Hangi "Anında Mesajlaşma" programını kullanıyorsunuz?

Başlatan heartsmagic, 06 Haziran 2008 - 00:19:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hangi "Anında Mesajlaşma" programını kullanıyorsunuz?

Pidgin
Amsn
Kopete
Mercury
Licq
Kmess
Diğer
Bitlbee
Empathy
Galaxium Messenger
Psi
Ekiga
Sip-Communicator

XRumer

arkadaşlar pidgin'de konuşmaya üçüncü bir kişiyi nasıl davet edebilirim bulamadım da ben...

foma

Alıntı yapılan: XRumer - 05 Nisan 2009 - 00:36:07
arkadaşlar pidgin'de konuşmaya üçüncü bir kişiyi nasıl davet edebilirim bulamadım da ben...
Konuştuğun kişinin pencerinde yazışma- daha fazla yolunu izleyerek sanırım. Denemedim.
Nükleer ile yaşamaya hazır mısın? Çözümsüz atıklara, kazalara, senden gizlenecek olan radyoaktif sızıntılara hazır mısın?
http://nukleer.greenpeace.org/?page=petition

XRumer

daha fazla seçeneğinde davet etmek diye bir şey yok
bazen daha fazla seçeneğinin üstünde davet et seçeneği çıkıyor ama pasif olarak

foma

Alıntı yapılan: XRumer - 09 Nisan 2009 - 23:02:49
daha fazla seçeneğinde davet etmek diye bir şey yok
bazen daha fazla seçeneğinin üstünde davet et seçeneği çıkıyor ama pasif olarak
daha fazla- kişiyle sohbete başla yolunu tıkla. Yeni sekme açılacak. Sonra aynı yolu takip ederken "davet et" bağlantısını göreceksin.
Nükleer ile yaşamaya hazır mısın? Çözümsüz atıklara, kazalara, senden gizlenecek olan radyoaktif sızıntılara hazır mısın?
http://nukleer.greenpeace.org/?page=petition

XRumer

tamam teşekkür ederim işe yaradı.

bu arada takıldığım başka şeyler de var: emesene de dosya transfer ederken konuşma penceresi sık sık donuyor.

amsn de kendimi çevrimdışı gösterirken kimseye ileti gönderemiyorum, bunlar olmasa onlar da harika yazılımlar.

NuCLeuS

2 Oy verebilme imkanımız olsaydı Emesene ve Pidgin derdim..Pidgin'i genellikle yahoo için kullanıyorum..Amsn'de kurulu ama pek ısınamadım..Emesene'ye webcam desteği gelince Amsn'i pc'den kaldıracam...

ScaryMan

Windows Live Messenger'a benzerlik açısından değerlendirirsek hangisi sizce en yakın tasarım?

haritsu

sabian

Alıntı yapılan: ScaryMan - 21 Nisan 2009 - 00:45:40
Windows Live Messenger'a benzerlik açısından değerlendirirsek hangisi sizce en yakın tasarım?

gerekli skinleri indirip kurarsan Amsn en yakın olanı. Diğerleri genel olarak sistem temasıyla entegre temalar kullanıyor ama içlerinde tam olarak özelleştirebileceğin aMSN'dir. Ben hepsini bi arada kullanıyorum :D dosya transferi yapacağım zaman (bilmiyorum nedendir ama PİDGİN'de çok daha hızlı oluyor) Pidgin'i tercih ediyorum, görsellik açısından son bulduğum bi tema'dan dolayı Kopete'yi kullanıyorum, müzik eklentisinde sıkıntı çıkarmadığı için Amsn, emesene ve pidgin favorilerim, kopete maalesef bu özellikten yoksun sayılır. emesene de sade arayüzü sayesinde tercihim, ne aMSN gibi msn'ye benzeme şansı var -ki bizim gibi linuxseverler için bu önemli aslında, ne kadar windows görüntüsünden uzaklaşırsa ona alışmamız o kadar hızlı olacaktır- ne kopete gibi özellik darlığı çekiyor. Kamera olayı var mı bilmiyorum emesene'de, aMSN'de var ama onu biliyorum. Ama kullanmadığım için benim için sıkıntı değil.

dediğim gibi, eğer sadece dosya transferi ve yazışmak istersem "pidgin", eğer görsellik ve kamera istiyorsam "aMSN", eğer kde yazılımı kullanmak istersem "Kopete"  , eğer sade görünüşlü ve pidgin'e göre daha fazla kişiselleştirebileceğim bişey istiyorsam o zaman da "emesene" kullanıyorum. bu arada kopete windows messenger winkslerini (küçük flaş animasyon) desteklemiyor. bu destek gözlemlerime göre aMSN ve emesene'de sıkıntısız kullanılabiliyor. Pidgin'de de yok. bir de e-posta gelen kutusu bağlantısı var o da kopete hariç hepsinde var. onda da varsa ben bilmiyorum çünkü hiç karşılaşmadım. ama bu destek te yine aMSN ve emesene tarafından sağlanıyor ve sıkıntısız çalışmakta.

Şu halde benim favorileri eklentilerinden ötürü aMSN ve emesene, ikisini de tavsiye ederim. Kullanma tercihi size kalmış tabi. :D
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

sabian

Alıntı yapılan: haritsu - 21 Nisan 2009 - 00:47:04
Artık finch kullanıyorum.

onu nasıl kullanıyoruz kardeş :D bi de onu deneyeyim...  synaptic'den kurdum ama internet seçenekleri arasında o yok, ekle-kaldırda da gözükmüyor. nereye kaçtı kim bilir.
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

ScaryMan

Alıntı yapılan: dewrim2 - 12 Mayıs 2009 - 02:37:00
Alıntı yapılan: ScaryMan - 21 Nisan 2009 - 00:45:40

gerekli skinleri indirip kurarsan Amsn en yakın olanı. Diğerleri genel olarak sistem temasıyla entegre temalar kullanıyor ama içlerinde tam olarak özelleştirebileceğin aMSN'dir. Ben hepsini bi arada kullanıyorum :D dosya transferi yapacağım zaman (bilmiyorum nedendir ama PİDGİN'de çok daha hızlı oluyor) Pidgin'i tercih ediyorum, görsellik açısından son bulduğum bi tema'dan dolayı Kopete'yi kullanıyorum, müzik eklentisinde sıkıntı çıkarmadığı için Amsn, emesene ve pidgin favorilerim, kopete maalesef bu özellikten yoksun sayılır. emesene de sade arayüzü sayesinde tercihim, ne aMSN gibi msn'ye benzeme şansı var -ki bizim gibi linuxseverler için bu önemli aslında, ne kadar windows görüntüsünden uzaklaşırsa ona alışmamız o kadar hızlı olacaktır- ne kopete gibi özellik darlığı çekiyor. Kamera olayı var mı bilmiyorum emesene'de, aMSN'de var ama onu biliyorum. Ama kullanmadığım için benim için sıkıntı değil.

dediğim gibi, eğer sadece dosya transferi ve yazışmak istersem "pidgin", eğer görsellik ve kamera istiyorsam "aMSN", eğer kde yazılımı kullanmak istersem "Kopete"  , eğer sade görünüşlü ve pidgin'e göre daha fazla kişiselleştirebileceğim bişey istiyorsam o zaman da "emesene" kullanıyorum. bu arada kopete windows messenger winkslerini (küçük flaş animasyon) desteklemiyor. bu destek gözlemlerime göre aMSN ve emesene'de sıkıntısız kullanılabiliyor. Pidgin'de de yok. bir de e-posta gelen kutusu bağlantısı var o da kopete hariç hepsinde var. onda da varsa ben bilmiyorum çünkü hiç karşılaşmadım. ama bu destek te yine aMSN ve emesene tarafından sağlanıyor ve sıkıntısız çalışmakta.

Şu halde benim favorileri eklentilerinden ötürü aMSN ve emesene, ikisini de tavsiye ederim. Kullanma tercihi size kalmış tabi. :D

aMSN'yi hiç kullanmadım fakat Emesene kullanıyorum şu an için. Arayüzü cidden WLM'ye yakın ve eklenti ekleme seçeneği bol. Ancak ne hikmettir bilinmez Ubuntu'da kullandığım iki anlık mesajlaşma yazılımında da (Pidgin ve Emesene) dosya transferi yapamıyorum. Karşı taraf yolladığınız söylüyor ama bana bir türlü istek gelmiyor. Kamera kullanan birisi olmadığım için o özelliği pek arar değilim Ubuntu yazılımlarında. :)

yvz

Nedense tasarım konusunun alışkanlıktan ileri gelen bir saplantı olduğunu düşünüyorum. Geçen yıl Pidgin'i ilk açtığımda o kadar kötü gelmişti ki tasarımı, daha programı kullanmadan kötü önyargılar oluşmuştu bende. Uzun süre amsn kullandım o yüzden. Ne zaman amsn farklı hesaplarla vs. sorunlar çıkarmaya başladı, Pidgin'e geçtim. Sonra  da pişman oldum, neden en baştan beri bunu kullanmamışım diye. Belki de çözüm Pidgin'in arayüzünü daha parlak, ışıltılı yapmak bilemiyorum ama WLM'dan gelip Pidgin'i kullanmadan kenara iten bir hayli çok kişi var. Çok kullanılan Emesene ve aMsn'in logolarının WLM'ın benzeri (taklidi demek istemiyorum) olması da Linux dünyasında bile Windows'a Linux'dan daha fazla güvenildiğini gösteriyor bana kalırsa. Gerçi bunun sebebi yeni kullanıcıları alışkanlıklarından vazgeçmek zorunda bırakmadan Linux'a çekmek de olabilir ama nedense bu, yani Windows taklitçiliği, bana çok doğru gelmiyor. Çok daha üst seviyede alternatifler üretilebiliyorken üstelik.

Tabii ben aMsn'de olup Pidgin'de olmayan bir şeyi hiç kullanma ihtiyacı duymamış ve o yüzden yanlış yargılıyor da olabilirim şimdi :)

cafenetland

amsn haricindekilerin hicbiri benim isteklerimi yerine getirmedigi icin kesinlikle AMNS diyorum.

Osman Üngür

Önceden Pidgin,
Daha sonra kişi listelerimi birbirine geçirdiğini farkedince emesene'ye geçtim
Sanırım aynı hesabı hem adium (mac) hem'de msn messeger'da açıyor olmamdan kaynaklanıyor

xwes

Alıntı yapılan: yvz - 12 Mayıs 2009 - 15:23:17
....Çok kullanılan Emesene ve aMsn'in logolarının WLM'ın benzeri (taklidi demek istemiyorum) olması da Linux dünyasında bile Windows'a Linux'dan daha fazla güvenildiğini gösteriyor bana kalırsa. Gerçi bunun sebebi yeni kullanıcıları alışkanlıklarından vazgeçmek zorunda bırakmadan Linux'a çekmek de olabilir ama nedense bu, yani Windows taklitçiliği, bana çok doğru gelmiyor. Çok daha üst seviyede alternatifler üretilebiliyorken üstelik....

Firefox internet explorera benzemeye çalişirsa ya da GIMP photoshopa ozenirse sizin gibi duşunurum ancak amsn emesene gibi programlar sonuçta WLM'nin alternatifi olmaktan ziyade zaten taklidi. Zaten bu kanal, bu platform windowsa ait bir şey ve linux surumu çikarmadigina bakilirsa linux uzerinden erişilmesini de pek istemiyor. Dolayisiyla program geliştiricilerinin bu programlari yazarken yapmak istedikleri şey kanimca WLM'nin (resmi olmayan) linux surumunu yapmak. Ek ozellik barindirirsa ne ala ancak temel olarak yapilmaya çalişilan şey WLM ortamini ve tum ozelliklerini linux'a aktarmak. Bu nedenle ne kadar benzerse o kadar iyidir. Çunku bu programlar kullaniciya, ozellikle de yeni kullaniciya "seni ulaşmak istedigin kişiye sesli, yazili ve goruntulu olarak ulaştiracagim"i vadetmiyor "seni WLM platformu uzerinden istedigin winzort kullanicisina ulaştiracagim" diyor. Eger bu programlarin temel amaci iki kullanici arasinda -bir şekilde- iletişimi saglamak olsaydi, o zaman skype gibi ekiga gibi kendisine ait kanallari olurdu ve istedikleri ozgun gorunume sahip olabilirlerdi.

yvz

Alıntı yapılan: xwes - 12 Mayıs 2009 - 16:17:48
Alıntı yapılan: yvz - 12 Mayıs 2009 - 15:23:17
....Çok kullanılan Emesene ve aMsn'in logolarının WLM'ın benzeri (taklidi demek istemiyorum) olması da Linux dünyasında bile Windows'a Linux'dan daha fazla güvenildiğini gösteriyor bana kalırsa. Gerçi bunun sebebi yeni kullanıcıları alışkanlıklarından vazgeçmek zorunda bırakmadan Linux'a çekmek de olabilir ama nedense bu, yani Windows taklitçiliği, bana çok doğru gelmiyor. Çok daha üst seviyede alternatifler üretilebiliyorken üstelik....

Firefox internet explorera benzemeye çalişirsa ya da GIMP photoshopa ozenirse sizin gibi duşunurum ancak amsn emesene gibi programlar sonuçta WLM'nin alternatifi olmaktan ziyade zaten taklidi. Zaten bu kanal, bu platform windowsa ait bir şey ve linux surumu çikarmadigina bakilirsa linux uzerinden erişilmesini de pek istemiyor. Dolayisiyla program geliştiricilerinin bu programlari yazarken yapmak istedikleri şey kanimca WLM'nin (resmi olmayan) linux surumunu yapmak. Ek ozellik barindirirsa ne ala ancak temel olarak yapilmaya çalişilan şey WLM ortamini ve tum ozelliklerini linux'a aktarmak. Bu nedenle ne kadar benzerse o kadar iyidir. Çunku bu programlar kullaniciya, ozellikle de yeni kullaniciya "seni ulaşmak istedigin kişiye sesli, yazili ve goruntulu olarak ulaştiracagim"i vadetmiyor "seni WLM platformu uzerinden istedigin winzort kullanicisina ulaştiracagim" diyor. Eger bu programlarin temel amaci iki kullanici arasinda -bir şekilde- iletişimi saglamak olsaydi, o zaman skype gibi ekiga gibi kendisine ait kanallari olurdu ve istedikleri ozgun gorunume sahip olabilirlerdi.

Haklısınız tabii, orası öyle. Ama ben hâlâ özgür duruşun tabiri caizse "çakma" görünmesinden rahatsız oluyorum.

Bu arada benimkisi sadece "Neden Pidgin güvercin, Kopete konuşma balonu da aMsn bozunuma uğramış WLM logosu acaba?" diye düşünürken aklıma gelen bazı fikirlerin gayriciddi biçimde ifadesiydi. Yoksa aMsn ya da emesene kullanıcıları ya da geliştiricileriyle bir alıp veremediğim yok yanlış anlaşılmasın :)

Osman Üngür

Beni'de AMSN'den iten sebep o oldu. Aslında sizi listesinden silenleri göstermesi gibi güzellikleri var ama çakma WLM gibi duruyor adeta. Çok itici bir arayüzü var. Tabi herkesin fikri düşüncesi farklıdır.

delphinone

Yusuff

Linux Registered User #493230  Ubuntu User #28068

XRumer

kopete çok karmaşık geldi bana hem kamerayı kafasına göre tanıyor.
amsn de çevrimdışı ileti sorunu vardı her ne kadar svn ile bu sorun halledilse de bezdiriyor adamı
bu ikisinin dışında kamera desteği olanı yok mu?

haliltnz

...

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

xwes

Neden kimse skype kullanmıyor acaba? Sesli ve görüntülü konuşma desteği kusursuz. Türkiyede kullanıcısı msn kadar yaygın değil ancak ben skype geçtikten sonra en sevdiğim arkadaşlarım da hesap aldılar sorun kalmadı. Tavsiye ederim.

aynshtein

Alıntı yapılan: heartsmagic - 26 Ağustos 2009 - 04:14:43
Listeye Emptahy eklendi.

Emphaty henüz diğerleri kadar cazip gelmiyor bana. Deneyen oldu mu?
Linux: Bilgisayarını bilgi saymaktan başka işlerde kullanmak isteyenler için...
Günlük: http://www.multimeyda.com/