Hangi "Anında Mesajlaşma" programını kullanıyorsunuz?

Başlatan heartsmagic, 06 Haziran 2008 - 00:19:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hangi "Anında Mesajlaşma" programını kullanıyorsunuz?

Pidgin
Amsn
Kopete
Mercury
Licq
Kmess
Diğer
Bitlbee
Empathy
Galaxium Messenger
Psi
Ekiga
Sip-Communicator

fallenangel

emesene harika kesinlikle tavsiye ederim pidgin'e çok benziyor aynı rahatlık ve sadelik.
ben bir arch linux özürlüsüyüm lütfen üstüme gelmeyin :(

xwes

iyi gunler,
ilk defa mercury kurdum. Gerçekten çok guzel bir programa benziyor. Fakat mercury ile ilgili iki sorunum var;
birinisi: Programi sadece terminalden çaliştirabiliyorum. Kendisi kisayol olusturmadi.
ikincisi; Offline olarak mesaj gonderemedim, girişte MSN13 unstable ile girdim ama yine de olmadi:(

Xenophobia

Bende kmess kullanıyorum iki gündür acayip de hoşuma gitti. Kmess'e oy vermedim çünkü bende o zaman Amsn kullanıyordum.

Düzeltme: Ubuntu'ya geçince tamamen Pidgin'e döndüm ve Pidgin kullanıyorum.

xwes

Alıntı yapılan: xwes - 08 Eylül 2008 - 21:47:24
iyi gunler,
ilk defa mercury kurdum. Gerçekten çok guzel bir programa benziyor. Fakat mercury ile ilgili iki sorunum var;
birinisi: Programi sadece terminalden çaliştirabiliyorum. Kendisi kisayol olusturmadi.
ikincisi; Offline olarak mesaj gonderemedim, girişte MSN13 unstable ile girdim ama yine de olmadi:(

iki dakika sonra sorunumu cozdum; Mercurynin kendi sitesinde ubuntu icin iki secenek var. Birinncisindeki direkt .deb paketini indirditiyor, digeri ise depo eklettiriyor. Ikinisi kullaninca hem uygulamalar bolumune linki eklendi, hem de offline mesaj yazamama sorunu cozuldu.

heartsmagic

@xwes problemini yeni bir başlıkta anlatırsan yardım alabilirsin.
@NeSQuiK, ankette oy değiştirme hakkı var.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Eren

Alıntı yapılan: NeSQuiK - 08 Eylül 2008 - 22:42:41
Zahmet olmazsa Kmess'e geçiriver benim oyumu o halde :)

Oyunuzu iptal edip yeniden oy verebilirsiniz. Bizim oylamaya dışarıdan müdahale etme şansımız yok.

MURATSPLAT

Ben kmess tercih ediyorum, hafif vefazla ıvırı zıvırı yok..
Donanım:
GA-MA790XT-UD4P Anakart
AMD Phenom(tm) II X4 945 Processor
2048*2 DDR3(1333MHZ) + 2048*2 DDR3(1600MHZ) = 8 GB  Asus Nvidia GeForce GT-430 1GB DDR3 128bit Samsung HD502HJ 500 GB + Samsung HD322HJ 320 GB + Western Box USB 640 GB =1.4 TB ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA) SkyStar HD 2 Digital Uydu Kartı Logitech MK250

kafkasyali

sohbet yazılımlarıyla fazla işim olmamasına rağmen; kopete, amsn, pidgin, skype, emesene. canım hangisini isterse onu kullanıyorum. özgürlük bu olsa gerek :)

aynı anda hem görüntülü hem de sesli görüşme için skype kullanıyorum

http://wp.me/1pScW
sɹǝʇ nq ʞǝʇ ɹıq ؛ɐp ɐpunloʎ ʎǝsɹǝɥ ıʞuɐs

York

KDE Kopete - Gnome Pidgin

Foresight

Ankete göre Amsn önde ama Pidgin hepsinden daha güzel ve kullanışlı

Kutadgu

Pidgin kullanmak istiyorum bana daha Linuxcul geliyor ama ileti yazmak da istiyorum açıkcası : )

DeFacto

Amsn'i tavsiye ederim. Özelleştirilebilme ve kullanım kolaylığı açısından.

eldirr

Alıntı yapılan: Jay Wells - 30 Ekim 2008 - 20:04:56
Pidgin kullanmak istiyorum bana daha Linuxcul geliyor ama ileti yazmak da istiyorum açıkcası : )

İletiden kastınız 'kişisel ileti' ise, Pidgin'de yazılabiliyor. Ayrıca temanıza daha uyumlu, sade görünümlü bir msn programı isterseniz 'emesene'yi de kullanabilirsiniz.

graindor

Ben Pidgin (Msn protokol) kullanıyorum.Mor kuş kafası hoş ve sevimli.Listemde olan birisi oturum açtığında sesle uyarı veriyor.Peki sesle uyarı beraber kayan bir uyarı pencere veya balon açılmazmı?Ben kurcaladım ama bulamadım.Ses duyduduğumda her seferinde kim oturum açmış diye Pidgin ana pencereyi açıyorum :(

Çağlar

Alıntı yapılan: graindor - 24 Kasım 2008 - 15:51:13
Ben Pidgin (Msn protokol) kullanıyorum.Mor kuş kafası hoş ve sevimli.Listemde olan birisi oturum açtığında sesle uyarı veriyor.Peki sesle uyarı beraber kayan bir uyarı pencere veya balon açılmazmı?Ben kurcaladım ama bulamadım.Ses duyduduğumda her seferinde kim oturum açmış diye Pidgin ana pencereyi açıyorum :(

Guification isimli pidgin eklentisi bu işe yarıyor ve yanında bir çok eklenti ile geliyor.
We got a badass over here!

koenig

Taptaze Yeni bir Penguenim :D Burada yazılanlardan esinlenerek Hepsini kurdum ve denedim Fakat İçlerinde en çok Pidgin Ve Kopeteyi beğendim ve Kararım Bu ikiliyle yola devam zaten oyumuda Pidgin ' e verdim hak ediyor doğrusu.
Pencere Mahkumiyeti bitti AMA daha PENGUEN kardeşten öğrenecek çok şeyim var.

PEN VS. PEN Kazanan UBUNTU

CAMUXIA

Ben default olarak gelen pidgini kurmak istiyorum.Kurmak için hesap oluşturmaya çalıştığımda PROTOKOL seçenekleri karşıma çıktı. AIM,Yahoo,MSN birçok protokol var. Ne anlama geldiğini bilmiyorum...hangisini seçmeliyim.?
***Protokol Seçimi ne demektir.?
Ora et Labora...
***\CMX/***      
.

CAMUXIA

PIDGIN, varolan "anında mesajlaşma programı hesaplarımız"a ulaşmamızı sağlayan bir nevi bir köprü müdür...Yoksa sözgelimi "windowsun MSN'si" gibi müstakil / ayrı bir "anında mesajlaşma programı" mıdır?
Ora et Labora...
***\CMX/***      
.

atomkarinca

Eğer MSN hesabınızı kullanmak istiyorsanız MSN'i seçip bilgilerinizi girin ve Pidgin otomatik olarak bağlanacaktır. Diğer seçeneklerin bulunmasının sebebi Pidgin'in MSN dışında ICQ, Yahoo, Jabber, GTalk, AIM vb. başka birçok protokolü de desteklemesidir. Bunlar da MSN gibi bir mesajlaşma protokolüdür. Hatta önceden hiçbir işe yaramadığı için MSN'i kimse kullanmazdı. ICQ'da asırlardır olan görünmeden bağlanabilme özelliğini Microsoft daha birkaç sene evvel ekleyebildi.

CAMUXIA

Sorumu 2'ye bölmeyi daha uygun buldum. Şöyle sorayım:
Anladığım kadarıyla PIDGIN:
------@pidgin.com gibi bir şey değil. Yani msn veya icq gibi bir şey değil.Ama onlara bağlanmayı mümkün kılan bir köprü programı. Doğru mu?
Ora et Labora...
***\CMX/***      
.

atomkarinca

CAMUXIA

Anladım. Peki msn kullanmak istemiyorum desem, sadece ubuntuya has bir mesajlaşma programı var mı? Windowsla daha işim olmasın diye düşünüyorum.
Ora et Labora...
***\CMX/***      
.

umutubuntu

@atomkarınca'nın anlatmaya çalıştığı tek bir program üzerinden (Pidgin) msn,icq vs. hesaplarının hepsine erişebilirsin.
Ubuntu için msn veya hotmail tarzı şeyler yok, sadece bu hesapları kullanabileceğin programlar var (aMSN,Pdgin,Kopete,emesene,vb)

CAMUXIA

Teşekkürler, aynısını e-posta için de söylebiliriz değil mi? (EVOLUTION'ı kast ediyorum)
Ora et Labora...
***\CMX/***      
.

umutubuntu

Evet Evolution,Thunderbird,Kmail vb. programlar'da e-posta okuma konusunda hizmet verirler.