Hangi "Anında Mesajlaşma" programını kullanıyorsunuz?

Başlatan heartsmagic, 06 Haziran 2008 - 00:19:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hangi "Anında Mesajlaşma" programını kullanıyorsunuz?

Pidgin
Amsn
Kopete
Mercury
Licq
Kmess
Diğer
Bitlbee
Empathy
Galaxium Messenger
Psi
Ekiga
Sip-Communicator

null

pidgin yetiyor bana da.webcam'im var ama kullanmıyorum bile.Kişisel olarak bir programda aradığım şeyler pidginde mevcut.stabil,hızlı,basit.

maxspacemax

komikimben

Amsn iyi ki bozuldu bir ara yav hu. Yoksa pidgin'i bu kadar sevemezdim. Canavar canavar. :)

izzetguntalaz

Az önce kde 4 üzerine uyarlanmış kopete yi kullandım.
Bana yavaş geldi. Bir kez de çarpma raporu verdi.

Pidgin çok eleştirilir ama kimse kusura bakmasın kaya gibi de sağlam yani.

eldirr

Msn için -ki genellikle bu protokolü kullanıyorum- 'emesene' adlı yazılımı kullanıyorum. Açıkçası kendisini live messenger'dan daha çok beğendim. Gayet sade ve pluginleri gayet iyi. Sadece webcam desteği yok ama onun da eklenmesi planlanıyor.

Sadelik açısından pidgin'e bayaa benziyor. Fakat Pidgin'de msn ile ilgili offline mesaj sorunu yaşadığım için bunu kullanmak zorunda kaldım. Çevrimdışı olan kişilerden mesajları alabiliyordum fakat gönderemiyordum.

Kısacası webcam desteği dışında msn için Amsn'den çok daha başarılı. AMSN biraz hantal gelmişti bana.

erginemr

Pek MSN ile işim olmasa da bir ara ben de emesene'i kurup kullanmış, ve aMSN'den daha sade ve şık bulmuştum.

kernel

mercury'i kullanıyorum genelde,hem kolay,basit görünümlü  hem de cam açılabiliyor.pidgin kullanırdım ondan evvel ama pidgin belli süre sonra sıkmaya başlamıştı.
Dünyada herkese yeticek kadar kaynak var. Ama açgözlüleri doyurucak kadar kaynak yok..

pardi

mercury şifrelerde sorun çıkartıyor sanırım,sanırım kelimesi biraz fazla galiba baya baya sorun çıkartıyor,10 defa şifremi yanlış girmiş olamam sanırım,noktalama işaretleriyle ilgili bi problem olsa gerek..

pardi

pidgin yine en iyisi de bi de webcam desteği olsaydı..

munirekinci

kernel

mercury'i kaç aydır kullanıyorum sadece birkaç kez bahsedilen sorun oldu.o da alışana kadar normal bir sorun.tabii herkes farklı bir programı tercih eder bu ayrı.
Dünyada herkese yeticek kadar kaynak var. Ama açgözlüleri doyurucak kadar kaynak yok..

Contempt

bende mercury aşığı olanlardanım bence keşfedilmesi gereken bir dünya ve içinde sayısız özellik sunuyor çevrim dışı ileti alan ve yollayan başka da yok sanırsam direk  kendi içinde olan üstelik kameramıda kullanabilmekteyim bence MERCURY :D
Herşeye Rağmen...

ns

bencede mercury çok gelişmiş bir program ve bahsedilen problemi hiç yaşamadim. tek sorunum ankete oy verdiğimde amsn kullanıyor olmamdi bu yüzden oyumu geri istiyorum:D
Madem ki sen bensin, ben de senim, niceye şu senlik benlik...

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ns

oo çok teşekkür ederim sanırım daha öncede soylemiştim bu forum süper.

pardi

Şifremi kabul etmiyor,doğru olduğundan eminim,pidginde kabul ediyor çünkü ve yanlış yazmışımdır belki diye 10 defa denedim..123456 diye şifrem yok içinde noktalama işaretleri var sanırım ondan kaynaklanıyor,hiçbir zaman önyargılı olmadım sadece sorunu söylüyorum,hiç bilmediğim bi program için şifremi de değiştirecek değilim..

pardi

sorunumu çözdüm ama hala programdaki bir hatadan kaynaklandığını düşünüyorum..Şifremi yazarken kabul etmiyor ama kopyala yapıştır yaparsam kabul ediyor,anlamadım nedendir..Benzer problem yaşayanlar da aynı yöntemi deneyebilir..

pardi

şimdi de kapanıp duruyor msn servera bağlanmada sorun yaşıyormuş öyle diyor..

atomkarinca

Alıntı yapılan: pardi - 28 Ağustos 2008 - 17:44:42
sorunumu çözdüm ama hala programdaki bir hatadan kaynaklandığını düşünüyorum..Şifremi yazarken kabul etmiyor ama kopyala yapıştır yaparsam kabul ediyor,anlamadım nedendir..Benzer problem yaşayanlar da aynı yöntemi deneyebilir..

Program ayrı bir klavye düzenini öntanımlı olarak algılıyor olabilir. Kullanıcı adı kısmına şifreni yazarak bunu doğrulayabilirsin.

pardi

hayır sorun yok doğru yazıyor..kullanıcı adı kısmına doğru yazıyor..

ns

hımm benim şifrem de harfler noktalama işaretleri ve rakamlardan oluşuyor ama bende boyle bir sorun yok:d

Contempt

bende uzun süredir mercury kullanıyorum ama bahsettiğiniz sorunu hiö yaşamadım ! sadece yaşadığım olay programı türkçe yapınca @ karakterini yazamıyorum onuda sadece bir defay mahsus yaptığım için sorun yapmadım hiç :)
Herşeye Rağmen...

pardi

Bilemiyorum belki donanım vs. onunla ilgili bir farklılıktan kaynaklanıyor olabilir ama hesap açılıyor dediğim şekilde ama bağlantı sürekli kopuyor,nedenini bilmiyorum ve mercury'i kötülediğim yok yanlış anlaşılmasın ,benzer problemleri pidginle yaşamıyorum..Kameramı kullanmanın yolunu arıyorum sadece..

Contempt

kamera için suan en iyi çözüm skype ama ben bunu msn de denicem diyorsanız da ilk olarak kopete sonra mercury sonrada amsn de  deneyebilirsiniz.
Herşeye Rağmen...