Hangi "Anında Mesajlaşma" programını kullanıyorsunuz?

Başlatan heartsmagic, 06 Haziran 2008 - 00:19:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hangi "Anında Mesajlaşma" programını kullanıyorsunuz?

Pidgin
Amsn
Kopete
Mercury
Licq
Kmess
Diğer
Bitlbee
Empathy
Galaxium Messenger
Psi
Ekiga
Sip-Communicator

atomkarinca

@CAMUXIA, Linux'a has bir mesajlaşma protokolü yok fakat özgür yazılım dünyasının genelde kullandığı protokol Jabber'dır çünkü kaynak kodları açıktır ve siz bile kendi bilgisayarınıza bir Jabber sunucusu kurabilirsiniz.

CAMUXIA

Teşekkürler.. Az önce;
*Anında mesajlaşma hesaplarım için PIDGIN'i
*E-posta hesaplarım için de (gmail) EVOLUTION'u kurdum. Ne yapalım yeniyim, yavaş yavaş öğreniyorum :)
Evolution'u kurarken forumda arama yaptım, sağolsun bir arkadaş tarif etmiş. Fakat gmail için tarif ettiği için sadece gmail'i kurabildim, HOTMAIL hesaplarımı henüz kuramadım. HOTMAIL'i nasıl kurabilirim.? Özellikle bazı rakamlar var kurulum sırasında mesela:

"Sunucu:  imap.gmail.com:993"
"Sunucu:smtp.gmail.com:587"...gibi

Ora et Labora...
***\CMX/***      
.

heartsmagic

Hotmail'in bu desteği yok. Ayrıca konu diğer tarafta konuşulursa daha şık olur :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

RexWolker

her ne kadar aMsn  kullanıyor olsamda kmess linux üzerinde gördüğüm en güzel anında mesajlaşma programlarından birisi fakat bazı yönlerde eksikleri var onlarıda giderirse vazgeçilmezim olur
REXWOLKER
EXWOLKER
XWOLKER
WOLKER OLKER LKER KER ER R

openyazilim

CAMUXIA

Pidgini kullanan arkadaşlara bir sorum olacak..
Aynı anda birden çok hesabı kullanma durumumuz var mı pidginde?
Yani farz edelim ki 2 hesap tanımladınız, aynı anda ikisinin de online olma durumu varmı? Birini kapatmadan diğerine geçiş mümkün mü?
MSN'deki "multi-msn" misali bir durum sözkonusu mu?
Ora et Labora...
***\CMX/***      
.

Sherlock Holmes

Pidgin'in böyle bir özelliği varmı? bilmiyorum ama şu şekilde bir çözüm önereyim:
Pidgin ve Amsn yüklü olduğu bir makina'da bu mümkün.
Yani her bir hesap için ayri bir Mesajlaşma programı kullanman,tavsiyem olur bu durumda. 
Tabi Pidgin'in (multi-msn) sunmasıda güzel olurdu.

Çağlar

Pidgin'de aynı pencere içinde sınırsız sayıda msn hesabı ekleyerek kullanabilirsiniz. Bunun yanında IRC,Gtalk,vs. olarak da aynı pencereyi kullanabilirsiniz.
We got a badass over here!

CAMUXIA

Öncelikle teşekkürler,
Eklemek tamam ama aynı anda hepsi de aktif çalışan durumda olabiliyor mu, benim sorum o.
Ben bir hesabımda yazışırken, diğer hesabıma bir mesaj gelince beni uyarır mı, ben de hemen o hesabı tıklayarak oradaki mesaja mesela yanıt verip sonra yine diğerine devam edebilir miyim?
Tam anlatamadımsa maruzatımı af buyurun lütfen.
Ora et Labora...
***\CMX/***      
.

Çağlar

Evet aynı pencere içinde aktif halde bulundurabilirsiniz. Ya da biri pasif biri aktif devam etmek bir yana aynı pencerede konuşabilirsiniz iki ayrı kişi ile :)
We got a badass over here!

umutubuntu

aMSN'de de aynı anda birden çok hotmail,livemail,msn hesabı açmak ve istediğiniz durumda kullanmak mümkün.

sdk

ben şu konuyu tam çözemedim zaten ne denediysem. kamera desteği için amsn kullanmak istiyorum türkçe karekter sorununu bir türlü aşamıyorum. yazışırken türkçe karekterler basmıyor. hafif ve basit olması nedeniyle piding kullanmak istiyorum onda da kamera yok. kmess denedim o da fena değil hızlı ve basit bir arayüzü var fakat kamera onda da sorun. bu işin çözümü nedir bilmiyorum.?

dubluwe

Alıntı yapılan: sdk - 13 Ocak 2009 - 00:53:50
ben şu konuyu tam çözemedim zaten ne denediysem. kamera desteği için amsn kullanmak istiyorum türkçe karekter sorununu bir türlü aşamıyorum. yazışırken türkçe karekterler basmıyor. hafif ve basit olması nedeniyle piding kullanmak istiyorum onda da kamera yok. kmess denedim o da fena değil hızlı ve basit bir arayüzü var fakat kamera onda da sorun. bu işin çözümü nedir bilmiyorum.?

kopete kullanmayi denedin mi?
Allah boş duranı değil, koşturanı sever.

xwes

heartsmagic

Exodus

Arch Linux FTW!

PostMortem

Amsn, Emesene, Kmess ve Pidgin'i kullandım ve içlerinden Pidginle yoluma devam ediyorum şuan.
YAŞASIN KAOS!..

YAŞASIN BİLGİNİN SERBEST DOLAŞIMI!..

Tux

qt yerine gtk gibi tam ozgur bir dil ile yazildigi ve tum protokolleri destekledigi icin pidgin kullaniyorum

atomkarinca

Alıntı yapılan: Tux - 23 Şubat 2009 - 03:10:12
qt yerine gtk gibi tam ozgur bir dil ile yazildigi ve tum protokolleri destekledigi icin pidgin kullaniyorum

Eğer Qt ile ürettiğiniz yazılımları para karşılığı dağıtmayacaksanız Qt'nin açık kaynak sürümü GPL 2 ve 3'le lisanslıdır.

s7e7v7e7n

bende şuanda Emesene kullanıyorum memnunum fakat burda bir çok alternatif var bir çoğunuda denedim 3 4 tanesini ama bunlardan hangisinde sorunsuz bi şekilde kamera ve sesli konuşma desteği mevcut ? sanırım Amsn de var yukarı daki arkadaş yazmış ama bunda sesli konuşma da dahil midir değil midir ?
Ubuntu Desktop 11.10 Oneiric Ocelot

heartsmagic

AMSN ve sesli görüntülü konuşma hakkında bir başlık mevcut.

shafck

Hiç hotmail dışında hesabım olmadı  :).Kamera,sesli görüşme vs. ile de pek işim olmuyor.Bu yüzden emesene yeterli.

By_Mihni

MiSKeN

Pidgin gayet yeterli özellikle birçok referans msn hizmeti sağladığı için ama görüntü ve ses olayı olursa Amsn

sabian

Alıntı yapılan: lseker - 06 Haziran 2008 - 00:25:24
Amsn ile kamera daha problemsiz çalışıyor. Kopete kafasına göre takılıyo tabir yerindeyse. İstediği zaman açıyor kamerayı siz istediğinizde değil :)

:D yeride bir tespit :D
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com