine kopyalama yapamıyorum

Başlatan bote2003, 10 Şubat 2010 - 14:46:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bote2003

Selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım .... Yabancılık zordur sıkıntım olursa size başvuracağım... yardımcı olursanız sevinirim.......

Web sitesi geliştirme işlerimi ubuntuda yapacağım....
sorum : Apanche kurdum... var/www nin altıda dosya kopyalayamıyoru.... yapıştır o klasörde pasif sanki izin vermiyor..... nasıl hallederim...

birde hardisklere ilk erişimlerde şifre yi soruyor bu şifre sormayı nasıl kaldırırım.... kolay gelsin....

ironic

Tuxie

:)hoşgeldin aramıza o şifreyi sanırsam kaldıramazsın . bazı klasörlere girip değişiklik yapmak için root olmalısın,bunuda uçbirimde  sudo passwd root yazarak yeni bir root şifresi oluştur yada direk kullanıcı şifrenle uçbirimde sudo nautilus yazarak klasörlere yazma izni alabilirsin.kolay gelsin..

hitokiri

Alıntı yapılan: bote2003 - 10 Şubat 2010 - 14:46:04
birde hardisklere ilk erişimlerde şifre yi soruyor bu şifre sormayı nasıl kaldırırım.... kolay gelsin....
,

sudo apt-get install ntfs-config

Yanlış anlamadıysam açılışta yedek gibi disk bölümlerinin şifre sormadan açılmasını istiyorsun , eğer dediğim gibiyse programı kurup bunu yapabilirsin.

bytan

@hitokiri, bahsettiğin yazılım aracılığıyla /var/www gibi dizinler altında aynı etki sağlanamıyor.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

hitokiri

Alıntı yapılan: bytan - 10 Şubat 2010 - 20:15:40
@hitokiri, bahsettiğin yazılım aracılığıyla /var/www gibi dizinler altında aynı etki sağlanamıyor.
Yanlış anlamış olabilirim sadece tahmin  :)  Benim konum değil , yanlış yere kaçmış mesaj  üstadım :)

heartsmagic

Alıntı yapılan: Tuxie - 10 Şubat 2010 - 16:38:50
:)hoşgeldin aramıza o şifreyi sanırsam kaldıramazsın . bazı klasörlere girip değişiklik yapmak için root olmalısın,bunuda uçbirimde  sudo passwd root yazarak yeni bir root şifresi oluştur yada direk kullanıcı şifrenle uçbirimde sudo nautilus yazarak klasörlere yazma izni alabilirsin.kolay gelsin..

root olmaya gerek yok, parola atamaya da gerek yok. @ironic'in işaret ettiği bağlantıda çözüm mevcut:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,15512.0.html

Aslında @hitokiri yanlış anlamış ancak ikinci soru için doğru cevabı vermiş :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

canosayan

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php5/Apache_Kurulumu_ve_Kullan%C4%B1m%C4%B1 uğraşmaya ne gerek. şu sayfadaki sanal sunucular kısmı ile www klasörünü istediğiniz bir yerden kullanabilirsiniz. mesela benimki kullanıcı dizinimde.
Chmod bizim işimiz.

plusnettr

Benzer bir örnek ile userdir modülü de kurularak http://ipadresi/~kullaniciadi şeklinde de giriş yapılabilir burada kullanıcı adının olduğu klasörün içinde bir public_html klasörünün oluşturulması gerekiyor tüm betikler artık bu dizin üzerinden çağrılabilir parola gereksinimi olmadan bu dizine kopyalanabilir çalıştırılabilir..
LMDE - Ubuntu 11.04 - Fedora 14