Hangi "Anında Mesajlaşma" programını kullanıyorsunuz?

Başlatan heartsmagic, 06 Haziran 2008 - 00:19:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hangi "Anında Mesajlaşma" programını kullanıyorsunuz?

Pidgin
Amsn
Kopete
Mercury
Licq
Kmess
Diğer
Bitlbee
Empathy
Galaxium Messenger
Psi
Ekiga
Sip-Communicator

maxspacemax

xxx3

Valla aslında amsn kullanıyorum ama benim bugüne kadar kullandığım yazılımlar arasında (amsn,mercury,pidgin) hiç birinde çevrimdışı görün modundayken anlık ileti gönderemiyorum. Bence çok büyük bir eksiklik  :-\

Felâsife

Alıntı yapılan: xxx3 - 29 Haziran 2008 - 19:54:00
Valla aslında amsn kullanıyorum ama benim bugüne kadar kullandığım yazılımlar arasında (amsn,mercury,pidgin) hiç birinde çevrimdışı görün modundayken anlık ileti gönderemiyorum.
Mercury'de var Amsn'de de olması gerek.
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

FUBU

ya bir de karşındaki bazen çevrimdışı iken sana ileti yazıyor, seninle konuşmaya çalışıyor. sen online sın o invisible. ondan sonra yazdıkların ona gitmiyor bazen. çok canımı sıkıyor. oyum pidgine ama şu offline ken yazamamak, karşıdaki offline ken bizim ona yazdıklarımızı görememesi benim de canımı sıkıyor.

herkes mercury nin nimetlerini sayıyor ama o program çok kararsız. ben de bir heves kurup denemiştim eskiden. fazla sürmedi yani. yazıyorsun ekranda yazılar yok falan, ilginç ilginç hatalar.. görünüm desen zaten çamur gibi.. hiç sevmemiştim.

Felâsife

Alıntı yapılan: FUBU - 29 Haziran 2008 - 20:06:58
herkes mercury nin nimetlerini sayıyor ama o program çok kararsız. ben de bir heves kurup denemiştim eskiden. fazla sürmedi yani. yazıyorsun ekranda yazılar yok falan, ilginç ilginç hatalar.. görünüm desen zaten çamur gibi.. hiç sevmemiştim.
Ekiden dedikleriniz doğru olabilir ama şan zaten 1.9 kararlı sürümü var ve 64-bit'te sorunsuz da kullanıyorum..
Görünüm konusunda da (bence) hayli esnek bir yapısı da var.
Şuan görüntüm böyle ama arka planını şeffaf yapabilseydim daha bir hoş olacaktı benim için.
Bir yerde görmüştüm ama ben yapamadım maalesef.

FUBU

evet benim kullandığım -kullanamadığım- sürüm daha eskiydi. bi de bunu deneyelim bakalım..

xxx3

Alıntı yapılan: mono - 29 Haziran 2008 - 20:02:24
Alıntı yapılan: xxx3 - 29 Haziran 2008 - 19:54:00
Valla aslında amsn kullanıyorum ama benim bugüne kadar kullandığım yazılımlar arasında (amsn,mercury,pidgin) hiç birinde çevrimdışı görün modundayken anlık ileti gönderemiyorum.
Mercury'de var Amsn'de de olması gerek.

İkiside denedim ama sonuç hep aynı oldu onlar bana yazarken sorun yok da ben onlara yazdığımda nedense gitmiyor. Acaba benim bir ayar filan mı yapmam lazım ?

Felâsife

Alıntı yapılan: xxx3 - 30 Haziran 2008 - 00:05:30
İkiside denedim ama sonuç hep aynı oldu onlar bana yazarken sorun yok da ben onlara yazdığımda nedense gitmiyor. Acaba benim bir ayar filan mı yapmam lazım ?
Şöyleki,
1-görünmezi seçin
2-MSNP13 (Kararsız) seçin
Sonra şifre ve hesabınızı yazarak giriş yapın..
resimde de var.

Kararsız dediğine bakmayın,bir sorun olmadı şimdiye kadar,hatta 3. seçenekle de(deneysel) offline mesaj alıp gönderebiliyorsunuz..
Artık mercury'e her girişte aynı seçimi yaparak "görünmez" olabilirsiniz

xxx3

Alıntı yapılan: mono - 30 Haziran 2008 - 01:07:43
Alıntı yapılan: xxx3 - 30 Haziran 2008 - 00:05:30
Şöyleki,
1-görünmezi seçin
2-MSNP13 (Kararsız) seçin
Sonra şifre ve hesabınızı yazarak giriş yapın..
resimde de var.

Kararsız dediğine bakmayın,bir sorun olmadı şimdiye kadar,hatta 3. seçenekle de(deneysel) offline mesaj alıp gönderebiliyorsunuz..
Artık mercury'e her girişte aynı seçimi yaparak "görünmez" olabilirsiniz

Teşekkkür ederim. Peki nasıl türkçe yaptınız onu da anlatırsanız sevinirim. :D

Felâsife

Burada anlatmıştım..

xxx3

Felâsife

sdk

bütün mesajları itina ile okudum herkes benimsediği programı öneriyor tabi haklı olarak kimse kullandıgına kotu demez :) şimdiye kadar amsn kullandım ama diğerlerini de denemeye karar verdim göreceli bi kavram oldugu için deneyip bende benim için en iyi olanı seçtigimde cevap yazıcam buraya :) deneyimleriniz için hepinize teşekkürler

xxx3

Tabi ki söyledikerinizde haklısınız. Sizin için en iyi olanı siz seçiceksiniz  :D

not: Amsn'de almış başını gitmiş bu arada epey kullanıcısı varmış.  :D

DeFacto

Pidgin seçimi basit ama çok kullanışlı olmasındandır bence. Bir de direk geldiği için bazı kullanıcılar ıvır zıvırla uğraşamam diyerekten pidginle başlayıp öylecek giderler.

WarGasm

Kamera için amsn. Ancak canımı sıktığı özelliklerinden diğerlerini de kullanıp bir karar vereceğim gibi görünüyor.

Not: Türkçeye az daha dikkat.

fotomusa

Yeni ubuntu kullanıcısıyım. Ubuntuyu henüz keşfetme aşamasındayım. XP deyken amsn kullanıyordum, ubuntuya gecince yükledigim ilk programlardan (tabi önce program kurmasını ögrendim:) ) oldu amsn. Yanlız ubuntudayken amsn uyarı seslerini vermiyor ya ben becermedim yada ubuntuda uyarı sesleri yok. Yani biri oturum açtıgında, biri mesaj yazdıgında uyarı sesi calmıyor. Bu vesileylede belki sorunuma care bulabilirim. Bu uyarı sesleri sadece bendemi calmıyor yoksa ubuntuda genel bir sorunmu?

Kutadgu

Alıntı yapılan: fotomusa - 13 Temmuz 2008 - 21:15:46
Bu uyarı sesleri sadece bendemi calmıyor yoksa ubuntuda genel bir sorunmu?

"Amsn + Gnome" bu sorunu veriyor ne yazıkki . neden olduğunu bende bulamadım ve düzeltemedim de öyle kullanmaya alıştım .

miyaw33

Benim program tercihim hanımla konuşup konuşmadığıma göre değişiyor,hanımla konuşacaksam amsn,başka biri ile konuşucaksam pidgin.Pidgine webcam desteği gelse kıyas kabul etmez hiçbir programla.

DeFacto

Alıntı yapılan: miyaw33 - 13 Temmuz 2008 - 21:42:18
Benim program tercihim hanımla konuşup konuşmadığıma göre değişiyor,hanımla konuşacaksam amsn,başka biri ile konuşucaksam pidgin.Pidgine webcam desteği gelse kıyas kabul etmez hiçbir programla.

Bence sizin kişisel görüşünüz. Bence de aMSN konfigürasyonu ve eklenti ekleme kolaylığı bakımından bir çok anlık ileti aracı ile kıyas kabul etmez (MSN protokolü için ve açık kaynaklar arasında)

atomkarinca

Pidgin'e webcam desteği bir iki ay içerisinde geliyor, fazla kalmadı.

fotomusa

Alıntı yapılan: ozguran - 13 Temmuz 2008 - 21:19:04
Alıntı yapılan: fotomusa - 13 Temmuz 2008 - 21:15:46
Bu uyarı sesleri sadece bendemi calmıyor yoksa ubuntuda genel bir sorunmu?

"Amsn + Gnome" bu sorunu veriyor ne yazıkki . neden olduğunu bende bulamadım ve düzeltemedim de öyle kullanmaya alıştım .

Bilgilendirme için teşekkürler.

ardes

aslında emeseneyi kullanmayı tercih ediyorum ama sürekli hata veriyo, hata verince sinirlenip pidgin i kullanmaya başlıyorum sonra sıkılıp tekrar emesene yi kullanıyorum bu böyle devam ediyo D:

bayhanus

görüntülü konuşma için kopeteyı indirdim web camı tanıtamadım:)
o yüzden sevimli diye pidgin kullanıyorum.....

LaneX

Emesene kullanıyorum gayet güzel ve "wintost" daki msn plus live özelliği var..Msn kişi listemdeki çoğu kişi renkli nick kullandığı için ve emesene nin plus live eklentisi olduğu için EMESENE.
sudo apt-get install ozgurluk